je tento HDD dobrý nebo raději jiný???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

je tento HDD dobrý nebo raději jiný???

Příspěvek od bigbalu »

koupil jsem si tento HDD:

Hitachi Deskstar 7K250 HDS722580VLSA80 - 80GB SATA
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25430

ale chci se zeptat na váš názor, zda je tento HDD dobrý či nikoliv, kdo máte zkušenosti?
Zaslechl jsem, že měl být poruchový a že mnohem méně poruchové jsou HDD od Maxtoru, co vy na to?

Jedná se mi hlavně o to, že tento HDD budu používat na práci, takže poběží cca 12 hodin denně, chci aby vydržel co nejdéle.

Který byste mi tedy doporučili?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja jsem zase zaslechl, ze jsou dobre Western Digital a ten chlapek vypadal ze tomu fakt rozumi :lol: :lol: :lol: :lol:

me bezi tenhle v PATA verzi asi 8 hodin denne a v pohode uz asi pul roku :), taky mi bezi uz skoro rok nepretrzite baracuda 7200.7 a zacina podivne vrnet...
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

ICE píše:ja jsem zase zaslechl, ze jsou dobre Western Digital a ten chlapek vypadal ze tomu fakt rozumi :lol: :lol: :lol: :lol:

me bezi tenhle v PATA verzi asi 8 hodin denne a v pohode uz asi pul roku :), taky mi bezi uz skoro rok nepretrzite baracuda 7200.7 a zacina podivne vrnet...
jj, Seagety už nejsou to, co bývaly :wink:

takže by mi ten Hitachi měl v poho stačit?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

bigbalu píše:
ICE píše:ja jsem zase zaslechl, ze jsou dobre Western Digital a ten chlapek vypadal ze tomu fakt rozumi :lol: :lol: :lol: :lol:

jj, Seagety už nejsou to, co bývaly :wink:

takže by mi ten Hitachi měl v poho stačit?
taky mi uz skoro rok jede nonstop jedno stare 2GB IBM...

mel by stacit v poho :)
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Kazdy bude mat podla mna iny nazor ,takze to nechavam na teba!
:D
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Hitachi je naprosto bezproblémový, ber všema deseti (nebo kolik jich máš :-)).
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Presne tak........................
:roll:
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

a co ty HDD Maxtor, jsou fakt o tolik lepší co se poruchovosti týká?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

bigbalu píše:a co ty HDD Maxtor, jsou fakt o tolik lepší co se poruchovosti týká?
no právěže maxtorům se poslední dobou dost dělaj špatný sektory... :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

MaWa píše:
bigbalu píše:a co ty HDD Maxtor, jsou fakt o tolik lepší co se poruchovosti týká?
no právěže maxtorům se poslední dobou dost dělaj špatný sektory... :(
tak to jsem slyšel právě naopak, že právě co se týká % poruchovosti, tak Maxtory jsou na tom daleko před konkurencí. Mám to od člověka, co se pohybuje v distribuci a má to podloženo statistikami. Tak teď nevím :x

podle všech na fórech je Hitachi skvělý

ale i tak by mi měl tento HDD Hitachi snad stačit, přece jenom je 2 roky záruka 8-)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

co človek to názor a zkušenost, já jedu všude jen na WD a nemám si na co stěžovat, setavy co prodávám, tak jedině s WD (můj hlavní dodavatel Hitachi nevede) a úplně v pohodě
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

pavel.minarik píše:co človek to názor a zkušenost, já jedu všude jen na WD a nemám si na co stěžovat, setavy co prodávám, tak jedině s WD (můj hlavní dodavatel Hitachi nevede) a úplně v pohodě
a dělá se i WD 80GB SATA?

větší totiž ani náhodou nevyužiju, i ta 80GB je zbytečně hodně 8-)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jasně že WD dělá i 80GB SATA, ale bacha, tady žádnou zkušenost nemám, stále používám jen a pouze PATA, nemám totiž důvod to nedělat, prodávám normální kancelářský mašiny především
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No na WD mám svůj názor. Ještě jsem neslyšel WD, kterej by nevydával onen charakteristický pískavý zvuk.

Co je jim platná kvalita, výkon a spolehlivost, když se to nedá poslouchat?

Tedy záleží taky kdo jak vnímá výšky. Pro někoho je WD tichej, protože vibruje minimálně a to pískání prostě neslyší.

Naopak Hitachi a Samsungy můžu jen doporučit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

ja osobne mam spatne skusenosti s WDckama (nekompatibilita PATA disku s nekterym HW,spolehlivost,hlucnost) a dobrou mam se seagate, zadny me doted nezklamal (az na jeden kde se udelalo par vadnejch sektoru), tet mam samsunga tak sem zvedavej, segre sem ho kupil taky a zatim se chova velmi solidne ... (co se tyce hlucnosti,spolehlivost budu vedet za par let :)) jinak sg ma 5 let zaruky a samsungy 3 nemylim-li se ...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Krevety píše:ja osobne mam spatne skusenosti s WDckama (nekompatibilita PATA disku s nekterym HW,spolehlivost,hlucnost.
ono se na to taky dá dívat jako na nekompatibilitu některých HW s disky WD a ne obráceně :-D
ad hlučnost) ano staré WDčka docela řvou, ale za poslední cca 3 roky se to výrazně zlepšilo
ad spolehlivost) prošlo mi rukama cca 100 westernů (možná i víc) a vím 2 vadných, jeden byl úplně první ze série JB - ještě to neměli kluci vychytaný a druhý už ani pořádně nevím co, ale je to cca 4 roky zpátky
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

pavel.minarik píše:
Krevety píše:ja osobne mam spatne skusenosti s WDckama (nekompatibilita PATA disku s nekterym HW,spolehlivost,hlucnost.
ono se na to taky dá dívat jako na nekompatibilitu některých HW s disky WD a ne obráceně :-D
ad hlučnost) ano staré WDčka docela řvou, ale za poslední cca 3 roky se to výrazně zlepšilo
ad spolehlivost) prošlo mi rukama cca 100 westernů (možná i víc) a vím 2 vadných, jeden byl úplně první ze série JB - ještě to neměli kluci vychytaný a druhý už ani pořádně nevím co, ale je to cca 4 roky zpátky
no ja osobne sem mel 20gb WDcko co mi nechtelo jet ani za boha ve vipover supliku a pak jednu 40ku ktera delala totalni bordel na jedne soltek desce s kt333, proste na to nesel dat ani OS nic, pritom u me v kompu v pohode...
k te hlucnost ... je to lepsi ale treba takovej samsung... ani nevim ze tam je :roll: :twisted:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já mám zase výborný zkušenosti se Seagaty. Nejrychlejší sice nejsou, to uznávám, ale jsou u mně rozhodně nejspolehlivějšími HDD. :roll: A HDD IBM.....neznám horší :blee: 4 ze 4 kaput do 1roku. :sad:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Shit píše:Já mám zase výborný zkušenosti se Seagaty. Nejrychlejší sice nejsou, to uznávám, ale jsou u mně rozhodně nejspolehlivějšími HDD. :roll: A HDD IBM.....neznám horší :blee: 4 ze 4 kaput do 1roku. :sad:
a ktere jsi mel? :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Teď jsem doma vyměnil dva Westerny a Hitachi, protože se opravdu nedaly poslouchat... Takže doma jedu už na třech Hitachi 7K250 - 2x 160 GB 8MB PATA a jednou 80 GB 2MB PATA. Jednu 160ku mám už skoro půl roku a IMHO nemá chybu. Výkon je perfektní a slyšet je jedině při rozjíždění - hned potom to nějak odezní do ztracena a už není slyšet vůbec. Spolehlivosti u Hitachi bych se rozhodně nebál.

2 Shit - proč sem taháš IBM ? To už je minulost... Btw, jeden 7200 otáčkovej 40GB IBM DeskStar z "té" doby mi jel tři roky naprosto perfektně. Skončil na chybu v plošňáku, kterou jsem pravděpodobně stejně zavinil já častou manipulací s napájecím kabelem. A i tak jsem z něj v pohodě zvládnul vykopírovat data...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“