Ahoj, nerozumím některým položkám v BIOSu. Přečetl jsem si sice manuál, ale něco je tam hodně stručně vysvětlováno.
ADVANCED BIOS FEATURES (sekce)
HDD S.M.A.R.T. Capability (Enabled, Disabled)
ADVANCED CHIPSET FEATURES
Memory Auto Precharge (Enabled, Disabled)
AGP Aperture Size (MB) (32, 64, 128, 256, 512 MB) (nastavil jsem 128, podle velikosti pamětí grafiky Radeon 9600)
INTEGRATED PERIPHERALS
IDE Prefetch Mode (Enabled, Disabled)
Pokud byste mě někdo poradil (a vysvětlil) co tyto položky znamenají a co mám nastavit, pro lepší funkčnost, tak bych byl rád.
Díky všem
Epox 8RDA3+ položky v BIOSu
Moderátor: Eddward
- TomAker
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Epox 8RDA3+ položky v BIOSu
Zapne/vypne podporu čtení S.M.A.R.T. informací z disků.Calhoun píše: ADVANCED BIOS FEATURES (sekce)
HDD S.M.A.R.T. Capability (Enabled, Disabled)
Memory Auto Precharge - cituji "tato technologie přednabíjí oblasti paměti, které nejsou využity, ale které budou muset být využity v dalších několika cyklech." Snižuje latenci - zapnout, při problémech s nestabilitou vypnout.Calhoun píše: ADVANCED CHIPSET FEATURES
Memory Auto Precharge (Enabled, Disabled)
AGP Aperture Size (MB) (32, 64, 128, 256, 512 MB) (nastavil jsem 128, podle velikosti pamětí grafiky Radeon 9600)
Aperture Size - to se v této sekci řešilo už několikrát, projdi si starší příspěvky, tam to určitě najdeš. Obvykle se dává 128 MB (záleží na velikosti RAM).
Podle manuálu to snižuje latenci R/W operací na IDE sběrnici. Zvyšuje to výkon, ale může způsobit nestabilitu diskového subsystému. Zapnout a v případě problémů vypnout.Calhoun píše: INTEGRATED PERIPHERALS
IDE Prefetch Mode (Enabled, Disabled)
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou