Nemáte někdo zkušenosti se softwarovým routrem ??? Já potřebuju rozchodit klasický routing + dynamický shaping + ještě možná nějakou tu prioritu paketů.
Kamoš mě říkal, že existují nějaký specializovaný Linuxový distribuce
nebo jak to nazvat, a názvy jako WISP, m0n0wall atp. Takže ještě než začnu zjišťovat něco bližšího o nějakým konkrétním softu, tak se chci zeptat co používate, nebo s čím máte dobrý zkušenosti. Vono to nastavování nebude úplně legranda, takže bych po týdnu hraní si s m0n0wallem nerad zjistil, že tam třeba ten shaping nejde nastavit. Nemám moc času, takže se mě nechce prolízat fóra na Czfree a zjišťovat co je nejlepší. Kdyby mě mohl někdo nasměrovat na konkrétní aplikaci, která splňuje to co sem napsal a je pokud možno jednoduchá, byl bych rád. Jo a taky by bylo dobrý, kdyby se k tomu dalo něco najít na netu ( návody atp. ) aby to nebyl nějakej underground jenom pro linuxový zasvědcence.
SOFTWAROVÝ ROUTER
Moderátor: Don
- dipy
- Nováček

-
SOFTWAROVÝ ROUTER
MSI P67A-C45, 1x4GB DDR3 , Intel Core I5 2400 (Sandy Bridge) non OC, Radeon HD6850, OCZ Agility 3 60GB, Segate ST31000524AS 1TB
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
REDHAT9
docela jednoduchej routr de u delat podleme v redhatu 9.
Ma v sobje zabudovany CBQ( velice jednuchej program na řízení rychlosti) , da se tam jednoduse nainstalvat DNSMASQ ( pak může sloužit PC jako překladač nds nazvů) FTP,a DHCP servr to ma taky v sobje.
Navod na nastavení je zde: http://www.root.cz/clanek/1997
Ma v sobje zabudovany CBQ( velice jednuchej program na řízení rychlosti) , da se tam jednoduse nainstalvat DNSMASQ ( pak může sloužit PC jako překladač nds nazvů) FTP,a DHCP servr to ma taky v sobje.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: REDHAT9
A teď česky, prosím tě...pepa.02 píše:docela jednoduchej routr de u delat podleme v redhatu 9.
Jinak, mnohem výhodnější, než CBQ je HTB, protože konfigurace CBQ je jen pro silné povahy (styl sendmail - zasvěcení vědí
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no o tom cbq sem to nak nepochopil. co je na tom teskyho. akorat si vytvoris soubor a donej napises ipcko jakou bude mit rychlost. to je vse. na upload se to dela trochu slozitejc ale taky to de. A toho binda sem skousel a po par hodinách konfigurace sem to vzdal. Dns masq staci jen naistalovat a pustit a slape mi us pul roky jak hodinky.