Pomale WI-FI

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Wings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pomale WI-FI

Příspěvek od Wings »

Mam problem s wi-fi. Mam pripojeni 256/256 a muj posyktovatel tvrdi,ze prumerna rychlost je 190-245. mne to jede stale jen 120 bez kolisani,ale porad jen 120. Sum tam nemam,signal taky dobry.Sousedi jsou na stejnem SSIP a jede jim to tech 240 apod. poradte
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

tak ti keca ISP mas na svou adresu omezeni. Nejspic moc sosas. Muzes odstoupit od smlouvy pokud mas tech 256 garantovanych
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:-D asi ma tazko 256garantovanych, ked ISP tvrdi ze priemer je aj 190,,, no, tak si pod priemerom :) mrkni si zmluvu, aka rychlost je garantovana, ak mas agregaciu napr 1:10, tak sa tes ze to vobec ide,,,, a nie na full agregacii :x
Wings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ja nemam garantovanou,ale praveze rikal,ze prumerna rychlost

Příspěvek od Wings »

Joži píše::-D asi ma tazko 256garantovanych, ked ISP tvrdi ze priemer je aj 190,,, no, tak si pod priemerom :) mrkni si zmluvu, aka rychlost je garantovana, ak mas agregaciu napr 1:10, tak sa tes ze to vobec ide,,,, a nie na full agregacii :x
ja nemam garantovanou,ale praveze rikal,ze prumerna rychlost je mezi 190-245.sousedum to tak jede.jestli sosam nebo nesosam ho nezajima,v tomto to mam neomezen.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

bootni tam nejaku live distribuciu linuxu, napr knoppix, tak vylucime chybu v OS...inac niekde po ceste nemoze byt chyba?so susedmi mate rovnake AP alebo ako je to?

Aj tak by som na tvojom mieste zavolal ISP, ono sa to sem tam stava ze omilom limitne rychlost na menej, aj s tym uz mam skusenosti(potratovy isp :evil: ) , za pokus nic nedas :wink: ..lebo ked ti to ide presne tych 120, tak by to mohol byt limit...
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

To totiz zalezi na tom v jake agregacni skupine jsi.
zkusim to vysvetlit:

Agregace 1:10 znamena ze se vezme treba 30 lidi a tem se prideli nejaka sirka pasma, tak aby to matematicky odpovidalo sdileni 1:10. Jestli mas 256 linku sdilenou 1:10 tak se tem triceti lidem prideli 256/10*30=768kbps. Kdyby pak vsichni sosali naplno tak jim to vsem pojede jednou desetinou rychlosti. Samozrejme nikdy nesosaji vsichni naraz a to je prave ten princip.

Ty proste muzes byt v jine skupine, nez tvoji sousedi (bez ohledu na to, ze jste na jednom AP) a muzes mit tu smulu, ze ve tve "sdileci" skupine je vice sosacu, takze ti to jede nizsi prumernou rychlosti nez tem sousedum.
howg
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“