Big problem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
hlawac
Nováček
Nováček

Big problem

Příspěvek od hlawac »

mam takovej delikatni problem:mam 80gb disk samsung rozdeleny nasledovne:2gb fat32(na 98), 5gb ntfs( na xp) a rozsirenou cast na 30, 20, 20. dva systemy jsem mel udelany pomoci programku XOSL. jenze se mi podelaly prvni sektory a potreboval bych obnovit data z toho rozsirenyho oddilu. o nem jsem presvedcenej ze v nem jsou vsechny 3 oddily ok. v BIOSu se mi disk nadetekuje, ale ve win uz ne(ani na jinym pc). na foru jsem to zkousel opravit pomoci testdisku, ale bez uspechu. jediny reseni me napada zadat startovaci sektor az od toho rozsirenyho oddilu. neprijdu tak ale o ta data(fotky). please help kdyby se ozval doni, bylo by to super

nebo jednoduse:jak v testdisku posunout pocatecni sektory?a je to bezpecne?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud víš co děláš tak použij norton disk editor :wink: ...v tom můžeš "vykouzlit" praktcky cokoliv :)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to nejak nechapu, to ti testdisk ten rozsirenej oddil nenasel?? :? :shock:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
hlawac
Nováček
Nováček

Příspěvek od hlawac »

naslo, ale kdyz jsem dal analyzovat, tak probehlo par eroru, a ukazalo to ten rozsirenej. ale ted nevim jak dal. me napada jen nechat preskocit sektory az do toho rozsirenyho oddilu, ale mam obavu, jestli se neznici data
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

hlawac píše:naslo, ale kdyz jsem dal analyzovat, tak probehlo par eroru, a ukazalo to ten rozsirenej.
tak jsi měl dát SAVE, nebo jak se ta možnost v testdisku jmenuje :oops:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
hlawac
Nováček
Nováček

Příspěvek od hlawac »

nic takovyho jsem nenasel. zkusil jsem akorat zapsat MBR do prvniho sektoru, ale nepomohlo to.
hlawac
Nováček
Nováček

Příspěvek od hlawac »

kdyz dam analyze, tak se mi rozdeleni objevi. kdyz dam quit, probehne kontrola cylindru, kde to najde chyby asi na 10(posledni c. 480). rozsirena cast mi zacina az na 710 cylindru. pomohlo by posunuti prvniho treba na 600?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to si udělal špatně, je tam volba write (viz. http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... ?album=133 ), nejdřív zvolíš analyze, pokud ti najde správně rozdělení, potvrdíš "structure OK" a pak se ti objeví volba write...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
hlawac
Nováček
Nováček

Příspěvek od hlawac »

to se mi prave vubec neobjevi. kdyz dam analyze, tak se objevi rozdeleni a jedina moznost je quit. kdyz to dam tak se zacnou analyzovat cylindry. mam zkusit norton disk editor?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

kdyz das "analyze", objevi se ti struktura a moznost "quit", zmacknes enter, melo by se ti objevit "Structure : Ok"..., zmacknes znovu enter a tam uz mas moznost "write" (stejne jako po analyze disku, ktery prohledava primo povrch "cylindry"...)
hlawac
Nováček
Nováček

Příspěvek od hlawac »

jenze to se mi tam jaksi neobjevi(structure ok)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

co se ti tedy objevi po tom prohledani povrchu?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“