Resetující PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- systemjack
- Začátečník
-
Resetující PC
Zdravím
Potreboval bych poradit s problémem. Zakoupil jsem desku MSI K7N2 Delta2 Platinum usadil do něj Sempron 2800, pamět A-Data 512MB, VGA32RAM, HDD 2x40GB Seagate.
Problem: počitač se z nejasného důvodu občas resetuje nekdy i 2x po sobě, nebo zatuhne,
měl jsem podezření na pamět RAM ale zkusil jsem program Mem Test trval 3,5 hodiny(doufám že je to dostatečná doba pro vykonání testu s tímto programem) a nic nevyšlo za chybu, dále
používám myš MS Explorer USB ale používám i Dosové programy takže jsem ji zapojil na PS2
adapter a po vypnutí myš stále svítila při vypnutí zdroje jsem slyšel takový písklavý zvuk
myš se vypla.Myš byla odskoušena na jiném PC je OK.
Nechal jsem i standartní nastavení BIOS poté bezpečné nastavení BIOS ale chyba se projevuje
stále při delším provozu počítače.Dokonce se počítač restnul i při napojení internetu DSL.OS Win98\Win Xp Sp2.
Zkusím to ještě přestavět třeba to klapne.
Dík za help
Potreboval bych poradit s problémem. Zakoupil jsem desku MSI K7N2 Delta2 Platinum usadil do něj Sempron 2800, pamět A-Data 512MB, VGA32RAM, HDD 2x40GB Seagate.
Problem: počitač se z nejasného důvodu občas resetuje nekdy i 2x po sobě, nebo zatuhne,
měl jsem podezření na pamět RAM ale zkusil jsem program Mem Test trval 3,5 hodiny(doufám že je to dostatečná doba pro vykonání testu s tímto programem) a nic nevyšlo za chybu, dále
používám myš MS Explorer USB ale používám i Dosové programy takže jsem ji zapojil na PS2
adapter a po vypnutí myš stále svítila při vypnutí zdroje jsem slyšel takový písklavý zvuk
myš se vypla.Myš byla odskoušena na jiném PC je OK.
Nechal jsem i standartní nastavení BIOS poté bezpečné nastavení BIOS ale chyba se projevuje
stále při delším provozu počítače.Dokonce se počítač restnul i při napojení internetu DSL.OS Win98\Win Xp Sp2.
Zkusím to ještě přestavět třeba to klapne.
Dík za help
- mhl
- Středně pokročilý
-
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
1) Že myš svítí i po vypnutí PC není chyba, ale vlastnost. Mělo by to jít vypnout volbou v BIOSu, nebo jumperem na desce.
2) Co to proboha je VGA32RAM ??
3) 2x40GB Seagate - to už jsi tam měl, nebo ti to někdo prodal ?
4) Samovolné resetování PC je příznakem nestability. Otestovat Prime a Memtestem. Memtest nech běžet přes noc, aspoň 12 hodin. Pak budeš mít jistotu.
4) Samovolné resetování PC je příznakem nestability. Otestovat Prime a Memtestem. Memtest nech běžet přes noc, aspoň 12 hodin. Pak budeš mít jistotu.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- systemjack
- Začátečník
-
Ja nepotrebuju nejake delo na data to uplne staci.TomV píše:1) Že myš svítí i po vypnutí PC není chyba, ale vlastnost. Mělo by to jít vypnout volbou v BIOSu, nebo jumperem na desce.
Spise by mne zajimalo jak na tu protivnou myš.Nemáš náhodou nejaký tip
kde by se to dalo na desce seknout, dival jsem se na bios ale nic jsem nenašel co by tomu mělo odpovídat.Předtím sem měl desku MSI KT600
a tam my to myš vyplo v pohodě.
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já chápu, že ti 80 GB stačí. O velikost nejde, mě zajímá, jestli to jsou nějaké starší disky, které jsi měl, nebo jestli ti to nejakej borec prodal...systemjack píše:a nepotrebuju nejake delo na data to uplne staci.
kde by se to dalo na desce seknout, dival jsem se na bios ale nic jsem nenašel co by tomu mělo odpovídat.Předtím sem měl desku MSI KT600
Že ti nevypíná myš v PS/2 je na 99% způsobeno zapnutou podporou zapínání PC z klávesnice --> PS/2 porty zůstávají napájené. Zkus v BIOSu vypnout tohle, třeba to pomůže. Pokud ovšem nejsi zvyklej spouštět PC klávesovou zkratkou...
- systemjack
- Začátečník
-
No ty disky jsou velmi zánovní takže na nich problem žádný nemám, nevíš náhodou pod jakým názvem bych to moh najit i na zakl.desce kde se to da vypnnout na jumper? ThanksTomV píše:Já chápu, že ti 80 GB stačí. O velikost nejde, mě zajímá, jestli to jsou nějaké starší disky, které jsi měl, nebo jestli ti to nejakej borec prodal...systemjack píše:a nepotrebuju nejake delo na data to uplne staci.
Že ti nevypíná myš v PS/2 je na 99% způsobeno zapnutou podporou zapínání PC z klávesnice --> PS/2 porty zůstávají napájené. Zkus v BIOSu vypnout tohle, třeba to pomůže. Pokud ovšem nejsi zvyklej spouštět PC klávesovou zkratkou... :)
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ježiš, nevim... Koukni se do manuálu. Mohlo by to být něco jako KBPWR, nebo tak... Proč tě ta svítící myš tolik štve ? Jí je jedno, jestli svítí 24 hodin denně, nebo míň...systemjack píše:No ty disky jsou velmi zánovní takže na nich problem žádný nemám, nevíš náhodou pod jakým názvem bych to moh najit i na zakl.desce kde se to da vypnnout na jumper? Thanks
- maXXmilian
- Moderátor
Mam tu samou desku a mel sem i ten samy problem. Ale az po pretaktovani, coz je samozrejme. Zkus se podivat kolik mas stupnu na boardu a na prociku!! Nak se mi zda ze ta deska neni zrovna nejvhodnejsi na pretaktovani! Takze jesli si zapomnel zminit ze si taktoval tak by to mohlo byt tim. Ja jak dam fsb ke 160 tak uz mi ani nenajede komp :/
CPU: Ryzen 5900x + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- systemjack
- Začátečník
-
NetaktujumaXXmilian píše:Mam tu samou desku a mel sem i ten samy problem. Ale az po pretaktovani, coz je samozrejme. Zkus se podivat kolik mas stupnu na boardu a na prociku!! Nak se mi zda ze ta deska neni zrovna nejvhodnejsi na pretaktovani! Takze jesli si zapomnel zminit ze si taktoval tak by to mohlo byt tim. Ja jak dam fsb ke 160 tak uz mi ani nenajede komp :/
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- systemjack
- Začátečník
-