Diskuse na téma: duální DVD vypalovačky

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Tak jsem se ještě neodvážil zatim, a na CDR jsem se dočetl zajímavý věci, někdo píše, že je to super, někdo zas, že mu nepálí vůbec nic. Další nad čim jsem se zarazil je, že prej opravdu jde jenom o zfunkčnění dual layer ALE 4x vypalování DVD+-R zůstane. Problem je v tom, že moje pálí 8x ne 4x :? Tak tedka vůbec nevim, jestli do toho mam jít. Toto tady nikdo nezkoušel?
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

jim75 píše:Chtěl bych se teď koupit DVDRW vypalovačku. LG GSA-4120B se mi zamlouvá, jen se mi moc nelíbí že umí vypalovat DVD+RW a DVD-RW jen 4rychlostně. Nevíte jestli ta rychlost půjde zvýšit nějakým novým firmwarem až budou na trhu vícerychlostní RW média?
PS: Vyhledávání jsem použil a odpověď nenašel.
To ti dnes neřekne asi nikdo a momentálně takový firmware není, ani neoficiální.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak se zdá, že TEAC to myslí s návratem vážně a vydal další model DVD/RW/R9 a pozor, tahle mechanika umí zapis na DVD-RAM!!!

TEAC DV-W28E
http://www.teac.co.jp/dspd/product/opti ... 8emdl.html
Bathory
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

pokud si ale prectete specifikace, zjistite, ze je to oproti LG vcelku srot :)

DVD-R : 2-8X ( ZCLV ), 2X ( CLV ), 1X ( CLV )
DVD-RW : 2-4X ( ZCLV ), 2X ( CLV ), 1X ( CLV )
DVD-RAM : 2X ( ZCLV ), 3X ( ZCLV )
DVD+R(DL) : 2.4X ( CLV )
DVD+R : 2.4-8X ( ZCLV ), 2.4X ( CLV )
DVD+RW : 2.4-8X ( ZCLV ), 2.4X ( CLV )
CD-R : 10-24X ( ZCLV ), 10X ( CLV ), 4X ( CLV )
CD-RW : 10X ( CLV ), 4X ( CLV )

aspon ze nemlzej info ...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Krevety píše:pokud si ale prectete specifikace, zjistite, ze je to oproti LG vcelku srot :)
Není důležitý být ve všem první, pak se to odráží na kvalitě a ta šla u LG přeci jenom v poslední době dolu...
Bathory
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

no ja nevim, nekupuju srot media a tahle palirna me zklamala jen jednou (to sem palil 12x na 8x medium a nema rada CD-R od Sony) , jinak na verbatimka vseho druhu je bezvadna a DVD-RAM je tresnicka :)

jinak si myslim ze pokud nekdo chce dvd-ram tak bere Panasonic
kdo chce to nej co se da veme Plexe/Pionera+OEMy
a kdo chce oboji v rozumne mire tak LG ...

moc dobre nevim pro koho je ten novy TEAC situovan, kdyz nezvlada ani UltraSpeed CD-RW, na dvd od 2x vyse musi pouzivat z-clv takze vysledek je ze osmicku zaradi na poslednim 1GB... a o 8minutach se ji muze jen zdat a ten zapis z-clv na DVD-RAM tez nevypada ruzove...

Nic proti TEACU ale tohle je docela z nouze ctnost v dnesni dobe... mam pocit ze usli na vavrinech ...

// aspon ze ma 8x dvd+rw ...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Celkem souhlas, špička jim trochu utekla.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Dobrá zpráva pro majitele LITE-ON SOHW-1633S, lze ho ofic. firmwarem vyšvihnout až na LITE-ON SOHW-1653S. To by mě zajímalo, jestli by to šlo i s LITE-ON SOHW-1213S, protože ta šla zase flashnout na LITE-ON SOHW-1633S. :?
http://www.cdr.cz/a/12571
Naposledy upravil(a) Bathory dne čtv 16. pro 2004, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No a je tu nový LITE-ON SOHW-1673S:
http://www.liteonit.com/ODD/English/e_p ... w1673s.asp
Bathory
outlier
Začátečník
Začátečník

NEC 3500

Příspěvek od outlier »

Testoval nekdo NEC 3500? Tuhle jsem videl testy 16x DVD paliren na nejakem cizim serveru a vyhrala to pred Pioneerem 108 a LG.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já ji chvíli zkoušel a připadala dost stejná jako Pioneer DVR-108, ale přeci jenom o trochu horší, tady jsem opsal nějaký testy: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20568
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Dejte si pozor na LG GWA-4161B. Je to LG GSA-4160B bez čtení a zápisu na DVD-RAM a nejspíš bude taky mít o dost horší podporu nových firmwarů!!!
Naposledy upravil(a) Bathory dne pon 27. pro 2004, 17:24, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Recenze na nový NEC ND-3520A: http://www.cdr.cz/a/12810
Dle CDR to dopadlo na výbornou. Nebudu komentovat jejich recenzi, protože zatím nemám možnost si tuhle mechaniku proťuknout, ale zarazili mě 2 věci:

- Dle jejich slov testovali neprodejný vzorek a mechanika se ještě neprodává. Já na netu našel recenzi na mechaniku, která už se prodává, vyrobeno v listopadu 2004 v Malaysii dle štítku. Tohle by mi snad ani nevadilo, ale když jsem porovnal tišťáky, tak ten neprodejný z CDR má jednoho "švába" s úplně jiným označením...

- A druhá věc je firmware už na verzi 1.04...

Myslím si, že recenze by měli dělat s mechanikama, které jsou z běžné výrobní série.
Bathory
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Ma tu niekto realne skusenosti s BENQ DW1620A :oops: ...na akej je to asi urovni?je to moc velky shit? :?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Docela by mě zajímalo, jestli má někdo nějakou mechaniku od GIGABYTE. Modely DVD/RW/R9 už mají dva, poslední je GIGABYTE GO-W1616C: http://tw.giga-byte.com/Peripherals/Pro ... W1616C.htm
Bathory
Dallas
Začátečník
Začátečník

Prosba

Příspěvek od Dallas »

Nazdárek všichni..mám jedem dotaz.
mám nějaké skormné peníze na nákup DVD vypalovačky (tak max. 2500kc) potreboval bych poradit nejakou vypalovacku co v pohode vypali DVD+R,DVD-R,DVD DL jde mi o vypalovani DVDček do auta a originaly se mi tam moc davat nechtějí.....jde mi o to aby to bylo kvalitní vypálení (na cdr.cz jsem četl ž etřeba LG 4163B co jsem si chtěl koupit má problémy se čtením DVDček které vypálí) a hlavně aby dobře fungoval ten DL, protože ten Clatronic co mám v autě si myslím taky nepřečte úplně všechno....díky všem za jakoukoliv radu
NTB: Lenovo thinkpad T540p
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Nevidím důvod proč nejít do té LG GSA-4163. To že nepřečetla svoje vypálená média není až tak úplně pravda, jednalo se pouze o 12ti a 16ti rychlostní zápis. Což by měl napravit nový firmware (kterej už vyšel). Jinak co se jedná o zápis 8x, pak tam je kvalita výborná. Mám ji doma a všechno co vypálila si taky přečetla, čitelné to je samozřejmě i na jiných mechanikách, do DVD přehrávače jsem to ale zatím zkoušet nedával, tam zatím nemám jistotu. :wink:
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Dallas
Začátečník
Začátečník

to Borg

Příspěvek od Dallas »

A co třeba NEC ND-3520A taky prej dobrá.....
Borg asi jo ještě proklepnu tady toho neca a uvidíme...
jedná se mi hlavně o názor vás "profíků" co do toho dělaj nejakej ten pátek...a o zkusenosti z provozu techto mechanik, já si jen moduju case a poustim DVDcka :-)
NTB: Lenovo thinkpad T540p
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: to Borg

Příspěvek od kuavik »

Jdi do LG 4160 nebo 63, ja mam 4120 a sem maximalne spokojenej, vypali vsechno, rozumi si i s takovyma dvd jako je princo, ktery sem kupoval za 15kc i s dvd obalem :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Bathory píše:No a je tu nový LITE-ON SOHW-1673S:
http://www.liteonit.com/ODD/English/e_p ... w1673s.asp
Jde nacpat firm z něj do 812S? Nyní tam mám CG3E (832S). Jak je to s podporou starší modelů obecně. Mě připadá, že jak se objeví nový model, tak končí podpora těch starší. Oficiální firm jsem viděl myslím poslední tuším v červnu.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“