Epox 8RDA3+ položky v BIOSu

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
TomAker
Začátečník
Začátečník

Epox 8RDA3+ položky v BIOSu

Příspěvek od TomAker »

Ahoj, nerozumím některým položkám v BIOSu. Přečetl jsem si sice manuál, ale něco je tam hodně stručně vysvětlováno.

ADVANCED BIOS FEATURES (sekce)
HDD S.M.A.R.T. Capability (Enabled, Disabled)

ADVANCED CHIPSET FEATURES
Memory Auto Precharge (Enabled, Disabled)
AGP Aperture Size (MB) (32, 64, 128, 256, 512 MB) (nastavil jsem 128, podle velikosti pamětí grafiky Radeon 9600)

INTEGRATED PERIPHERALS
IDE Prefetch Mode (Enabled, Disabled)

Pokud byste mě někdo poradil (a vysvětlil) co tyto položky znamenají a co mám nastavit, pro lepší funkčnost, tak bych byl rád.
Díky všem
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Epox 8RDA3+ položky v BIOSu

Příspěvek od TomV »

Calhoun píše: ADVANCED BIOS FEATURES (sekce)
HDD S.M.A.R.T. Capability (Enabled, Disabled)
Zapne/vypne podporu čtení S.M.A.R.T. informací z disků.
Calhoun píše: ADVANCED CHIPSET FEATURES
Memory Auto Precharge (Enabled, Disabled)
AGP Aperture Size (MB) (32, 64, 128, 256, 512 MB) (nastavil jsem 128, podle velikosti pamětí grafiky Radeon 9600)
Memory Auto Precharge - cituji "tato technologie přednabíjí oblasti paměti, které nejsou využity, ale které budou muset být využity v dalších několika cyklech." Snižuje latenci - zapnout, při problémech s nestabilitou vypnout.

Aperture Size - to se v této sekci řešilo už několikrát, projdi si starší příspěvky, tam to určitě najdeš. Obvykle se dává 128 MB (záleží na velikosti RAM).
Calhoun píše: INTEGRATED PERIPHERALS
IDE Prefetch Mode (Enabled, Disabled)
Podle manuálu to snižuje latenci R/W operací na IDE sběrnici. Zvyšuje to výkon, ale může způsobit nestabilitu diskového subsystému. Zapnout a v případě problémů vypnout.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“