Gentoo : Problém s webovým a mailovým provozem

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Gentoo : Problém s webovým a mailovým provozem

Příspěvek od TomV »

Zdar,
mám děsnej problém se svým Gentoo. Nejsem schopnej rozběhat web a mail (ne servery - pouze klienty !!). Spojení s Internetem funguje, propinkám se všude, jména se normálně resolvujou a třeba ICQ (SIM) taky funguje úplně normálně. Ale, jak spustím Operu, nebo Thunderbirda, tak je hlucho... Opera (a samozřejmě i Mozilla a ostatní) si nechá resolvovoat jméno a skončí na "Sending request to www.pctuning.cz" (např.). Thunderbird si jméno taky zresolvuje, ale končí na "Connecting to pop.atlas.cz". A do třetice : FTP. Když chci stahovat z Netu (přes emerge) jakejkoliv software, tak to jméno zase zresolvuje, pokračuje Connecting to ftp.něco.org [xxx.xxx.xxx.xxx], hned v zápětí naskočí Connected to [xxx.xxx.xxx.xxx], Awaiting Response - a konečná. Když si počkám cca minutu, tak se to hne - objeví se progressbar, jako že se bude stahovat, ale stahovat se bude cca 20 - 40 B/s (běžně stahuju 45 - 50 kB/s), a to ještě s dost nejistým výsledkem.

Jenže ve Windows to normálně chodí !!

Kernelovej firewall (iptables) je kompletně otevřenej (defaultní politiky na accept), všechny proxy nastavený na přímé spojení s Netem (tzn. vypnutý), všechny adresy nastavený dobře. Až rebootnu do Linuxu, tak si vyjedu ještě výpis ifconfigu a postnu to sem, ale tam nic zajímavýho není. Ještě sem můžu postnout i výpis dumpnutých paketů, jen tak pro ilustraci, co se (ne)děje, když otevřu prohlížeč...

Už se s tím se*u tejden a fakt už z toho kvetu... S tímhle jsem se nikdy nesetkal... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Hodne zajimavy problem. Predpokladam, ze gatewaye a podobne mas OK. Byt tebou kompletne vykopu vsechny moduly pro iptables, pripadne aspon vymazat veskere pravidla, trebaze tim to asi nebude. I kdyz kdo vi, to, ze jsou omezene jenom HTTP a FTP je divne a nebude to asi nahoda...

Kdysi jsem s necim vzdalene podobnym bojoval - na serveru bylo SuSE a v podstate nekomunikovalo po siti. Tusim jsem tam dokazal prohnat nejaky arping nebo neco takoveho a nic jineho. Chybka byla nekde v distribucnim jadre, protoze po updatu to prestalo.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Iptables jsou kompletně vyresetovaný, ty nic blokovat nemůžou, gatewaye jsou OK. Ještě zkusím přímo Vanilla kernel, ale pochybuju, že to bude tím...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“