Permanentni download

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Permanentni download

Příspěvek od J X P »

Neustale premyslim, proc mi permanentne jede download, i kdyz nic nestahuju. Chapu, ze i pri neaktivite je nutne udrzovat konektivitu, ale BandWith Monitor mi hlasi prumerny download na urovni 2 kB/s coz by v pripade permanentne pusteneho PC znamelo 5GB dat o nicem ua mesic a to se mi zda jako prilis.

Trojsky kone jsem hledal, pouzivam KPF a nic tady nemam.

Nenasel by se nejaky odbornik, ktery by se mno pres ICQ prosel pripadne priciny tohoto ? Kamaradum to dela take. Jsem z toho ponekud jelen :-)))
---
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

nainstaluj si netlimiter http://www.netlimiter.com/download/nl_v130.exe
ukaze ti presne jaka aplikace ti stahuje nebo uploaduje data. Da se to u omozovat
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

dekuju za link. nainstaloval jsem, ale NL mi nic nehlasi ... vysledky jsou tedy rozdilne. Objevil jsem tady ovsem neco jineho a to nasledujici pripojeni:

Proces - kpf4gui.exe

Process ID: 1780
Number of connections: 4

--------------------------------------------------------------------------------

Startup Time: 3.11.2004 13:24:37

--------------------------------------------------------------------------------

Application Path: c:\program files\kerio\personal firewall 4\kpf4gui.exe
Command Line: "C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe" -g 11

Protocol UDP Connected to 252.250.68.1 Port 17409
Connected from:
IP Address: unknown Port 1647
Interface: NVIDIA nForce Networking Controller

Protocol UDP Connected to 132.241.107.1 Port 27393
Connected from:
IP Address: unknown Port 1035
Interface: NVIDIA nForce Networking Controller

Tak ted nevim co si o tom mam myslet. Hledal jsem tyhle pripojeni v Keriu, ale bud podlehaji nejakemu obecnejsimu pravidlu, nebo nevim. V kazdem pripade tam tyto IP adresy nevidim ... neni to divne ?
---
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

A není to QoS? Systém si totiž vyhrazuje 20% pásma komunikace, dá se to ale změnit.
Cesta: start - spustit - gpedit.msc - konfigurace počítače - šablony pro správu - síť - plánovač paketů technologie QoS - limit vyhraditelného přenosového pásma - povolit a nastavit na 0%

a nakonec si jenom ověř, že tu technologii používá adaptér v síťových vlastnostech

to by snad mělo pomoct
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

A jakym programem si měřil ten 2 KB/s provoz? Já používám také net limiter a docela mu věřím. Dělal jsem i pokusy a zdá se, že měří OK. Takže bych se držel výsledků netlimitera. Nicméně to radši projeď ad awarem, spybotem a antivirem ať máš jistotu. 2 KB/s při nečinosti je samozřejmě strašně moc.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

HADES píše:A není to QoS? Systém si totiž vyhrazuje 20% pásma komunikace, dá se to ale změnit.
Cesta: start - spustit - gpedit.msc - konfigurace počítače - šablony pro správu - síť - plánovač paketů technologie QoS - limit vyhraditelného přenosového pásma - povolit a nastavit na 0%

a nakonec si jenom ověř, že tu technologii používá adaptér v síťových vlastnostech

to by snad mělo pomoct
QoS mam vypnute a tudiz neni nakonfigurovane. Odvozuji tedy, ze pokud neni tato technologie pouzivana tak by nemela ani vykazovat permanentni download. Zkusim ji tedy povolit a nastavit na 0% ... o vysledku dam report.

Jinak dival jsem se na Whois co jsou ty IP zac a jedna patri IANA.org coz by melo byt v poradku (myslim) a ta druha nalezi nejake univerzite v Kalifornii, coz uz by v poradku byt nemuselo.

V Keriu jsem mel povoleny pravidlem nejake procesy typu Generic Host Process for Win32 Services se specifickymi porty, tak jsem vsechna pravidla odstranil a postupne je zakazuju.

4 Max Casper: mno ... hned na zacatku pisu BandWith Monitor ... tim to merim. A ono verit bez overeni je na druhou stranu celkem neopodstatnene. Ja NL i BWM i KPF taky verim ... tam vsude jsou videt odchozi a prichozi spojeni ... jak je ale mozne, ze NL nehlasi aktivni pripojeni ICQ, kdyz v KPF je jasne videt a je to celkem i logicke, ze v ICQ nejake pakety tecou.
Viry jsou samozrejme ok, Spybot a AdAware tez ;-) Na trojany, viry a spyware jsem prisny :-)))

Edit: hodim vam sem link na ten Bandwith Monitor http://www.bandwidthmonitorpro.com/index.htm
---
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

To je právě ono, když je QoS nenakonfigurovaná, tak si zabere těch 20%, je to totiž default nastavení. Takhle když ji povolíš tak tam rovnou naskočí 20% a potom se to musí snížit na 0%
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Max Casper
Začátečník
Začátečník

To o tom Bandwith monitoru jsem velkoryse přehlíd. Zkusím si ho stáhnout a uvidím co ukáže. Těch 5 GB je totiž můj měsíční limit a je fakt, že to mám puštěný skoro pořád. Ten netlimiter jsem testoval na větších souborech up i down a vše OK. Jak moc je citlivej na přenosy tpu ICQ, to je otázka.(nebo jak korektně je zobrazuje v reálném čase) No každopádně toho tady radši nechám a přeju hodně štěstí při řešení problému. Dej pak vědět jestli to s tim QoS zabralo.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

HADES píše:To je právě ono, když je QoS nenakonfigurovaná, tak si zabere těch 20%, je to totiž default nastavení. Takhle když ji povolíš tak tam rovnou naskočí 20% a potom se to musí snížit na 0%
takze bohuzel, po nastaveni na QoS 0% a naslednem zapnuti nenastala zadna zmena.

Jsem z toho jelen, jak na to dojit ? Prave ze pokud tam ty data tecou, tak to je pro mensi tarify celkem problem ... nechce se mi tomu verit, ale vidim co vidim .... nemate nekdo nejake tipy ? pripadne pres ICQ probrat step by step jak na to dojit.
---
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

jediny co muzes udelat je to ze aspon uvidis kam ty data tečou. Sezen si program commview http://www.tamos.com/bitrix/redirect.ph ... es/cv4.zip

a tam presne uvidis na jaky ipadresy to posila data. Potom muzes prinejhorsim ty IPcka zabanovat. (pokud se porad nemenej)
A pokud by ti tam toho lítalo tolik, ze by sis to nestihal cist, tak tam mas s nejvjetsi pravdepodobnosti blastra.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

HADES píše:To je právě ono, když je QoS nenakonfigurovaná, tak si zabere těch 20%, je to totiž default nastavení. Takhle když ji povolíš tak tam rovnou naskočí 20% a potom se to musí snížit na 0%
Chlapci, chlapci... QoS je Quality of Service (aneb zajistuje kvalitu sluzby) a je to dobra a celkem uzitecne vlasnost. Ono to totiz funguje tak, ze na definovane sluzby to vyhrazuje 20% volneho pasma.

Priklad:
Telefonujes pres internet a do toho si zacnes stahovat neco pres DC bez zapnuteho QoS to to okamzite odstreli ten hovor protoze DC je mrcha mrchovska a sezere celou konektivitu do bajtu.
V pripade ze linkou nic netece tak QoS tam ani nemuze nic pridat.
Toshiba Tecra A6
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

aha, takze ty naopak doporucujes tech 20% nechat rezervovane ?

Zkuste si prosim nekdo instalnout ten Bandwith Monitor (je to maly programek a system vam nijak nezasvini), pokud to bude u vas v poradku, pak je jasne, ze se tim musim zabyvat. Pokud se tento jev objevi u i vas vyvstava otazka zda BWM tak trochu nelze, ale zatim se nemam ceho chytit.

Netlimiter mam nainstalovany a ten meri kam data tecou, jen musim vyhradit cas a nic co komunikuje pres internet (chtene) nespoustet. Pripadne zkusim i ten program.
---
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Bandwith monitor jsem nainstaloval a download mi osciloval mezi
50 a 200 B/s. Neměl jsem nic jiného pušteno, ani ICQ ani Firefox. Upload byl na nule. Zajímavé bylo, že ty hodnoty se nezměnily ani když jsem dal v Keriu odpojit síť. Na nulu to spadlo až když jsem vypnul natvrdo modem. Takže asi tak.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

ano, mas pravdu ... zajimave zjisteni. DL jede stale i kdyz je v Keriu odpojena sit. To by naznacovalo na interni kominikace v ramci PC a tudiz ne na realny download z venku. Bohuzel je v jasne, ze BWM nelze, protoze i Kerio vykazuje shodne hodnoty a neustale tam graf jede. Jakmile ovsem zakazu sit pres sitove pripojeni, nebo vytahnu modem ze site DL ustane.

Je mozne, ze dochazi k permanentni komunikaci mezi modemem a sitovkou ? Pouzivam kabelovy modem Motorola SurfBoard SB5100E.

Edit: Takze ve chvili, kdy jsem v NL vypnul Loopback filter tak zacal NL vykazovat stejne hodnoty, jako BWM. Myslim, ze se timto vse vysvetluje a vykazovana aktivita je pouze lokalni, nikoliv ven.

Potvrdte prosim moji uvahu ;-) Diky
---
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Děje se mi to samé. Vypnu loopback filter a už to vesele jede i když do statistiky se to nezapočítá. Měl jsem podobnej problém s down2home, taky ukazoval neuvěřitelný hodnoty. Řešili jsme to tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18277&start=40
ale nic moc jsme nevyřešili. Btw: Modem mám stejnej, zapojen též do síťovky.. Takže by to asi vážně chtělo zkušenosti někoho jiného.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

modem od UPC napojen do SMC Barricade a furt bliká ledka activity jak na modemu tak na tom routeru, takže si asi vesele švitoří
tohle se děje ikdyž do té barikády není připojen žádný počítač
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

Bajgy píše:
Chlapci, chlapci... QoS je Quality of Service (aneb zajistuje kvalitu sluzby) a je to dobra a celkem uzitecne vlasnost. Ono to totiz funguje tak, ze na definovane sluzby to vyhrazuje 20% volneho pasma.

Priklad:
Telefonujes pres internet a do toho si zacnes stahovat neco pres DC bez zapnuteho QoS to to okamzite odstreli ten hovor protoze DC je mrcha mrchovska a sezere celou konektivitu do bajtu.
V pripade ze linkou nic netece tak QoS tam ani nemuze nic pridat.
jj nekde sem cetl ze to nema vliv na kopirovani po netu ale pri sdile dat disku pod win (okolni pocitace)...= zajistuje vysi stabilitu.....
takze to jede jen na 80% pres QoS a kdyz se to vytizi tak se "vyuzije" tech 20%....
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“