Zmena root adresara vo VinXP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Krto
Nováček
Nováček

Zmena root adresara vo VinXP

Příspěvek od Krto »

Ako mozem zmenit pismeno systemoveho disku na druhy? Nejaky typek nahodil sefovi XP na G: a teraz mu niektore programy nefunguju. Da sa to niekde zmenit aby bol systemovy C: ? Ja som to zatial nenasiel
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jde to, cesta:
Ovládací panely - výkon a údržba - nástroje pro správu - správa počítače - úložiště - správa disků
a tady musíš původní disk C: změnit na nějaké jiné písmeno, třeba X a z toho G: udělat C:
Snad je to srozumitelné
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Změna systémového disku není tak snadná, umí to třeba Partition Magic, ale většinou se nedostaněš do Woken, pozor na změnu systémového disku u jiních než systémového je to jak píše Hádes.
Už se to tu řešilo, stačí hledat.
Je snažší programův změnit cestu na to G: než měnit písmeno systému!
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to Hades: nelze, ve Windows nezměníš písmeno systémového oddílu
ten Partition Magic to svede, ale podle mě je to blbost, já mám XP taky shodou okolností na G a žádný problém s tím, leda že by používal nějaký prasácky napsaný SW
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jo, sorry, sem si to neuvědomil
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Krto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krto »

cez Disk Managment som to skusal, ale nejde to. Este aby som upresnil, okrem WinXP PRO SP1 je tam Linux Mandrake 10. A problemy ktore mam je napriklad nefunkcne ACDSee 6.0, ale len explorer, ktory sa stale snazi zapisovat nejaku svoju databazu na disk C:, aj ked mu cestu dam na G:.

Skusim to este cez PM a uvidim, diky za info
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

pavel.minarik píše:to Hades: nelze, ve Windows nezměníš písmeno systémového oddílu
A jde to použít v tomto případě?
Mám disk rozdělený na vice partišní. Na C: je XP, ale chci ho zrušit a přeformátovat disk a udělat novou instalaci. Při nové intstalaci mě to umožní jen instalovat na ostatní mimo C:, kde již je systém. Nainstaluji tedy na D:. Mohu pak přehodit označení disků, tak jak píše Hades?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ka-spel píše:
pavel.minarik píše:to Hades: nelze, ve Windows nezměníš písmeno systémového oddílu
A jde to použít v tomto případě?
Mám disk rozdělený na vice partišní. Na C: je XP, ale chci ho zrušit a přeformátovat disk a udělat novou instalaci. Při nové intstalaci mě to umožní jen instalovat na ostatní mimo C:, kde již je systém. Nainstaluji tedy na D:. Mohu pak přehodit označení disků, tak jak píše Hades?
Pokud budeš mít systém na D: tak můžeš hejbat jakkoliv s diskama kromě D.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Dzin píše:Pokud budeš mít systém na D: tak můžeš hejbat jakkoliv s diskama kromě D.
Takže jednoduše to prohodit nejde a bude nutná další instalace Win na to C: a pak zrušit to D:, tak jak jsem to udělal. :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

JJ tak to je. Kde je systém tak tam je ta partišna svatá :)
Ještě to jde udelat tak že si to D ghoustneš :) a dáš ho na C a to D pak zformátuješ. :)
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Tech programu typu "Migration ..neco.." je plno, neco je i u Partition magicu, nebo v Norton utilities. Jestli pohnou s XPckama to nevim.
Ale melo by jit vytvorit virtualni disk C: a namapovat ho na systemovy G:, takze programy, ktery byly zvykly na C: budou fungovat.

Ale jinak existuji i programy, ktery vam umi presunout nainstalovany program na jinou cestu, projedou vse v registrech a ini souborech a prenastavi to. Umi to Cleansweep. Taky od nortona, soucasti norton systemworks.
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“