Flashnul jsem špatný BIOS - co s tím ?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
jackass
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Flashnul jsem špatný BIOS - co s tím ?

Příspěvek od jackass »

:sad: Měl bych na Vás ,,malý’’ dotaz ohledně problému s aktualizací biosu desky GIGABYTE Ga-K8NS-PRO.Nedávno jsem aktualizoval verzi biosu,nevím proč nikdy se mi to nestalo,ale stalo se to,že jsem omylem stáhl novou verzi F4 pro Ga-K8NS a ne pro mou verzi PRO.Flashování bylo provedeno propagovaným softwarem výrobce, tzv.Live Bios update.Program by sám o sobě neměl pustit verzi pro jiny typ ,ale stalo se.Problém spočívá v tom, že pokus nafleshovat zpět správný bios se nedaří.S nesprávným biosem počítač pracuje docela normálně.Jen se mi zdá více,spíše hodně nestabilní v aplikacích.Pokus o flashnutí provadím v defaultním nastavení biosu a v režimu dos pomocí flashovací utility Flash879.exe.Když spustím aktualizaci, bios se načte a pak vyskočí hláška ..Bios ID error’’ a aktualizace neproběhne…Už nevím co s tím a pomalu pomýšlím na východisko přepálení epromky…Jinak flashování z utility Live Bios update nejde, protože je v biosu nastavena ochrana proti prepsani flash pameti na volbu bud na AUTO nebo na ENABLE…Disable není vůbec v nabidce….Deska ma také záložní bios ,ale netuším jak ho nahodit, jumper na desce jsem nenašel.Navíc deska Ga-K8NS neobsahuje záložní bios, tudíž se mi v nabidce biosu volba dualbios neobjeví…..Jinak deska je v záruce.

Jestli jste někdo vydržel číst tento asi kuriozní a asi svým způsobem zmatený mail,tak mi nezbývá nic jiného,než Vás poprosit o radu jak tento problém vyrešit.Předem Vám děkuji za kladný přístup k mé prosbě.S pozdravem Jackass

:(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Koukej si bleskem změnit název threadu, než se rozlítím... :devil: :twisted:

Jinak, k dotazu : LiveUpdate ví prdlajz, jakou verzi BIOSu pustit a jakou ne, ten ti tam flasne i firmware z mobilu (obrazně řečeno :-))... Jako jediné řešení mě napadá nahrát si ten původní BIOS na disketu (nebo radši dvě - známe diskety, že) a odnést to spolu s tou Flashkou někam, kde mají flashovačku, která se blbě neptá... A nebo se ještě mužeš zkusit podívat, jestli ten DOSovej flashovač nemá nějaký parametry příkazový řádky, který by ho donutily tam ten BIOS nacpat...
Naposledy upravil(a) TomV dne stř 20. říj 2004, 09:39, celkem upraveno 1 x.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hele a ten awdflash je správnej? správná verze k tomu BIOSu?
ignorelist: kremrole a dezoláti
jackass
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackass »

To TomV : Promin, ale jsem asi hloupej :) co znamena thread?? :?,nikdy sem v zadnym foru nebyl....

Jinak dekuju za odpovedi....

To Zombux: nooo myslim ze je ta verze spravna, dava ji sam vyrobce, aspon na tech jejich strankach kdyz taham bios taxe automaticky v zipacu objevi ten Flash879....awdflash neni paac ten bios neni Award ale Phoenix...Sakra nejak to jit musi tam nacpat ten co tam byt ma, kdyz vsechno normalne jede....

:oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

jackass píše:To TomV : Promin, ale jsem asi hloupej :) co znamena thread?? :?,nikdy sem v zadnym foru nebyl....
Thread je anglický výraz pro vlákno, myslí se tím tyhle jednotlivá diskusní témata. Název threadu začínající Prosíííím pomóóóóc je obecně brán za nesprávný. Správně by měl být co nejpopisnější, aby každý věděl, čeho se problém týká...

//Edit : Tak už jsem to opravil za tebe... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
jackass
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackass »

dik za opravu.....Jeste jeden poznatek..Je zajimavy ze kdyz v biosu mam nastaveny TOP PERFORMANCE na DISABLE tak po nabehnuti woken se kompl uplne zasekne.....Kdyz mam Enabled tak se spusti normalne...Taky nekdy CMOSka zapomene ze tam enkdy ta hodnota Enabled byla !?! je to cely nejaky pojebany :( :sad:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“