USB řadič
Moderátor: L4mka
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
USB řadič
Tak zvažuju, že si do svého kompu přikoupím PCI USB řadič 2.0. Chci to kvůli zřízení, které, když je připojené přímo na desku s USB 1.1, neúměrně zatěžuje procesor. Proto bych chtěl vědět, jestli takový řadič ubere práci procesoru a bude si se zařízením operovat víceméně samostatně.
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB řadič
no tak toto neviem ale zisti si aku mas verziu PCIcka a na aku verziu je tamta PCI karta s usbHADES píše:Tak zvažuju, že si do svého kompu přikoupím PCI USB řadič 2.0. Chci to kvůli zřízení, které, když je připojené přímo na desku s USB 1.1, neúměrně zatěžuje procesor. Proto bych chtěl vědět, jestli takový řadič ubere práci procesoru a bude si se zařízením operovat víceméně samostatně.
lebo tam kde som praxoval sme dodavali usb kartu do kompla asi take ako mas ty ale tusim to bola len 1000 a bolo to urcene na 4usb a fungovali tam iba 3
tak usb karta bola novsia v.
- JanoS
- Začátečník

Neviem či PCI USB radič bude mať menšiu záťaž CPU, skor si myslím že nie - karty používajú podobný USB chipset ako je na MB. USB všeobecne zaťažuje CPU viac ako napr. FireWire.
Okrem toho na starších PC je problém prídavné PCI USB karty vobec rozchodiť, ja som nebol schopný dať žiadne USB do mojej K6-2 - PC neprešiel ani POSTom.
Okrem toho na starších PC je problém prídavné PCI USB karty vobec rozchodiť, ja som nebol schopný dať žiadne USB do mojej K6-2 - PC neprešiel ani POSTom.
Lenovo T61p (2.4GHz, 4GB, 160GB 7200rpm, 250GB 5400rpm, 512MB FX-570M, 15.4"WUXGA, 9cell)
Lenovo Advanced Mini Dock, L220x
SMC WGBR14-N, Back-UPS RS 1000
Lenovo Advanced Mini Dock, L220x
SMC WGBR14-N, Back-UPS RS 1000
- tosuja
- Začátečník

-
Re: USB řadič
Pokud to zarizeni umi USB 2.0, pomuzes si, jinak ne. Dej si pozor, aby tvoje deska umela odpovidajici revizi PCI, protoze radice byvaji naprosto nelogicky casto delany pouze pro PCI v2.1 nebo vyssi a stare desky treba podporuji jen 2.0. Je tam pak rozdil v napajecim napeti, ktere radic chce a ktere dostava.... U tebe by problem byt nemel, pokud to chces pro masinu, kterou mas v podpisu.HADES píše:Tak zvažuju, že si do svého kompu přikoupím PCI USB řadič 2.0. Chci to kvůli zřízení, které, když je připojené přímo na desku s USB 1.1, neúměrně zatěžuje procesor. Proto bych chtěl vědět, jestli takový řadič ubere práci procesoru a bude si se zařízením operovat víceméně samostatně.
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jde mi hlavně o to, aby si ten přídavný řadič ostarával veškerou komunikaci s USB modemem a ulehčil tak práci procesoru. Snad už mě chápete, jak to myslím
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
USB 2.0 radice naozaj dokazu narobit pomerne vela problemov ( najme na starsom HW... ) ...... ak ma modem ktory na toch chces pripojit priamu podporu USB 2.0 tak do toho chod ( bude to znamenat o nieco mensie zatazenie... )....... ak nie tak zatial zostan na USB 1.1 ...... a radcej porozmyslaj u upgrade zostavy.....
Zatial som sa na pridavnich PCI USB 2.0 radicoch stretol s dvoma typmi ( vyrobcou je samozrejme viac... )..... 1. VIA 2. Lucent ......
Oko bezproblemovejsia sa mi osobne javi prave VIA...
Lucenta sa mi na zostave P3 500Mhz i440BX, 256MB RAM vobec nepodarilo sprevadzkovat, cipset VIA fungovala az druha PCI karta ( konkretne od Inno ..... )...., pripajalo sa tam multifunkcne zariadenie..... a jeho praca po prechode s integrovaneho USB v BX bola teda citelne rychlejsia.....
Zatial som sa na pridavnich PCI USB 2.0 radicoch stretol s dvoma typmi ( vyrobcou je samozrejme viac... )..... 1. VIA 2. Lucent ......
Oko bezproblemovejsia sa mi osobne javi prave VIA...
Lucenta sa mi na zostave P3 500Mhz i440BX, 256MB RAM vobec nepodarilo sprevadzkovat, cipset VIA fungovala az druha PCI karta ( konkretne od Inno ..... )...., pripajalo sa tam multifunkcne zariadenie..... a jeho praca po prechode s integrovaneho USB v BX bola teda citelne rychlejsia.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Modem, který na to chchi zapojit je Siemens A-100 ADSL. Mám tušení, že podporu USB 2.0 má, ale i tak tu rychlost neužije. Chci hlavně ulevit procesoru, takhle když hraju, tak ten modem musím natvrdo odpojit od sběrnice, aby to šlapalo aspoň trochu slušně. NFS:U2 demo se zapojeným modem je nehratelné, když ho odpojím tam bez problémů.
Jinak moje deska má PCI specifikace 2.2, takže zapojení jakéhokoliv USB řadiče by neměl být problém
Jinak moje deska má PCI specifikace 2.2, takže zapojení jakéhokoliv USB řadiče by neměl být problém
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tady nejde o to, že by to vytěžoval USB řadič (ten integrovanej se o to (vzhledem k CPU) postará úplně stejně, jako PCI karta), tohle bude pravděpodobně problém ovladače modemu. Jestli je to softmodem (dělají se i ADSL softmodemy ? ), tak je to potom jasný...HADES píše:Modem, který na to chchi zapojit je Siemens A-100 ADSL. Mám tušení, že podporu USB 2.0 má, ale i tak tu rychlost neužije. Chci hlavně ulevit procesoru, takhle když hraju, tak ten modem musím natvrdo odpojit od sběrnice, aby to šlapalo aspoň trochu slušně. NFS:U2 demo se zapojeným modem je nehratelné, když ho odpojím tam bez problémů.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Wilik
- Administrátor

Videl bych to uplne stejne... na desce je tentyz cip jaky by byl pouzit na pridavne karte a ovladace jsou pro USB uplne stejne... opravdu bych chybu hledal v ovladaci modemu a ne v USB radici...TomV píše:Tady nejde o to, že by to vytěžoval USB řadič (ten integrovanej se o to (vzhledem k CPU) postará úplně stejně, jako PCI karta), tohle bude pravděpodobně problém ovladače modemu. Jestli je to softmodem (dělají se i ADSL softmodemy ? ), tak je to potom jasný...
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak už jsem psal tady, tak sehnat ovladače na ten modem je nadlidský úkol. Ani při urgenci na ČTc se nic neděje[/url]
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: