Jaká je optimální teplota sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
TomAker
Začátečník
Začátečník

Jaká je optimální teplota sestavy

Příspěvek od TomAker »

Chtěl bych se zeptat, kolik topí optimálně (vklidu / v zátěži) CPU, chipset, grafika (mám Radeon 9600 s pasivem), HDD ?

CPU (Athlon XP 2600+ BOX) v klidu měl 47°C, když jsem si spustil grafický program tak se zahřál na 52°C. Chipset měl 32°C. Mě se zdají teploty dost vysoké. Dřív jsem měl P200 MMX a to se dalo uchladit skoro pouze pasívem. Co se stane, když se přehřeje grafika ?
Díky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

teploty jaké uvádíš jsou uplně v pohodě a obecně odpovědět na otázku, jaké by měly být je těžké, záleží na konkrétním modelu chipsetu, procesoru, taky na pracovní frekvenci, atd.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomAker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomAker »

Já jsem myslel, že existují nějaké obecné teploty, které by se neměly překračovat, aby se dosáhla optimální doba životnosti komponent. (nejlépa šest let) :) V BIOSu jsem se díval, že jde nastavit varování od 60°C do 75°C, tak se mi zdá teplota klem 50°C v mírné zátěži docela vysoká (nemám zkušenosti s dnešním HW), nebo pak už při zázěži roste jen mírně ?

Jinak mám:
Epox 8RDA3+ (Nvidia Nforce Ultra 400), Athlon XP 2600+ Box (333 Mhz), Radeon 9600 128MB (pasiv), Hitachi 160 GB PATA, Kingston DDR400 512 MB CL 2.5
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ano, obecné teploty taky existujou, výrobce třeba CPU definuje prahové teploty jaké jsou už pro jejich konkrtétní model cpu kritické, třeba intel umí duty cycles = vkladá prázdné cykly při vysokých teplotách a tak zabraňuje přehřátí
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

teplota pri tvem zpusobu chlazeni je OK...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“