Jak hlučný je NV Silencer 3 ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Rumcajs
Nováček
Nováček

Jak hlučný je NV Silencer 3 ?

Příspěvek od Rumcajs »

Hezký večer všem, koupil jsem včera NV Silencer 3 a nainstaloval ho na grafickou kartu Prolink GF FX5900XT. Všude se píše, že je to téměř neslyšná záležitost, nicméně se mi zdá že, je slyšet docela dost. Je pravda, že jinak mám PC velice tiché - fan ve zdroji jede na 900 ot a na cpu na 1800 ot, takže slyřím právě ten silencer. Zdá se mi, jakoby "vrčel" nebo "bručel" prostě není to jen takový plynulý hukot jako u klasického ventilátoru. Takže jsem se chtěl zeptat ostatních, jaké mají se silencery zkušenosti.
Taky jsem se chtěl zeptat na regulaci otáček - ten silencer nemá termoregulaci, nicméně se mi zdá, že se točí v různých okamžicích různě rychle - pravděpodobně je to řízeno kartou. Takže předpokládám že jedna rychlost je pro 2D režim, jedna pro 3D. Nebo je to ještě jinak? Ta moje karta nemá teplotní čidlo, takže to nemám jak sledovat. Víte někdo jak to je?
Jsem zvědav, co mi kdo napíšete na hlučnost silencerů - jestli to nějak zkoušet ztišit - asi keramický odpor do série nebo to zkoušet vracet do obchodu - jenže ono to zase tak hrozně nehlučí a v hlasitějším stroji by si toho člověk asi ani nevšiml.

Předem díky za všechny názory
Neo
Nováček
Nováček

nv3 je hlučný

Příspěvek od Neo »

...no já si ho koupil taky a mám stejný pocit. Mám ho na MSI grafice a že by to byl nějaký výrazný rozdíl říct nemůžu (za ty prachy) a navíc slyším nový zvuk (hluk) ...takové velice jmené hučení, a všiml jsem si jak píšeš, že kolísá, podle toho co se děje. Když dám před větrák ruku hučení přestane, ne že bych ho ucpal, ale změním jen nějak směr proudění vzduchu asi... No, čekal jsem mnohem víc :x . Na ticho jsem paranoik
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

No on totiž paradoxně Silencer neni rozhodně záležitost pro tichý compy. Je možný říct, že je lepší, než původní chladič, ale rozhodně to neni záležitost pro tichoučkej běh. Měli jste koupit Zalmana nebo Thermaltaka s heatpipe+nějakej větroň. Tomu už se tichý říct dá, ale Silenncu moc ne...což je škoda, to nepopírám...
Neo
Nováček
Nováček

porad

Příspěvek od Neo »

...jakého zalmana, cico, ...doporuc pliz
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

ja jsem si nagrafiku dal Spire Hawk stream II, a jinym vetracke, a jeste ho reguluju, a pasivy na grafice jsou samozrejmosti, a abych rekl pravdu nejvice me nervuje vrceni meho monitoru jem "netopyr", ale to vrceni me fakt nervuje....
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
sierrapce
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierrapce »

Zapoj větráček na 5V a bude ticho :-D u kámoše sme to tak udělali a je po hluku :thumbsup:
AMD Atholon Barton 2500+ @ 3200+, Whisper Rock IV, EPOX 8RDA3+ rev. 2.1, 2x512 MB DDR 400 Kingston Dual Chanell, GeForce FX 5600 256 MB DDR, WiFi D-Link 520+, Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB , LiteOn Combo 48x24x48x16x, AOpen CD-Rom 56x, Genius NetScroll Opical, IBM 19" ,... Nokia 6630 - OS Symbian 8.0 RULEZZZ

To co nás nezabije,to nás posílí. Nietzche
Neo
Nováček
Nováček

uf

Příspěvek od Neo »

ufff, jak zapoj na 5v :oops: ?
ted u toho sedím a hučí to fest, přemýšlím, že na to dám zpět MSI větrák.
Rumcajs
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rumcajs »

sierrapce píše:Zapoj větráček na 5V a bude ticho :-D u kámoše sme to tak udělali a je po hluku :thumbsup:
Čau, uvažiju buď nad 5V nebo 7V, ale nevím, jestli to utáhne uchladit grafiku - bohužel na své kartě nemám čidlo teploty - jak to chladí tobě?
sierrapce
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierrapce »

Od větráčku na grafice ti de kabel na kartu do konektoru na napájení větroně,
tak místo do grafiky ho napoj na 5V od zdroje a máš to.
Nebo ho napoj na 12V a dej tam buď odpor nebo potenciometr-(pak to můžeš regulovat)
Aby jsi nepřišel o záruku přestříhnutím kabelu tak si kup někde konektor co máš na grafice (male) a udělej si takovou prodlužku a na tu to napájej (na červenej kablík) a pak to zapoj na kabel od zdroje.
Něco jako tohle,ale jinej konektor.

Obrázek

2Rumcajs: Já to dělal u kámoše,chladí to dostatečně,on ji netaktuje takže zatím je vpoho.
AMD Atholon Barton 2500+ @ 3200+, Whisper Rock IV, EPOX 8RDA3+ rev. 2.1, 2x512 MB DDR 400 Kingston Dual Chanell, GeForce FX 5600 256 MB DDR, WiFi D-Link 520+, Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB , LiteOn Combo 48x24x48x16x, AOpen CD-Rom 56x, Genius NetScroll Opical, IBM 19" ,... Nokia 6630 - OS Symbian 8.0 RULEZZZ

Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

jééé, to je neskutečně vyčerpávající. Dík. Problém je, že já nic páet nebudu 8-) . (nemám možnost, neumím to) Chci to koupit. Prosimtě je mohl by to být tento konektor? http://www.bostar.cz/kabely.htm část "2) Napájecí kabely Unibos" 3 položka.
Dik moc za zprávu.
sierrapce
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierrapce »

2Neo: jj,to je ono.
Jen záleží kolikapinový máš ten konec na větroni u grafiky.
Pak to stačí jen zapojit :-D

Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

dík!
sice mám trochu strach pustit tu turbínu nv3 na menší otáčky, ale tiše věřím, že to tak někomu vpohodě jede... 8)
sierrapce
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sierrapce »

Proč,nic se nemůže stát :roll: jen do toho půjde míň šťávy a tudíž se bude míň točit,ale uchladí to.
BTW: To máš jako u klasickejch větroňů,taky tam mám na nich odpor.
47 Ohm vpředu a 57 Ohm nahoře. A foukaj krásně a neslyšně. :wink:

Odpovědět

Zpět na „Vzduch“