Která distribuce Linuxu je nejlepší pro server.

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Maharádža
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maharádža »

tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Debian. Aspon te nestoji licence na 8 procesorove Itanium 50000,- jako u SUSE nebo RedHatu. Bezpecnostni updaty jsou tam dlouhodoba zalezitost, podpora nekonci po roce.

Mimochodem, tato otazka je spatna. Da se zeptat na to, co je nejlepsi pro zacatecnika a na to se da i rozumne odpovedet, ale pro server je nejlepsi to, co zna administrator.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

ani mandrake uz neni zly server nielen na domace vyuzitie
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Ve firmě jsme používali Slackware a nikdy žádný problém. Doporučuju
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

JJ taky bych doporučil slackware
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

No vidis, uz tu mas tri kandidaty.... Na distribuci na server se nikdo neshodne. Jenom asi tak - pokud chces updaty A stabilni server, potrebujes distribuci, na kterou jsou dlouho vydavane bezpecnostni updaty.

Jenom podle me vlastni zkusenosti bych ti nedoporucil SUSE, protoze jsem prilis mnoho casu stravil tim, ze jsem zjistoval, ktery startovaci skriptik mi tu moji pracne nastavenou vlastnost prenastavil jinak.... A od chvile, kdy mi YAST pri pridavani uzivatele zrusil vetsinu uctu (nechal uzivatelske, smazal systemove vcetne roota) uz k nemu nemam duveru vubec (diky mne za zalohy).
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já mám třeba na serveru Gentoo. :-) Jak řekl tosuja, nejlepší distro je to, které umí admin...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Maharádža
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maharádža »

Jasný mockrát díky, asi začnu s Mandrake. To bude takový klidný začátek pro začátečníka, díky za reakce na dotaz.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Maharádža píše:Jasný mockrát díky, asi začnu s Mandrake. To bude takový klidný začátek pro začátečníka, díky za reakce na dotaz.
Může být. Já na serveru začínal s RedHatem, ale jak říkám - je to individuální...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

Učím se na Clarkconnect http://clarkconnect.com
Postavený na redhatu po naistalování hned prakticky funkční.
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka
Obrázek
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nedavno som obsolvoval prve pokusi na rozbehnutie 3 serverov na Mandrake 10 linuxe......, ale bolo to skor na zelanie zakaznika.... mali ho tam pred tym a boli spokojni a tak ho tam chceli opet aj na nove masiny... :)
Este ze som mal ludi ktory dobre poradili, inak by snad neboli dobre nakonfigurovane dodnes..... :oops:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“