Ovladače na TV kartu ATI, ale nevím typ.

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Lister
Začátečník
Začátečník

Ovladače na TV kartu ATI, ale nevím typ.

Příspěvek od Lister »

Potřeboval bych poradit. Dostala se mi do ruky nějaká stará TV karta ATI z roku 99, ale nevím vůbec jaký typ. Chtěl bych ji rozchodit, ale nevím jak. Dá se nějakým způsobem zjistit co to je za typ. Existují nějaké univerzální ovladače??. Poraďte prosím.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

je to jako TV karta nebo karta s televizi???

jestli je to TV karta, tak je to ATI TV wonder a jestli cela grafika tak to asi bude ATI 128 All in wonder - melo by to tam byt napsane. kdyztak nahod fotku.

http://ati.com/support/driver.html
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Je to jen TV karta. Stáhl jsem nějaké ovladače z netu přímo od ati "Ati TV wonder drivers" instalace zdá se proběhla v pohodě, ale abych to mohl používat tak asi budu muset stáhnout i to media centrum, ne?
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Nainstaloval jsem ATI TV wonder drivers 1.11 a Multimedia center 7.1. Když otevru MMC a dám TV tak se otevře nastavování programů, já si jako vstup vyberu anténu a pak má vybrat normu, ale v nabídce nic není takže se dál nedostanu tak nevím jestli ty ovladač jedou. Mám k tomu screen jen nevím jak ho sem vložit(nějak mi to přes mozilu nejde).
Ještě mám dotaz. ATI udává jako podmínku fungování tenhle balík DAO/MDAC Component Package - je to už součástí windows nebo musím nainstalovat.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

ICE píše:je to jako TV karta nebo karta s televizi???

jestli je to TV karta, tak je to ATI TV wonder a jestli cela grafika tak to asi bude ATI 128 All in wonder - melo by to tam byt napsane. kdyztak nahod fotku.

http://ati.com/support/driver.html
Fotku zkusím dodat.
Mám pád dotazů tak jsem to zkusil shrnout:
1. Bude ta karta fungovat i v systému kde není ATI grafika. Pokud jsem prohlížel podmínky fungování toho media centra tak tak většinou byla podmínka ATI grafárna.
2. Jak poznám, že jsem nainstaloval správné ovladače. A když to nebudou ony tak jak se těch ovladačů zbavit. Pokud možno všech najednou. Dělal jsem to přez zprávce zařízení, ale tam musím jeden po druhém.
3. Musím použít originální Media Centrum ad ATI nebo existují i univerzální programi, se kterými by to mohlo fungovat.
4. Mohl by mi někdo přesně napsat jakou kombinaci ovladačů a přehrávače používá. Mám XP professional, sestava je v podpisu.

Pokud vám budou dotazy připadat dost blbé tak se omlouvám. Tohle je moja první PC a mám ho teprve půl roku.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Tady jsou ty fotky. Bohužel jsem nepřišel na to jak to vložit přímo sem tak sem dám jen odkazy

http://img109.exs.cx/img109/4058/Karta1.jpg
http://img109.exs.cx/img109/4180/Karta2.jpg
http://img109.exs.cx/img109/6717/Karta3.jpg
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tohle není normální TV Wonder, ten znám moc dobře, to bude jiná verze, možná TV Wonder VE?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Když jsem stahoval ovladače tak tam byli v jednom balíku jak pro klasický tak pro verzi VE tak to budou asi pro obě stejné.
Nejvíc by mě ale zejímalo jak jsem se ptal jestli to může běžet i v systému bez ATI grafárny.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

melo by... to rozhrani je PCI? uz blbe vidim...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jo rozhraní je PCI, ale já mám fakt dojem, že když jsem Ty drivery stahoval, tak se mě to několikrát ptalo jestli na tuhle kartu nebo nějakej podobnej ATI model, jestli to bylo VE nebo co, to už nevím
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Tak karta už funguje. Celou dobu jela. problém byl v tom jejich MM cntru. Rozjel jsem ji přes DScaler, ale tenhel soft mi moc nesedí. Nemáte nějaký tip na dobrý program, který by zvládly i moji antitechničtí příbuzní.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“