Problem s MBFastTrack133 & Promise Ultra133TX2

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s MBFastTrack133 & Promise Ultra133TX2

Příspěvek od blondak »

mam takovej mensi problemek koupil jsem si 2 disky (2*80GB seagate) a pripojil jsem je na MBFasttrack133 ( PDC20276, MSI-KT3-ultra2 BR) dale mam v pocitaci Promise Ultra133TX2 radic, kde mam pripojeny DVD-R, DVD-RW, CD-ROM, problem nastane kdyz na ten RAID pripojim jakekoliv disky => windows(95,98,2000,XP), dos nenabootujou, LINUX ano, zjistil jem, kdyz nakonfiguruju RAID ale nepripojim disky( napajim je z dalsiho zdroje) a behem bootu W2000 je zase zapnu tak mi je Windows najdou a RAID funguje bez problemu, ale jakmile restartnu PC tak zase nic. Jo a nabootovat nejde ani z instalacnich CD, ani z diskety, vzdy vytuh. Nevite nekdo cim by to mohlo byt?

MBFastTrack133 verze biosu: 2.00.1.22
Ultra133TX2 verze biosu: 2.20.0.15
MB : MSI KT3 Ultra2-BR verze biosu: 5.70

uz jsem z toho uplne mimo
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Já bych prosil ještě trochu informací.
V kompu náš dva přídavné řadiče Promise - jeden onboard Raid, druhý je PCI karta. Co máš připojeno na dvou kanálech standartního IDE řadiče??!!
Já bych tam v prvé fázi přehodil ty CD,DVD,CDRW, PCI kartu Promise bych vyndal a zkusil to znovu rozběhnout. Vzhledem ke stejnému výrobci se mi zdá, že se to pere.
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

no na standartnim OnBoard radici mam pripojenej 2x HDD(WD 80 JB), CD-RW, IDE ZIP.

Osobne si spis myslim, ze je nekde problem v tom M$ boot loaderu, protoze to pouziva pro nacteni boot int 13h protoze mam prediskovano, tak se to na tom kousne, ale to je jen moje domenka, asi si stahnu BootSector a zkusim ho DISASM, nekde tam neco byt musi, protoze jak jsem psal, Linux nabehne bez problemu.

Vecer zkusim vycuknout to PCI kartu a uvidim, ale protoze na ni nejsou zadne IDE disky tak ani neinstaluje BIOS, takze tam podle me problem nebude.

Nevite nekde, kde stahnout nejakej novej BIOS pro ten OnBoard RAID? V ty PCI mam posledni (stahival jsem ho vcera)

UFF Predem vsem diky
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Díky za info, já jsem měl spíš na mysli konflikt ovladačů pro onboard RAID s ovladači pro Promise Ultra133TX2. Pro klid svědomí se podívej, jaké soubory jsou při instalaci driverů pro ten který řadič instalovány. Aby třeba neměly dva stejný název-jiný obsah a nepřepisovaly se.
Někde jsem četl, že rozcvičit dva přídavné řadiče může být hrůza. Také se špatným koncem. Já mám zatím asi štěstí, MB Epox 8RDA3+, mám onboard Sil3112a a na něm 1 SATA Maxtor 120GB-boot a Promise Ultra100 s dvěma HDD. Na standartním IDE mám CD/DVD/CDRW jednotky. Jediný problém byl s W2k po instalaci SP3 - BSOD, to řeší nový bios a ovladače pro Ultru100. Zatím mi to chodí dobře.
Jinak nějaké věci okolo přídavných i onboard řadičů a řešily v auditoriích na www.cdr.cz, a to v auditoriu Hardware-Řadiče IDE&SCSI a také v Hardware-Vypalovačky-Plextor.
Držím palce, bojuj, ale možná bude nutná výměna té PCI Ultry133TX2.
Podle výsledků z auditorií na CDR.cz vypadají dobře řadiče IDE se Sil 0680A - bude k sehnání Kouwell a možná někde ST Lab-ten přímo inzeruje podporu pro ATAPI zařízení. Bohužel jejich stránky jsou poněkud neaktuální.
A podej zprávu jak jsi dopadl.
Doplněno: Mám zjištěno, že mohou být problémy s instalací OS od MS na HDD na přídavném řadiči, pokud je nějaký HDD na standartním IDE. Pokud si vzpomínám, tak např. W98 se takto ani nechtěly nainstalovat, 2k/XP si cosi spojeného s bootem ukládaly na disk na standartním IDE a pak nenajížděly.
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

Ovladacema ve woknech to neni, protoze k nim se to ani nedostane, za normalnich okolnosti, jedine co jeste muzu pri bootu W2k tak zmacknout F8 a vybrat si jak je chci spoustet, tim to konci :(.

Kdyz odpojim vsechny zarizeni od toho PCI IDE tak to nabehne bez problemu (karta zustala v pocitaci) coz je stejny jev, jako kdyz zapnu disky v RAIDU az behem ty bootovaci graficke obrazovky windows (ta s teplomerem). Hmm jeste, ze nevypinam pocitac moc casto ;)

Jo a Wokna jsou na standartnim IDE disku
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Tak to jsem z toho jelen. No zkus zavolat HotLine MSI, má tel. 800 10 10 10.
KuKla

Příspěvek od KuKla »

hmmm a nebude problém ve zdroji ???
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

KuKla píše:hmmm a nebude problém ve zdroji ???
puvodne jsem si to myslel taky a tak jsem ze pripojil na vlastni zdroj 250W (na 2 disky je to podle me dost) a pronlem pretrvava
AMD XP2500+ @(11*183 MHz)/1,650V/ [Water Cooled], MSI KT3-Ultra2 BR (A6380VMS.570), 2*256MB DDR 333 [Copper Cooled]/2.6V/, MSI GeForce 4Ti 4800 SE 8x 128MB @(330/610)/1.7V/[Water Cooled], WDAC 80GB JB, 2*Seagate 80GB Baracuda 7200 Stripe, DVD+-RW NEC ND-1300A, CD-RW TEAC CD-W540E, CD-R TEAC CD-540, Creative SB Live 1024!, Genius 5.1 Home Theater, KOSS Pro4/AAT CRT 21" iiYama Vision Master 502
Bartoň Jaroslav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bartoň Jaroslav »

jestli winy spostis z disku pripojeneho na raid radic, tak musis uz pri instalaci winu zalozenech na NT pridat vlastni ovladac k raidu na disketce. hned nekde na zacatku instalace to nabizi pres nejakou F klavesu. nevim presne
Athlon Thunderbird 1,2GHz/133, 256MB DDR2100 KINGMAX CL2, MSI K7T266Pro2-RU, MSI GF2Ti200 64MB VIVO, SB Audigy, 10/100Mb net, WD 300BB, Titan D6TB s ARTIC vetrakem
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

Bartoň Jaroslav píše:jestli winy spostis z disku pripojeneho na raid radic, tak musis uz pri instalaci winu zalozenech na NT pridat vlastni ovladac k raidu na disketce. hned nekde na zacatku instalace to nabizi pres nejakou F klavesu. nevim presne
nene win jsou na klasickem onboard-ide disku, a byly nainstalovany dlouho predtim, nez jsem pridal disky do toho raid-u
AMD XP2500+ @(11*183 MHz)/1,650V/ [Water Cooled], MSI KT3-Ultra2 BR (A6380VMS.570), 2*256MB DDR 333 [Copper Cooled]/2.6V/, MSI GeForce 4Ti 4800 SE 8x 128MB @(330/610)/1.7V/[Water Cooled], WDAC 80GB JB, 2*Seagate 80GB Baracuda 7200 Stripe, DVD+-RW NEC ND-1300A, CD-RW TEAC CD-W540E, CD-R TEAC CD-540, Creative SB Live 1024!, Genius 5.1 Home Theater, KOSS Pro4/AAT CRT 21" iiYama Vision Master 502
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blondak »

Tak jsem to vyresil :) stacilo pripojit na ten PCI Promise nejaky IDE disk (ATAPI zarizeni nestaci), napsal ze nainstaloval BIOS a vse nabehlo ( prisel jsem na tro lehce nahodou, ale funguje to)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“