Hlucny Seagate Baracuda

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
scream
Začátečník
Začátečník

Hlucny Seagate Baracuda

Příspěvek od scream »

Mam novy Seagate baracuda 7200.7 8MB ATA. vybral som si ho preto lebo je vraj jeden z najtichsich. Neviem ci to je normalne ale je ho pomerne dost pocut, ziadne vysokofrekvencne piskanie ani nic podobne. Proste take to klasicke hrabanie na disku. Je ho pocut aj cez vrcanie jedneho hlucnejsieho chladica takze nejaky extra citlivy sluch asi nemam...pri defragmentacii ho pocut fakt kvalitne... Moze to byt tym ze je zapojeny na slabsom compe? (500Mhz,192RAM,doska s i440bx...) V datasheetoch som nasiel ze ma Acoustics idle 2.5 Bels ale mam taky pocit ze to je hluk pod hranicou pocutelnosti....
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

To ze Seagate ma najtichsie disky platilo skor v minulosti.....
Dnes uz tomu tak rozhodne nieje...., pocut ako Pata ( menej ), tak aj Sata( o nieco viac.... ) .....
Nedavno som mal moznost vyskusat cez 10 HDD Seagate naraz a ani jeden nebol taky tichy ako starsie serie V ( to bola asi najtichsia seria diskou od seagate... ) .....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

takze je to normalne?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Zkus aktivovat AAM, sice přijdeš o trochu výkonu, ale zas to moc nepoznáš, vzhledem k tomu, jaký máš komp. Čti tady: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... hapID=3417
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mě Barča taky řve víc než je zdrávo :)
Prej je to normální :x
Aspoň vím kdy si systém hrábne na disk. :lol:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

ja mam 160seagate PATA a facha uplne potichucky,,, v porovnani s 40GB IBM co som mal :lol:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ta udávaná "tichost" disků nespočívá v tom, že neslyšíš seekování, ale v tom, že neslyšíš plotny. Já jsem teď měnil doma dva disky jenom kvůli tomu, že řvali jak cirkulárka (i v klidu). Ať si seekujou jak chtěj, hlavně, že neslyším, že se točí... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
silent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silent »

mám v kompe dva tieto disky a sú tiché - možno preto, že sú uchytené v klietke z merkúra a položené na molitánovej podložke :)
Epox 8RDA3+ rev 3.2, AthlonXP 2500+, 2x256MB PC400 (A-Data), 2x120GB Seagate 7200.7, DVD LG GSA-4120B, Dart TV Radio Live, LG 995 FT plus
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Já sem včera přes utilitku Hitachi ztišoval svůj western přes AAM a už po změně z disabled na 254 nebyl téměř slyšet. Tak jsem to níž ani nedával
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

Mne ten hluk v podstate nevadi len som xcel vediet ci to je normalne. V klude disk vobec nepocut. Oproti 20 GB maxtoru co som mal je brutalne tichucky, ked maxtor zacal hrabat ta sa az stol triasol :-D
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

HADES píše:Zkus aktivovat AAM, sice přijdeš o trochu výkonu, ale zas to moc nepoznáš, vzhledem k tomu, jaký máš komp. Čti tady: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... hapID=3417
S tym si asi moc nepomozem lebo mi vypisuje ze AAM Not Supported
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

mě taky seagate barča 200GB SATA dost brblala při seekování, oproti staršímu s. barča 80GB, který je naprosto tichý. Vše se ale zlepšilo po výměně zdroje z 300W na 400W. Asi nebyl dostatečně živenej.
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

tak ja mam zdroj 200W ale trosku starsie komponenty taze by to malo byt v pohode. :-D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“