problem so spustenim noveho PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
snapcase
Začátečník
Začátečník

problem so spustenim noveho PC

Příspěvek od snapcase »

mam problem,v XP som nevedel najst subory na spravenie bootovacej diskety,tak som to robil rovno z cd,ale ma to problem zapisat vsetky potrebne subory vo windows setup.nejako sa mi to podarilo,ale pri instalovani sa neodpocitavaju minuty ani neblika kontrolka pre HDD.takze asi neinstaluje,alebo mi dokonca vyhodi tmavomodru obrazovku a opakuje tychto zopar hlasok: memory_management , irql_less_or_equal , power_supply_error , alebo tak nejak a ja som v podstate lama,viete mi s tym poradit,ja by som to videl na pamate alebo harddisk,stretli ste sa s tym niekto?
poradte
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Takze po poriadku........
windows XP ma Boot CD to znamena ze ziadne diskety nepotrebujes...., staci len nastavit poradie boot zariadeny v spravnom poradi a instalacia sa proste automaticky spusti........
Ked je toto spravne tak bod 2.... v akej faze instalacie sa ukazuju tie chyby....? Aka je konfiguracia PC kde system instalujes.... MB,CPU, RAM, grafika, HDD ........ ako je to nakonfigurovane......
Ked napises presnejsie informacie, bude sa zrejme dat poradit ovela blizsie k problemu.... :wink:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
snapcase
Začátečník
Začátečník

tak teda...

Příspěvek od snapcase »

zostava:
A64 3000+ box
MB MSI K8N Neo Platinum
1x512MB Apacer cl2,5 400MHz
HDD WD Caviar S-ATA 120GB
DVD-RW Toshiba
MSI NX6800 td 128
350W zdroj

takze robi to najcastejsie po predinstalacii zakladnych potrebnych driverov a inych suborov:vyhodi ze instalacia by mala trvat cca 39min,ale po chvilke prestane blikat kontrolka hd a hodi tuto hlasku,alebo sa zacne ta instalacia vypyta si to registracny kluc,pokracuje dalej a naposledy mi chybalo 17min a zas to vyhodil:nieco v zneni ze windows restartne pocitac pre jeho bezpecnost a neposkodenie a hodi hlasku IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.......po tomto poslednom pokuse(17min do konca) som v BIOSe nastavil bootovanie z harddisku a dokonca sa mi uz hodil Installation Wizard,uz som si mislel ze to prejde ale po cca 60 sekundach opat zahlasil a ostava ho len restartovat alebo vypnut....som v podstate lama takze kazda rada dobra popripade nejaky bezpecny postup(skusal som aj zreparovat okna,ale nic)....moze byt aj nieco zle zapojene na doske?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jak máš nastavený SATA v BIOSu? Používáš "F6 driver" na začátku instalace? F6 disketu si buď uděláš sám z driverů NForce na jiným PC nebo si ji stáhni z webu MSI. :wink: Ta F6 disketa dodaná k MB stojí za prd, tu nepoužívej.
vacatko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vacatko »

mam podobnej problem pri instalaci najede odpocitavani 39min doejde to na 35 a pak prestane hrabat disk a instalace vypada ze jede dal ale nejede (nechal sem to tak a sel ven asi na 4 hodky po navratu vse pri starem) nakonec se ukazalo ze mi to dela microsoft myska USB- na instalaci winn ted musim vzdy prehodit na starou PS/2 , s nejvetsi pravdepodobnosti to tim nebude ale jestli mas mys na USB zkus to s jinou
P4 nortwood 2.6@3.1-asus P4P 800-A DATA 3x512 -400@464,baracuda 80 gb- 7800gs 450/1300
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“