Problém s přehráváním DVD na notebooku

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
sparthy
Nováček
Nováček

Problém s přehráváním DVD na notebooku

Příspěvek od sparthy »

Zdravim!
Chtel bych vas pozadat o pomoc s nasledujicim problemem.
Nedavno jsem zakoupil laptop Compaq, celeron 2.8, 256RAM, ATI MOBILITY RADEON 9000 IGP,......
Temer vse je ok.

Problem mam ovsem s prehravanim (nejen) DIVX filmu vypalenych na DVD medium. V pocitaci je Combo DVD+R/RW & CD-Writer .CD-ROM Speed 24 x, CD-RW Speed. 10 x, DVD-ROM Speed 8 x, DVD-RW Speed 2.4 x. Pouzivam media Verbatim DVD+R 4x.
Prehravam-li “original” DVD je vse v pohode. Kdyz si ovsem chci zalohovat na DVD film ve formatu DIVX, obraz i zvuk se seka . To same se deje, i kdyz na to dvd vysmahnu MP3. Krom toho sekani se za cas objevi modra obrazovka s nasledujicim errorem.

A PROBLEM HAS BEEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEEN SHUT DOWN TO PREVENT DAMAGE TO YOUR COMPUTER.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Microsoft stranky o te chybeji rikaji nasledujici.

Error message: STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVESYMPTOMS
You may receive one of the following Stop error messages:
STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
STOP: 0x100000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M
CAUSE
This issue may occur if the display driver is caught in an infinite loop while it waits for the video hardware to become idle. This issue typically indicates a problem with the video hardware or that the display driver cannot program the hardware correctly.
RESOLUTION
To resolve this issue, obtain and install the most current driver for your video adapter, or replace your video card.
WORKAROUND
To work around this issue, follow these steps:
1. Click Start, click Control Panel, and then double-click Display.
2. On the Settings tab, click Advanced, and then click the Troubleshoot tab.
3. Move the Hardware Acceleration slider to None, and then clear the Enable Write Combining check box.
4. Click OK, and then click OK.

Note This procedure prevents the display driver from programming the hardware incorrectly, but you may lose some display functionality and performance. Although you can increase the hardware acceleration settings higher than None to regain functionality and performance, these settings increase the chance that the issue will occur again. For maximum stability, leave hardware acceleration off.

MORE INFORMATION
This Stop error message may also occur in video adapter drivers that do not represent a physical device. For example, this Stop error message may occur in the virtual video adapter driver that is used by Symantec PCAnywhere. If PCAnywhere is installed on a computer where this error message occurs, visit the Symantec Web site to determine if there are any available fixes for your version of PCAnywhere.

The third-party products that this article discusses are manufactured by companies that are independent of Microsoft. Microsoft makes no warranty, implied or otherwise, regarding the performance or reliability of these products.

APPLIES TO
• Microsoft Windows XP Professional Edition
• Microsoft Windows XP Home Edition
• Microsoft Windows XP 64-Bit Edition

Snazil jsem se ridit radou Microsoft a nic. Ani troubleshooter nepomol. Myslel jsem, ze je DVD spatne vypalene, ale neni. Zkousel jsem,zda je to vypalene dobre a je.

Je tedy problem v mediu nebo nekde jinde? Poradil by prosim nekdo, kdo ma s timhle zkusenosti? Byl bych moc vdecny. Predem diky.

PS: Doufam, ze jsem vas tim neznudil.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To bych viděl na problém s video kodeky. Stáhni a nainstaluj poslední verzi Codec Pack All_in_1 6.0.0.7, možná, že už je i novější verze a taky Gordian Knot Codecs nebo K-lite. Tyhle balíčky obsahují všechny potřebné ovladače formátu DivX a spoustu dalších potřebných pro přehrávání videa. Potom restart počítače a vyzkoušej to ...
Bathory
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

Zkusim. Myslis ale, ze to budou kodeky? Asi jsem zapomnel uvest, ze kdyz je film na disku, slape dobre. Meni to na tom neco?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No to mění.
Takže se podívej do správce zařízení/řadiče IDE/ATA/ATAPI a dej vlastnosti toho kanálu IDE, na kterém máš optické mechaniky a podívej se, jestli máš zapnutou DMA. Nesmí tam být PIO. Tohle platí pro Win XP. Co máš za OS?
Bathory
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

Mam windows XP. Zda se,ze vse je zapnuto tak, jak jsi psal.

PRIMARY IDE CHANNEL
Device 0
transfer mode: DMA if available
current transfer mode: ultra DMA mode 5

Device 1
current transfer mode: not applicable

SECONDARY IDE CHANNEL
Device 0
current transfer mode: PIO mode

Device 1
current transfer mode: not applicable

Pak je tam jeste STANDARD DUAL CHANNEL PCI IDE CONTROLLER ale to asi nic,ze?
Jak vubec poznam na kterem kanalu ty opticke mechaniky mam?
Jinak diky za spolupraci.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: PROBLEM S DVD

Příspěvek od Bathory »

sparthy píše: V pocitaci je Combo DVD+R/RW & CD-Writer .CD-ROM Speed 24 x, CD-RW Speed. 10 x, DVD-ROM Speed 8 x, DVD-RW Speed 2.4 x. Pouzivam media Verbatim DVD+R 4x.
No, z tohodle jsem trochu vedle. :)
Napiš nějak jednoduše, co máš za mechaniky a jak jsou umístěný na základní desce na IDE1 a IDE2.
Evidentně máš na prvním IDE primary master hardisk a na druhým IDE secondary master nějakou mechaniku, která jede v PIO módu, takže ji přepni do DMA.
Nic jiného systém nedetekoval, takže jestli máš ještě nějakou druhou mechaniku, tak je asi špatně zapojená.

Jednoduše řečeno, když se podíváš do bedny, tak zjistíš, že na jednom kabelu můžeš mít dvě zařízení, ať už hdd nebo mechaniky, či kombinaci obojího. První IDE kabel je označovám jako PRIMARY a druhý jako SECONDARY. První zařízení na PRIMARY i SECONDARY se nazývá MASTER a druhé SLAVE.
Bathory
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

Mmechaniku mam jen jednu, Combo DVD+R/RW & CD-Writer. To vse, co jsem rozepsal, je v jednom.
Do pocitacu uz jsem parkrat kouknul a tudiz bych rozeznal, kde je co,ale moc si neverim otvirat notebook.
na druhým IDE secondary master je zvoleny transfer mode DMA JESTLIZE JE K DISPOZICI, ale zda se,ze k dizpozici neni,jelikoz jako jedina mozna volba soucasneho transfer mode je PIO MODE.
:( :( :(

taky je docela zajimave to, ze se neseka jen video ale i MP3, ktere jsou na tom DVD tez.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To souvisí přímo s tím přenosem dat. V PIO je to mnohem pomalejší, prostě potřebuješ tam nějak dostat tu DMA.
Napřed zkus tu mechaniku odebrat ze správce zařízení, prostě ji odinstaluj, restartuj počítač a ono se zase vše automaticky nainstaluje. Jestli to nepomůže, tak bude potřeba přeinstalovat ovladače od základní desky.
Bathory
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

a neni zvlastni,ze "original" DVD slape v pohode?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co kdybys radši něco zkusil ...
Bathory
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

mechaniku jsem odinstaloval, vse se zpet nainstalovalo, ale stav je bohuzel stejny :sad:

poradil bys mi,jak preinstalovat ty ovladace od zakl.desky?
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

skousel jsi i jiny DVD? Je mozny ze to dvd je spatne vypaleny
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

sparthy píše:poradil bys mi,jak preinstalovat ty ovladace od zakl.desky?
A ten PIO mód nejde přehodit na DMA?
A ty ovladače ... máš snad k tomu počítači nějaký CD s ovladačema od základní desky ne? Nebo si stáhni ze stránek výrobce zákl. desky nejnovější verzi a pak je nainstaluj. Jestli tomu ale nerozumíš, tak by možná bylo lepší požádat zkušenějšího kamaráda. On žádnej učenej z nebe nespadl ... :roll:
Bathory
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

Allatutti píše:skousel jsi i jiny DVD? Je mozny ze to dvd je spatne vypaleny
jine jsem zatim nezkousel, ale vypalene by melo byt dobre, nebot kdyz film prehraju z DVD zpet na disk, jede vse ok.
presto jine DVD zkusim pro pripad, ze by tohle bylo nejake posahane.
diky.
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

Bathory píše:A ten PIO mód nejde přehodit na DMA?
A ty ovladače ... máš snad k tomu počítači nějaký CD s ovladačema od základní desky ne? Nebo si stáhni ze stránek výrobce zákl. desky nejnovější verzi a pak je nainstaluj. Jestli tomu ale nerozumíš, tak by možná bylo lepší požádat zkušenějšího kamaráda. On žádnej učenej z nebe nespadl ... :roll:

PIO Mode opravdu prehodit nejde. S tim kamosem mas pravdu. Radsi nekoho pozadam o pomoc. I tak zatim diky. Dam vedet, jak vse dopadlo.
GAZDOWN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAZDOWN »

nazdar
mozna ze ti docela pomuze podivat se do windowsacke napovedy
kdyz das hledat DVD tak ti tam naskoci par odkazu a myslim ze kdyz ten druhy z vrchu vyberes tak ti tam naskoci menu a tam je zminka o tom co dělat když jde dvd video prerusovane tak se ne to skus taky mrknout
sparthy
Nováček
Nováček

Příspěvek od sparthy »

Tak jsem zpet a bez uspechu :( ! Ten DMA mode tam nemuzu za zadnou cenu dostat. Byla by jeste nejaka rada? Da se to reklamovat? Ten laptop jsem koupil asi tak pred 5 mesici.

Predem diky.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To je špatný, protože to asi opravdu bude tím PIO modem. Podívej se ještě do biosu, jestli tam není u IDE nastavený PIO natvrdo, měl bys tam mít AUTO nebo UDMA.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“