Rome: Total War

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Banana píše:když mám port tak semi vytvoří cesta (obchodní?) k jinému, dá se jich vytvořit víc?(těch cest z jednoho portu) a jak?platí se za postavené budovy?co byste poradily abych měl co nejvíc funfníků :wink:
počet cest je pořád stejnej, ale dá se zvýšit obchodní ruch - lepšíma cestama, postavením lepších obchodních budov ve městech (trader, market atd), uzavřením obchodních smluv se sousedníma národama... ohledně moře, upgraduj přístav, s každým upgradem je o jednu obchodní flotilu více...

základní příjem asi obstarávají pole, takže taky upgraduj, a pohraj si s daňovým systémem
ignorelist: kremrole a dezoláti
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Sosám demo...mluvíte o tom jak o hře roku...
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

ElCon píše:Sosám demo...mluvíte o tom jak o hře roku...
Na to demo moc nedej....to hlavní, tam vůbec není...

btw. před chvílí sem dobyl Řím a teď mě čeká ten zelenej a modrej národ (dřívejší spojenci, hnáni senátem proti mě 8-) )...oba velmi nepříjemný...no snad to nějak dopadne... :roll:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Roxyman píše:
ElCon píše:Sosám demo...mluvíte o tom jak o hře roku...
Na to demo moc nedej....to hlavní, tam vůbec není...

btw. před chvílí sem dobyl Řím a teď mě čeká ten zelenej a modrej národ (dřívejší spojenci, hnáni senátem proti mě 8-) )...oba velmi nepříjemný...no snad to nějak dopadne... :roll:
chlape, hrát za Římany je v pohodě... ale hrát PROTI Římanům je maso. teď jsem za Egypt dobyl a zotročil Řecko, Pontus, Seleukovce, Arménii a Parthii, to bylo v pohodě - i když jejich falangy byl drobet oříšek, šlo to jedině s využitím kavalérie (zní to jako blbost a totální sebevražda jít proti falangám kavalérií, ale jde to). princip byl v tom obklíčit jejich armádu větším množstvím formací, tím se řady rozdrobí a rychlýma protiúderama se jim dostat do boku nebo nejlíp dozad... jejich konec je otázkou pár sekund :-D

teď je to horší, ze západu mě napadli Římani, zatim mám za sebou úspěšnou první bitvu... mno. je třeba tak půl napůl lučištníky a před ně falangu a na křídla kavalérii. když se budou přibližovat, tak rozstřílet a pak mezi ně poslat jízdu - funguje to i na obrněný legie :twisted:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

taktická rada: lučištníci chránění hradbou kopiníků jsou fajn... ale bacha na to když jste třeba na kopci a nepřítel pod kopcem, lučištníci pak střílejí pod ostrým úhlem do zad vlastních... smutné a realistické :x
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

jde nějak upgradovat vojáky?
myslím tím že třeba Hastati na Principes
už můžu vyrábět oboje a myslel sem že budu moct upgradovat slabší ale zkušenější jednotky na silnější.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Banana píše:jde nějak upgradovat vojáky?
už můžu vyrábět oboje a myslel sem že budu moct upgradovat slabší ale zkušenější jednotky na silnější.
ne, Hastati na Principy upgradovat nejdou. u každý jednotky se upgradujou zkušenosti, armor a weapon, ale nejde změnit druh jednotky... asi narážíš na Mariovy reformy z roku 219 před Kr., kdy se komplet změní celá nabídka jednotek...
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

zombux píše:
Banana píše:jde nějak upgradovat vojáky?
ne, Hastati na Principy upgradovat nejdou. u každý jednotky se upgradujou zkušenosti, armor a weapon, ale nejde změnit druh jednotky... asi narážíš na Mariovy reformy z roku 219 před Kr., kdy se komplet změní celá nabídka jednotek...
ne nato nenarážím...
to je na nic když to nejde .. ted mám obrovské kvantum základních jednotek a co ted snima :? rozpustit? (ale když oni sou tak zkušený :roll: )

ps: taky to někomu zatuhuje tak velmi často jak mne?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hm mě to ještě nezatuhlo, teda zatuhlo ale za to mohl spíš nestabilní komp... máš patch 1.1?

jak "základních jednotek"? všechny jednotky jsou využitelný
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

zombux píše:hm mě to ještě nezatuhlo, teda zatuhlo ale za to mohl spíš nestabilní komp... máš patch 1.1?

jak "základních jednotek"? všechny jednotky jsou využitelný
já tu hru nemám z shopu takže patchovat se nedá...

myslel sem základní = ty nejlehčí (Hastati, light cavalry atd...), lepší jsou Principes, heavy cavalry atd...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tyhle lehčí jednotky mají zase výhodu v rychlosti - třeba lehká jízda je výborně použitelná pro napadání lučištníků nebo obchvatný manévry. v nejhorším případě když už nebudou vhodný k boji tak je můžeš nechat hlídat města
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Když čtu tuhle diskuzi, začínám slintat :D . Zajimalo by mě, má tahle hra nějaký MP a jestli jo, zkoušel jste to někdo a je to maso?
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

zombux píše:tyhle lehčí jednotky mají zase výhodu v rychlosti - třeba lehká jízda je výborně použitelná pro napadání lučištníků nebo obchvatný manévry. v nejhorším případě když už nebudou vhodný k boji tak je můžeš nechat hlídat města
no vidíš na města sem se chtěl zeptat...necháváte v těch bezpečných (daleko od nepřítele) jednotky?kolik a jaké?aco guvernéry(svoji rodinu)?

((
tak dlouho jsem o tej hre basnil az si ju zkusil kamarad kterej nema rad strategie a uz o ni basni taky :wink:
taky je na tej hre skvele ze se nemusi hrat bitvy ale klidne jen stylem Warlords :-D ))
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

gevernéři ve městech by měli bejt, zatim jsem přesně nepochopil princip jak to funguje, ale když dám do města guvernéra tak se většinou zvedne public order. ve městech daleko od nepřítele nechávám jen to co je třeba - na udržení public order.

jinak po víkendový pařbě za impérium Seleukovců mám další poznatky. obrana města je poměrně dobře zpracovaná, brání se docela dobře, útočí špatně - asi tak jako ve skutečnosti :)
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Glimmerman »

Zdarec hral jsem Rome:TW a kdyz jsem se v kampani za Rimany dostal k roku 89 BC a klikl na ikonku pro postup do dalsiho roku cela hra mne spadla do win.Vratil jsem se pomoci quicksave o par let zpet hral jinak nez pred tim ale u stejneho roku opet bum a byl jsem ve win.Dal jsem patch a celou hru preinstaloval a nahral do ni stare SAVY ale zase to spadlo.Pekne me to stve.Nevite cim by to mohlo byt??? Co vyzkouset?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jj tohle se stávalo i u Medievalu :( nevim v čem je problém, prostě se to někdy takhle po***e :sad:
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

tak v piatok som nainstaloval Rome:TW... cely vikend v pi*i (dnes som skoncil o 2:30 :whaasup: )... inak je to cool hra, zda sa mi lepsia ako medieval...

s tou kavaleriou... mne sa s nou nejako nebojuje dobre... stale mi ich vykilluju... funguje tam take nieco, ze poslat kavaleriu cez nepriatelske jednotky a oni ich proste roznesu na kopytach???
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

C@esar píše:s tou kavaleriou... mne sa s nou nejako nebojuje dobre... stale mi ich vykilluju... funguje tam take nieco, ze poslat kavaleriu cez nepriatelske jednotky a oni ich proste roznesu na kopytach???
záleží jakou kavalérii na jakou jednotku pošleš. těžký kavalérii je to docela jedno, ale lehká může mít problém třeba s těžkou pěchotou....

celkově kavalérie je nejlíp použitelná na pronásledování nepřítele, překvapivý údery, ostřelování, a hlavně na přepady zezadu a z boku. zkus trochu taktizovat, obklíčit nepřítele a napadnout mu jednotky zezadu. uvidíš ;-)

//edit: NIKDY neposílej kavalérii proti kopiníkům zepředu
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

ja zas pouzivam vlastne jenom cavalerie (+mensi mnozstvi legii). u cavalerii je ale problem ze se nikdy nesmi zastavit a musis jim dat dostatek prostoru aby se mohli rozjet! kdyz treba posles 1cavalerii na 1pechotu tak se cavalerie rozjede vjede do nepritele (cimz mu udela tezke ztraty) apak ho dorazi...jenze kdyz je 1cavalerie vs 2pechota tak tej jednej udela ztraty ale ti druzi pesaci ji obklopi a je sni konec...

ted sem ale narazil na problem ato valecne vozy celkem krute mi nici moje cavaleristy jak na ne? :?

nikdy nikoho neposilej proti kopinikum zepredu :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

válečné vozy jsou bohužel lehce přeceněné, asi tak jako sloni ve verzi 1.0 (patch to spravil). dají se docela dobře rubat lučištníkama - jejich speciálním útokem Flame Arrow. jinak ani válečné vozy se nechytají proti kopiníkům :-D je prostě třeba stavět vyváženou armádu
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“