pomoc s vyberem ADSL modemu
Moderátor: Don
- pipa
- Začátečník

-
pomoc s vyberem ADSL modemu
Potreboval bych radu s vyberem ADSL modemu.
Moje predstava je takova, ze bych vzal ADSL modem/router v jednom.Premyslel jsem o SMC 7204 BRB nebo neco od LINKSYS.
Zajimalo by me, jestli to SMC umi nasledujici veci:
1) v baraku mame 2 site - jedna (ta moje) bude pripojena na internet, druha take ale k nekomu jinemu.
Chtel bych, aby pocitace v obou LAN mohly spolu komunikovat- hry, sdileni atd...., ale jen vybrane pocitace by pristupovaly na internet pres moje ADSL.Je tam nejaky MAC filter na internet i do LAN?(inet jen nekdo, LAN kdokoli).
2)v siti budou za routerem napr. 2 PC s FTP serverem.Bude mozne se z inetu pripojit k obema?(2 stejne nezavisle sluzby)-opacnym smerem (stahovani z internetu) by to melo jit...
priklad PC1: 1.1.1.10
PC2: 1.1.1.11
router:202.111.54.54 (vnejsi adresa site)
3)mohu pristupovat na direct conect?
Nebo je lepsi vzit sunku ADSL modem a pridavny router ktery bude mit vice funkci?
Moje predstava je takova, ze bych vzal ADSL modem/router v jednom.Premyslel jsem o SMC 7204 BRB nebo neco od LINKSYS.
Zajimalo by me, jestli to SMC umi nasledujici veci:
1) v baraku mame 2 site - jedna (ta moje) bude pripojena na internet, druha take ale k nekomu jinemu.
Chtel bych, aby pocitace v obou LAN mohly spolu komunikovat- hry, sdileni atd...., ale jen vybrane pocitace by pristupovaly na internet pres moje ADSL.Je tam nejaky MAC filter na internet i do LAN?(inet jen nekdo, LAN kdokoli).
2)v siti budou za routerem napr. 2 PC s FTP serverem.Bude mozne se z inetu pripojit k obema?(2 stejne nezavisle sluzby)-opacnym smerem (stahovani z internetu) by to melo jit...
priklad PC1: 1.1.1.10
PC2: 1.1.1.11
router:202.111.54.54 (vnejsi adresa site)
3)mohu pristupovat na direct conect?
Nebo je lepsi vzit sunku ADSL modem a pridavny router ktery bude mit vice funkci?
AMD Duron 1,6G (Applepred),Gigabyte GA7VT600,Bios rev.F9,Ram 768 MB,Hitachi Deskstar T7K250,cooler Arctic Cooling CoperSilent 2.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ber SMC, jednu dobu jsem ho nějak chtěl a na netu jsem nenašel až na pár drobností žádný větší mínusy i co se týče provozu...
To DCčko je jednoduhý na nastavení ... stačí říct že pakety na tomhle portu přeposílat tam atd...
Jo, taky je za super cenu (na cybexu je myslim za 2,1k Kč .. to je dot dobrý...)
( http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0 )
To DCčko je jednoduhý na nastavení ... stačí říct že pakety na tomhle portu přeposílat tam atd...
Jo, taky je za super cenu (na cybexu je myslim za 2,1k Kč .. to je dot dobrý...)
( http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0 )
Francie ... sladká Francie
- Bajgy
- Středně pokročilý

bohuzel SMC7204BRB MAC filter nema. Tzn. neda se zakazat pristup konkretnim pocitacum na zaklade MAC nebo IP adresy.
vse ostatni to SMC umi...
Pokud mas potrebu nekoho blokovat, tak potrebujes jine zarizeni.
Pro trochu narocnejsi potrebu bych doporucil Draytek Vigor 2500
popis najdes na www.attel.cz
vse ostatni to SMC umi...
Pokud mas potrebu nekoho blokovat, tak potrebujes jine zarizeni.
Pro trochu narocnejsi potrebu bych doporucil Draytek Vigor 2500
popis najdes na www.attel.cz
Toshiba Tecra A6
- Max Casper
- Začátečník

Mac filter by tam bejt měl : http://www.netzwerk-lan.de/index.html?t ... ml&lang=de
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- Bajgy
- Středně pokročilý

A sakrys, beru zpet sve tvrzeni. MAC filtrovani tam opravdu je, jen trochu jinym zpusobem nez jsem zvykly. (jmenuje se to Bridge filtering) Takze ANO! SMC splni vsechny pozadavkyMax Casper píše:Mac filter by tam bejt měl : http://www.netzwerk-lan.de/index.html?t ... ml&lang=de
Toshiba Tecra A6
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Středně pokročilý

Jo něco s mac adresama tam je, protože ho taky mám tak sem se do něho díval, ale protože jsem síťová lamapavel.minarik píše:kurňa ještě že tak, už jsem si Bajgy říkal že su blbej, před tejdnem jsem totiž tento modem nastavoval a nějaký MAC filtrování jsem tam viděl
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Bajgy
- Středně pokročilý

No ono je tam moznost velice jednoducheho filtru. Filtruje se bud zdrojova nebo cilova MAC adresa a dany sitovy protokol, jenze abys to nastavil tak potrebujes znat oznaceni jednotlivych sitovych protokolu v HEXa kodu.
Je to spise pro lidi co vi co stim. Ale funkcni to asi je.. musim si to nekde otestovat.
Je to spise pro lidi co vi co stim. Ale funkcni to asi je.. musim si to nekde otestovat.
Toshiba Tecra A6