Odporucany takt
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Dike
- Nováček

-
Odporucany takt
Hallo.Mam saphire radeon 9800 pro 256bit 256 mb pasivy na chladicoch vga silencer.Kolko odpuracate dat frekvenciu? default mam 337 378.napriklad cez aty tool my zvysilo len o 10 obidve.Ked som dal v programe aty tray,nech najde max jadro tak mi to overclocklo na 450 744ddr.Len sa mi zacali vyskytovat cerveno modre stvorceky v niektorych filmoch.MAm 350 w neznackovy zdroj taktnuty barton z 2500 na 3200 a 512 mb ram a maticna epox 8rdeai nforce 2.
2.Ked taktujem treba zvysit volty?(AGP) Defaultne mam 1.5 v- neznamena to ze mi to ide na AGP4x??moja doska podporuje agp 8x.
Za odpoved dakujem.
2.Ked taktujem treba zvysit volty?(AGP) Defaultne mam 1.5 v- neznamena to ze mi to ide na AGP4x??moja doska podporuje agp 8x.
Za odpoved dakujem.
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
použij prográmek ATI Tool, to ti samo najde max frekvence, taždá karta je jiná, nikdo ti neřekne univerzal takty, snad jen default
pokud myslíš AGP voltáž v biosu, tak ti to k dosažení větších taktů nepomůže, ale pokud myslíš Vmode, tak to ti určitě pomůže, ale už se doporučuje určitě mít lepší chlazení
pokud myslíš AGP voltáž v biosu, tak ti to k dosažení větších taktů nepomůže, ale pokud myslíš Vmode, tak to ti určitě pomůže, ale už se doporučuje určitě mít lepší chlazení
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: dike
no a přesně to docílíš s ATI Tool, ten ti otestuje max takt bez artefaktů (štverečků), je to asi ten nejlepší program pro ATI grafiky, kde docílíš max. výkonu bez nežádoucích artefaktů.Dike píše:Nemyslel som tym ze chcem zvysit kvoli vykonu,ale zeci neprestanu tie artefakty,Myslil tie stvorceky
Měl bys ho zkusit
- Jája
- Středně pokročilý

to Dike: nezakládej zbytečně víc threadů o stejným problému, předchozí jsem přesunul na smetiště dotazů, pokračuj tady.
K problému- každá karta jde přetaktovat jinak, takže žádný doporučený takt neexistuje, pouze ten defaultní...
Těch 1,5V na AGP je vpořádku, to na jaké rychlosti ti běží agp zjistíš v záložce smargart v control panelu.
K problému- každá karta jde přetaktovat jinak, takže žádný doporučený takt neexistuje, pouze ten defaultní...
Těch 1,5V na AGP je vpořádku, to na jaké rychlosti ti běží agp zjistíš v záložce smargart v control panelu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- krulis
- Nováček

napiste mi pls nekdo co mam udelat abych zvysil na max vykon u radeonu 9550 GE/TD od Asusu ... ale nechci pridavat chladic... dik moooc
jináč tak jak sem ji koupil, tak mi na tom slape far cry v 800x600 uplne napohodu, takze sem fakt spokojenej. To mi uplne staci na to, ze mam Athlona Xp 2000+ a 650 ram
jináč tak jak sem ji koupil, tak mi na tom slape far cry v 800x600 uplne napohodu, takze sem fakt spokojenej. To mi uplne staci na to, ze mam Athlona Xp 2000+ a 650 ram
- YohanN
- Začátečník

Přetaktovatkrulis píše:napiste mi pls nekdo co mam udelat abych zvysil na max vykon u radeonu 9550 GE/TD od Asusu ... ale nechci pridavat chladic... dik moooc
hasta la vista
- krulis
- Nováček

- YohanN
- Začátečník

njn, tak dej core pro začátek na 400 (všechny o kterých sem slyšel to zvládaj) a paměti bych načal na 250 (500 DDR) pokud ale máš 4ns, můžeš to vohulit hned víc, asi tak 270-280
FC pak na tvý sestavě pofičí i na 1024*768
až to projedeš - pořádně - aspoň pár hodin brutus pařby (FC, D3....) nebo prime95, tak přidávej a pak se pochlub
FC pak na tvý sestavě pofičí i na 1024*768
až to projedeš - pořádně - aspoň pár hodin brutus pařby (FC, D3....) nebo prime95, tak přidávej a pak se pochlub
hasta la vista