Problém s DVD/RW TOSHIBA SD-R5112B ... PIO/DMA - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW TOSHIBA SD-R5112B ... PIO/DMA - vyřešeno

Příspěvek od alisgod »

mám tuhle mašinku už asi 6 neděl a po počátečních peripetiích šlape, tak jak má,jen rychlost vypalování DVD-R je stále konstantní, a to 1x(měla by až 4x).Zde jsou mé zkušenosti při pokusu o nápravu:
-zkoušel jsem různá média(TDK, VERBATIM,EMTEC,MULTIDISC,MEMOREX)=ŽÁDNÁ ZMĚNA
-firmware Toshiba pro tento model nedělá a neoficiální píše věci typu "nelze najít jednotku k upgradování"(win), "no ATAPI for upgrade"(při bootování)
-mechanika šlape pouze pod PIO,ASPI mám nejnovější
-stejný problém řeší několik jedinců na ost. fórech po světě, ale řešení nikdo asi nezná
Může to ovlivnit slabý zdroj(230V)?procesor?
Jaké máte zkušenosti vy?
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Ve správci zařízení si zkontroluj nastavení řadiče, na kterém jednotku máš, a zapni DMA. Pokud jede jako PIO, pak se nediv, že pálíš 1x.
A ASPI doporučuji používat Adaptec 4.60, jinak Nero má svoje.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

tak ti moc nerozumím.proč tedy nejede pod DMA, ale pod PIO? kdyžpřepnu naDMA, při startu vypalování totálně vytuhne comp!?
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Prosím o sdělení základní desky+čipová sada a verzi OS.
Dík
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

VIA Apollo 133(mám to doma,to je jediné co si pamatuju)-je dost stará,tak 4 roky, OS WIN Xp Prof.detaily napíšu zejtra,musím je zjistiti
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Díky za doplnění informací. Moc jsi mě nepotěšil. Via KT133 ap. se moc dobré pověsti netěší, bohužel právem. A je jedno, jestli jde o procesor Intel nebo AMD.
Možná u toho PIO režimu buděš muset zůstat. Jo a v jakém režimu jede ta palička HP? To je tuším 8*4*32, tam by PIO mód nemusel vadit, při rychlosti 8x se to na rychlosti pálení neprojeví. A co třeba zkusit HP odpojit a nechat tam jen Toshibu? Až budeš na Toshibě (HP) něco pálit, tak zkus stisknout Ctrl-Alt-Del, tím se ve Win2k/XP vyvolá Správce úloh a podívej se na zatížení procesoru. Bude asi hodně velké. A to je asi příčina toho, proč nejde pálit rychleji.
Jinak 230W zdroj by tuhle sestavu měl v pohodě utáhnout.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

bez toho HPéčka sem to už zkoušel a nic,asi budu muset koupit new MB a spol.Jinak HP jede na PIO,ALE JINAK DÍK
-procík jede při pálení na 96-100%(PIO u HP i Toshiby)
Ozzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ozzy »

Mam uplne stejny problem. Pali uz v poho. (musel jsem ji hodit jako master) jinak palila spatne neslo cist v jinych DVD. Ted uz v poho ,akorat pali 1x taky nevim co s tim. Zkousel jsem NERO 5...,6... a porad 1x pise 4x ale presto pali 1x nevim jestli to nechce novej firmware,ale nevim mam 1031 a novejsi snad ani neni. Tak nevim.[/img]
AMD
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

ne že by pálila zle, ale pálí jen 1x, jineJ próbl nemám, mně to dře jen MB a to zatím měnit nebudu, páč nejsou money :x
lopino
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lopino »

neviem preco ale na mojej blbej zostave som mal s pio Tiez problem ale s diskom nechcelo mi to prepnut do Dma rezimu ani za bohovy svet skoro som ten komp skopal zo stolu..........
skusil som ale PREHODIT PORADIE NA KABLI. a cuduj sa svete ono sa to rozchodilo WinXp Ukazuje Teraz UltraDma 6 8)
walk away me boys, walk away me boys and by morning we'll be free wipe that golden tear from your mother dear and raise what's left of the flag for me
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

lopino píše:....rozchodilo WinXp Ukazuje Teraz UltraDma 6 8)
To ti může ukazovat jen ten disk. UDMA6 je ATA 133
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Ozzy
Nováček
Nováček

Media

Příspěvek od Ozzy »

Ja mam sestavu v poho,myslim ze to bude medii. Dneska sem palil na DVD VERBATIM 2x a palilo to 2x. Mam treba MULTIDISC 4x ale pali to 1x.ikdyz v dialogu pro vypalování to píše 4x. Neví te nahodou někdo které MEDIA jsou nejlepší pro tuto vypalovačku?
AMD
frafra
Nováček
Nováček

Špatná podpora medií ve firmwaru

Příspěvek od frafra »

Toshiba sd-r5112 podporuje velmi málo médií pro vyšší rychlost, stejně jako její předchůdce 5002. Na tu ale někdo vymyslel fígl - program kmedit.exe, který umožňuje updatovat hex soubor firmwaru a doplnit 3 media id a vypalovačka se tak "naučí" další media vypalovat vícerychlostně.. Nefunguje ale na fw 5112 - zkoušel jsem to a zapíše info o mediích někam jinam než má. Takže jediná možnost je updatovat hex soubor fw 5112, ale nevím jak. Povedlo se mi ten soubor pomocí hexconv.exe zkonvertovat do bin formátu - tady už je vidět text a dají se třeba měnit media id, ale nevím jak ten soubor vrátit nazpět do hex formátu - nevíte někdo ?
lopino
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lopino »

Butch píše:To ti může ukazovat jen ten disk. UDMA6 je ATA 133
ako keby som nevedel :evil: /nerob zo mna blba/

ked si ma nepochopil tak pre teba to rozpisem krok po kroku
1. Prepojil som pozicie na kabloch
2. Spustilo sa WinXp
3. WinXp ukazuje ze Maxtor bezi na UDMA6 co je tych ata 133

VOLE :wink:
walk away me boys, walk away me boys and by morning we'll be free wipe that golden tear from your mother dear and raise what's left of the flag for me
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

alisgod píše:ne že by pálila zle, ale pálí jen 1x, jineJ próbl nemám, mně to dře jen MB a to zatím měnit nebudu, páč nejsou money :x
deska je vyměněna, a vše jede O.K......závěr=stará deska nepodporovala DMA. :roll:
Ozzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ozzy »

:D U mě už vše v poho kupuju Média Verbatim a pálím 4x
AMD
Pepíno Honda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno Honda »

kamarád má taky tuhle pec: PC má celeron 800, MB MSI 6337, čipset 815E(P)T Pro, pamět 2x 256MB/133 SDRAM, HDD 80GB/8Mb 7200. furt pálila pouze 1x. dneska jse mmu dal "novej" firmware 1033 a už dokonce pálí 2x. Ale 4x ani náhodou. Verbatim, Gigamaster, Sony, Emgeton stále jen 2x.
kde může být chybička? díky za odpo :)
Athlon 2500+ Barton, MSI K7N2 Delta-ILSR, 2x 512 DDR 400,HDD 120 JB WD,DVD palírna Pioneer 106,Sapphire Ati Radeon X1600Pro, case Logic Q3, 19" LCD LG L1917S
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No jo, už je to starej kousek. Tady pomůže opravdu už jedině firmware a pokud tam má nejnovější, tak už si moc nepomůže.
Předpokládám, že DMA má zapnutou.
Bathory
Pepíno Honda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno Honda »

firmware je nejnovější. Teda našel jsem ještě jeden neoficialní, kterej je regionfree a měla by pálit víceméně na vše 4x. ale i tak píšou, že to není zaručený. Takže tam radši nechám tuhle, už to je pokrok, čeká už jenom 30min.... na to DMA se musím juknout, nejsem si jist. jinak jsem koukal, že má na jedný kšandě tuhle pec (master) a ještě DVDromku (slave)
Athlon 2500+ Barton, MSI K7N2 Delta-ILSR, 2x 512 DDR 400,HDD 120 JB WD,DVD palírna Pioneer 106,Sapphire Ati Radeon X1600Pro, case Logic Q3, 19" LCD LG L1917S
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“