Dotaz-barton2500+ na Mobile

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

Dotaz-barton2500+ na Mobile

Příspěvek od PepíkHřebík »

Koupil jsem si teď bartona 2500+ s těmahle údajema: http://www.hwspirit.com/tools.php?m=cpu ... HA0428DPCW . Zajímalo by mě, zda-li to půjde bez problémů změnit na Mobile podle toho návodu na SHW a jestli si dát na něco extra pozor.

Bohužel nemůžu taktovat moc přes fsb, protože moje deska (A7V8X) nemá děličku 1/6.
ViDeK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViDeK »

JJ, to by mě taky zajímalo. Taky bych chtěl vědet, jaktože když v biosu nastavim mp třeba 12, tak se ve windows nic nezmění, ale když nastavim třeba 14 tak to ani nenaběhne...

///edit-ještě by mě zajímalo-když mikrotužku, tak jak má bejt tvrdá?
----
ViDeK
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ta zmena by mela fungovat na jakemkoliv AMD XP CPU.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

Jiri Drak píše:Ta zmena by mela fungovat na jakemkoliv AMD XP CPU.
Dík, to jsem potřeboval vědet.
Ještě by mě zajímalo, jak se to má s napětím-co musim nastavit na MB a taky jestli záleží na významu těch VID kódů pro desktop a mobile, nebo jestli by na tom záleželo jenom v případě, že bych si koupil mobile.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

PepíkHřebík píše:Dík, to jsem potřeboval vědet.
Ještě by mě zajímalo, jak se to má s napětím-co musim nastavit na MB a taky jestli záleží na významu těch VID kódů pro desktop a mobile, nebo jestli by na tom záleželo jenom v případě, že bych si koupil mobile.
Ovlivni to jen to, ze budes moct meni nasobic za chodu z OS.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

Ale rozumim tomu správně tak, že aby mi to k něčemu bylo(třeba násobič 13x), tak musim i rozpojit všechny můstky L6? To se nejlíp provede jak?
PepíkHřebík
Začátečník
Začátečník

Tak, už se mi to povedlo, ale po pár hodinách se ten spoj tužkou nejspíš rozpojil(vezmu to lakem...). Ale když se to asi zrovna rozpojilo, tak jsem měl násobič na 13,5. Celková frekvence tedy byla 13,5*166,666=2250. Ale když jsem se kouknul do cpu-z a ostatních identifikačních programů, tak mi ukazovali pořád 2250, jenže 11*204,5!!! Je možný, že by se ta fsb za chodu změnila? Nebo se pletou ty programy? Z fsb 204 mi přejel mráz po zádech, protože moje deska nemá děličku 1/6, takže by ke všem sběrnicím šla strašná frekvence! Nutno podotknout, že systém nespadl a choval se jako normálně...

///edit: Nevíte o nějakym obchodě v našem krásnym hlavnim městě, kde by se dal koupit lak SL3?
MB: MSI K8N neo2 -54g CPU: ATHLON 64 3000+@2250 Mhz - BOX VGA: MSI gf5900xt 128MB 390/700@450/850 RAM: 2x512 MB Kingmax HC 500MHz HDD: hitachi S-ATA 160 GB DVD-RW: LG-4160 CD-RW: Yamaha CRW-F1 zdroj: Forton 400W
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“