Jakou dvouvrstvou vypalovačku II.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Huncut
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Huncut
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Těmahle testama se tady vůbec nemusíme zaobírat. I normálním testem čtení se dá zjistit, jak kvalině je zápis proveden a optické mechaniky to ani jinak, než čtením neumí.
I kdyby měl Plextor nakrásně nejkvalitnější zápis, co je to platný, když má problémy se čtením byť jen trochu poškozených médií...
I kdyby měl Plextor nakrásně nejkvalitnější zápis, co je to platný, když má problémy se čtením byť jen trochu poškozených médií...
Bathory
- p55p
- Začátečník

Rozmyslal som aj nad TEAC DV-W516D ale to by mal byt Pioneere, tak isto ako ASUS 1604P. Ci nie? A TEAC je o 600SK drahsi. Nie ze by som bol lakomy obetovat par korun naviac, ale naco ked to ma byt to iste (alebo velmi podobne).
Mna hlavne zaujima napalovacka ktora si poradi aj s lacnymi CD a DVD.
Bol som aj na cdr.cz ale aj tak este nie som rozhodnuty. V ich testoch je vniecom lepsia jedna a v inom druha napalda.
Mna hlavne zaujima napalovacka ktora si poradi aj s lacnymi CD a DVD.
Bol som aj na cdr.cz ale aj tak este nie som rozhodnuty. V ich testoch je vniecom lepsia jedna a v inom druha napalda.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Huncut
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle prave neni pravda. Jisty ukazatel to je, ale o kvalite zapisu to nerika temer nic.Bathory píše:I normálním testem čtení se dá zjistit, jak kvalině je zápis proveden
A mimochodem prectete si take diskusi pod recnzi na cdr.cz a podivejte se take na nejake zahranicne recenze
//Bathory edited
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že mechaniky neumí zjistit 100% fyzický stav vypáleného média, ale testy které lze provést jsou pro naší potřebu víc než dostačující a rozhodně vypovídají o kvalitě zápisu, ne že ne.
Představ si, že máš mechaniku, která opravdu špatně pálí a to tak, že nejen jiné mechaniky, ale ani ona to po sobě nedokáže přečíst. Vypálíš v ní médium a použiješ třeba Plextor PX-712A s jeho programy Q-Check PI/PO test a Q-Check Beta/Jitter test. Pokud výsledek porovnáš s médiem vypáleným na jiné dobře pálící mechanice, uvidíš radikální rozdíl. Tohle je samozřejmě extrém, na jedné straně totální zmetek vs kvalita, ale rozdíly lze najít i na dvou dobře pálících mechanikách.
Oni totiž parametry Jitter, Beta, C1/C2/CU nebo FE/TE o něčem vypovídají a rozhodně to není jenom o schopnosti dobře číst, protože takto můžeš otestovat i lisovaná média a i zde najdeš dost chyb a rozdílů.
Například parametr Beta testuje rovnováhu vypálení pitů a landů, která může být jednak ovlivněna kvalitou vypalovačky, ale i kvalitou média a dalších parametrů, jako je rychlost a způsob vypalování CAV, CLV.
Jitter zjišťuje délku pitů či landů a podle toho, jak je pit či land dlouhý se vyhodnocuje, což je důležité hlavně u audio CD. Čím je jitter menší, tím je lepší čitelnost.
A ještě k těm recenzím na CDR. Já osobně je beru dost s nadhledem, protože test s jednou vypalovačkou danného typu nic nevypovídá o celé sérii, ale pouze a jenom o té jedné, která může klidně být naprosto dokonalá, jako náhodný zmetek. Proto je dobře, že na PCT uživatelé píší své dojmy a problémy, protože si takhle uděláš mnohem lepší obrázek ...
Představ si, že máš mechaniku, která opravdu špatně pálí a to tak, že nejen jiné mechaniky, ale ani ona to po sobě nedokáže přečíst. Vypálíš v ní médium a použiješ třeba Plextor PX-712A s jeho programy Q-Check PI/PO test a Q-Check Beta/Jitter test. Pokud výsledek porovnáš s médiem vypáleným na jiné dobře pálící mechanice, uvidíš radikální rozdíl. Tohle je samozřejmě extrém, na jedné straně totální zmetek vs kvalita, ale rozdíly lze najít i na dvou dobře pálících mechanikách.
Oni totiž parametry Jitter, Beta, C1/C2/CU nebo FE/TE o něčem vypovídají a rozhodně to není jenom o schopnosti dobře číst, protože takto můžeš otestovat i lisovaná média a i zde najdeš dost chyb a rozdílů.
Například parametr Beta testuje rovnováhu vypálení pitů a landů, která může být jednak ovlivněna kvalitou vypalovačky, ale i kvalitou média a dalších parametrů, jako je rychlost a způsob vypalování CAV, CLV.
Jitter zjišťuje délku pitů či landů a podle toho, jak je pit či land dlouhý se vyhodnocuje, což je důležité hlavně u audio CD. Čím je jitter menší, tím je lepší čitelnost.
A ještě k těm recenzím na CDR. Já osobně je beru dost s nadhledem, protože test s jednou vypalovačkou danného typu nic nevypovídá o celé sérii, ale pouze a jenom o té jedné, která může klidně být naprosto dokonalá, jako náhodný zmetek. Proto je dobře, že na PCT uživatelé píší své dojmy a problémy, protože si takhle uděláš mnohem lepší obrázek ...
Bathory
- Huncut
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JJ, mas samozrejme pravdu, ze ty testy jsou jistym ukazatelem. Akoratze podle me hraje v testu moc velkou roli to, tak vypalovacka cte a ne to jak vypaluje. Samozrejme pri srovnavani lze ziskat jiste informace, ale vlastnosti jednotlivych pitu (tedy jejich tvar atd...) se z toho stejne nedozvis.
Takze jak pises ty, ty recenze je treba brat s nadhledem. Pokud si vybiram vypalovacku, je u me zakladem hlavne to, aby co nejkvalitneji vypalovala (a tedy aby media byla citelna i za nekolik let). Pokud bude mit horsi cteni, to bych urcite u vypalovacky ozelel. Samozrejme nezanedbatelnou casti je pouzivat kvalitni media.
Co ja sem tak slysel o vysledcich opravdovych testu kvality vypalovani, tak nejlepe jsou na tom Plextor, Pioneer a Yamaha (u jamahy samozrejme mluvim o CD). Naopak nic moc pry Liteon (sam ho mam), Nec...
Takze jak pises ty, ty recenze je treba brat s nadhledem. Pokud si vybiram vypalovacku, je u me zakladem hlavne to, aby co nejkvalitneji vypalovala (a tedy aby media byla citelna i za nekolik let). Pokud bude mit horsi cteni, to bych urcite u vypalovacky ozelel. Samozrejme nezanedbatelnou casti je pouzivat kvalitni media.
Co ja sem tak slysel o vysledcich opravdovych testu kvality vypalovani, tak nejlepe jsou na tom Plextor, Pioneer a Yamaha (u jamahy samozrejme mluvim o CD). Naopak nic moc pry Liteon (sam ho mam), Nec...
- Butch
- Středně pokročilý

No asi se budu opakovat, ale nejlepší mechanika v poměru cena/výkon/kvalita je pro mě bezpochyb LG 4120B.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ono jde hlavně o to, aby vypaléné médium moc neměnilo svoji strukturu. Vezmi si, že při vypalování dochází k vysokému bodovému ohřevu média i více než 200 stupňů C (u RW 600 stupňů C) a záleží hlavně na kvalitě materiálu, jak se s tím vyrovná. Těsně po vypálení není problém médium načíst, ovšem když vychladne, pity a landy se zmenší a vzhledem k tomu, že nejsou všechny od počátku stejně veliké, tak se ty menší mohou stát nečitelné. A pak tady je ještě neméně důležitá věc a to je stárnutí. Vlivem vzduchu (hlavně kyslíku), světla, střídání teplot a mechanickým namáháním se médium opotřebovává a tady už opravdu hodně záleží na materiálech a technologii, ze kterých je médium vyrobeno. Takže i na vypalovačce s průměrnou schopností zápisu lze vypálit médium s dlouhou životností.Huncut píše:Pokud si vybiram vypalovacku, je u me zakladem hlavne to, aby co nejkvalitneji vypalovala (a tedy aby media byla citelna i za nekolik let).
Já teda ne a přímo to souvisí s tím, co jsem napsal nahoře. Ve chvíli, kdy se ti pomalu začne měnit struktura vypáleného média, rád oceníš, že ti mechanika zachrání zálohovaná data a umožní ti je znovu přepálit. Argumenty ospravedlující mizernou schopnost číst poškozená média u posledních Plextorů neuznávám a sice, že poškozené médium do mechaniky nepatří. Médium poškodíš tak rychle, že ani nemrkneš a co potom, půjdeš za kamarádem, aby ti pomohl svým Teacem nebo Lite Onem? Jak mám Plextor rád, tak tohle nezvládli!!!Huncut píše:Pokud bude mit horsi cteni, to bych urcite u vypalovacky ozelel.
No, Yamaha vyklidila pole už dávno, ale byly to pefektní vypalovačky. Ještě bych to doplnil o Philips.Huncut píše:Co ja sem tak slysel o vysledcich opravdovych testu kvality vypalovani, tak nejlepe jsou na tom Plextor, Pioneer a Yamaha (u jamahy samozrejme mluvim o CD). Naopak nic moc pry Liteon (sam ho mam), Nec...
Bathory
- Bomba
- Začátečník

Kdyby jste měli chuť tak mi poradte v rozhodování mezi:
http://www.vedon.cz/detail.php?code=OPT381
http://www.vedon.cz/detail.php?code=OPT378
-názory?
-jaká je hlučnější?
-jaká je kvalitnější (životnost)?
vše ostatní už jsem jaksi zjistil(+-)
-kdyby vám to přišlo pořád dokala tak nemusíte reagovat
předem všem děkuji...
http://www.vedon.cz/detail.php?code=OPT381
http://www.vedon.cz/detail.php?code=OPT378
-názory?
-jaká je hlučnější?
-jaká je kvalitnější (životnost)?
vše ostatní už jsem jaksi zjistil(+-)
-kdyby vám to přišlo pořád dokala tak nemusíte reagovat
předem všem děkuji...
- Mefule
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Mefule
- Nováček

-
- Andrw
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takže co byste mi poradili za DVD palírnu (nechci nějakého ASUSa za 3000Kč).
Dobré palírny na které jsem ochotný vložit peníze:
- LG 4120
- NEC 3500
- Lite-on 1633
- TEAC W516(D nebo G)
čtení a zapisování CD mě nezajímá - CD-RW mechanika rulezz.Jde mi aaby
dokázala dobře číst škrábnuté DVD, dobře pálit a číst DVD a taky zvládla
nějaké ty ochrany na DVD (jestli nějaké jsou - budou).
Poradíte někdo??? PLS.
Dobré palírny na které jsem ochotný vložit peníze:
- LG 4120
- NEC 3500
- Lite-on 1633
- TEAC W516(D nebo G)
čtení a zapisování CD mě nezajímá - CD-RW mechanika rulezz.Jde mi aaby
dokázala dobře číst škrábnuté DVD, dobře pálit a číst DVD a taky zvládla
nějaké ty ochrany na DVD (jestli nějaké jsou - budou).
Poradíte někdo??? PLS.
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
- J X P
- Středně pokročilý

Kdyz jsem si vybiral vypalovacku, koukal jsem hlavne na schopnosti cteni nekvalitnich CD. LG4120B mela v te dobe jedny z nejlepsich vysledku a proto jsem se pro ni rozhodl. V minulosti jsem se ctenim ruznych CD mel dost problemu a ted chrochtam blahem.
Moje doporuceni je LG4120B (dle osobni zkusenosti), ale myslim ze i LG4160B neni spatna.
LG4120B test - http://www.cdr.cz/a/11119
LG4160B test - http://www.cdr.cz/a/11797
o priznivych cenach ani nemluvim
Moje doporuceni je LG4120B (dle osobni zkusenosti), ale myslim ze i LG4160B neni spatna.
LG4120B test - http://www.cdr.cz/a/11119
LG4160B test - http://www.cdr.cz/a/11797
o priznivych cenach ani nemluvim
---
- rakab
- Začátečník

Tu NEC 3500 bych vyloučil přečti si toto http://www.cdr.cz/a/11602/10 .DVD-R mu moc nesedí. 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tento thread se svojí velikostí již stává nepřehledným, takže ho zamykám a označuji římským číslem II. Svoje příspěvky směrujte prosím sem, kde budeme pokračovat: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=203232#203232
Bathory