Nejede mi karta club 3D - 9600XT 128MB

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Dallas
Začátečník
Začátečník

Nejede mi karta club 3D - 9600XT 128MB

Příspěvek od Dallas »

Zdravím.
Mám hoodně velkej problém. Koupil jsem si nové komponenty (club 3D R9600XT, 512 MB DDR400, AOPEN AK79D-400VN (nforce2), Barton 2600+) z původního komplu jsem nechal jen disk a trafo(fortron 400W).
zabudovalj sem vše do casu spustil instalaci win XP SP1,naformatoval cčko,nainstaloval XP...reset...náběh do woken...detekce nového hardwar ovladače grafické karty jsem nahrál z přibaleného CD...našel atiradeon 9600 series a ati radeon 9600 series secondary...reset...nabíhá do systému a kousne se..bud u modré obrazovky "vítejte" nebo je obrazovka jen černá ale monitor se tváří že je v pohodě nebo je obraz úplně rozhozený na bodíky různě po obrazovce nebo naběhne do windows jakmile kliknu pravým a dám vlastnosti tak se sekne .....když sem tam ale dal starou grafiku tak jede vše bez problémů. nemůže se jednat o nekompaktibilitu mezi deskou AOPEN a R9600XT ? mě to spíš připadá,že jakmile začne windows používat ati drivery,tak to de do kytek. mám *.inf pro instalaci jen Catalyst 4.5 a v nouzovém režimu jsem tam dal 4.6 i 4.9 a furt to samý! nevíte někdo čím to je?díky za odpovědi.....

//Edit by Paja: upraven nazev threadu...
Naposledy upravil(a) Dallas dne stř 29. zář 2004, 09:54, celkem upraveno 1 x.
NTB: Lenovo thinkpad T540p
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jako vzdy:
1) Zkusit nastavit AGP 4x a FastWrite OFF
2) Zkusit v jinem PC
3) Reklamace
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

agp 4x..zkoušl...vypnout fastwrite...zkoušel....do jiného komplu to zkusím po hokně.....já jen jestli třeba není někde něco špatně nastaveného nebo jestli to není chyba někde v instalaci nebo tak nějak.....no a pak už asi jen reklamace....protože kdyby to jelo v jiiném komplu tak je mi to nanic...to nevím oc bych s ní dělal,nebo kde je chyba když pojede v jiném komplu,tak se modlím at nejede ani v jiném komplu :-))
Lord Skullhead
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord Skullhead »

ten komp ide aj s inou kartou?my sme mali minule v práci problém,podobný tomuto..ani jedna karta nešla s drivermy...
PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

no ale mě tam druhá karta (původní Nvidia TNT2 ultra) jede bez problemů. ted jsem ji zkoušel v haklu na Win2000 s ATHLONEM 2200 a na desce Gigabyte akorat ne pres vga ale pres DVI na LCD a tam se to nesekalo ale melo to po 3-7s vzdy na cca 1s cernou obrazovku!takze je to asi v haji a reklamace......
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

tak jsem tu kartu pujcil kamaradovi a tomu na solteku s via kt 600 jede prej bez problémů...tak už fakt nevím v čem to může být...
napadá mě budto:
1. mám něco špatně zapojené na desce (možná nějaké jumpery)
2. mám něco špatně nastavené v BIOSu
3. mám nejak špatně nainstalované XPčka
4. nebo mám špatně nainstalované ovladače základní desky

nic jiného mě nenapadá.....
:-(
Dallas
Začátečník
Začátečník

tak to je v háji

Příspěvek od Dallas »

no reklamovat to asi nepůjde protože s jinýma komponentama to běží.
takže mám prej zkusit výkonější zdroj přitom mám Fortron 350W ATX FSP350-60BTP!myslíte že to je v pořádku aby mě tento zdroj nestačil na:
Aopen AK79D-400VN a Radeon9600XT?
není tu někdo z Brna kdo by byl ochcoten se mi na to mrknout?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

co jiny drivery? ty z CD musi byt asi rather old...
350W fortron to MUSI utahnout... utahne i mnohem nabusenejsi sestavy...

odkud si?
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

zatim jsem tam daval jen catalysty 4.9 ale ty me po instalaci hlasili cml.exe runtime erorr tak jsem odinstaloval ati control center ale i pak to bylo v haji :-(
takze me zbyva uz jen ta deska..ale pokud v tom starsi grafika jede bez problemu mam starch ze to vyreklamujou...no asi mi noc jineho nezbyde :-/
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

jinak jsme z Brna...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

catalysty 4.9 me na 9600 Pro delali taky problemy, ale dal jsem tam omegy a jede to v poho.
Vyzkousej je

btw: odinstaloval si vsechny veci od starejch ovladacu?
....ze by to byl MELOUN
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

formatoval jsem Cčko :-) ale zkusim ty omegy....
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

no ted mam teda sowtware:
nforce 5.10
nebo nforce203_xp (ze stranek aopen)
nevim jaky je mezi nimi rozdil
catalyst 4.9
omega drivery (nejnovejsi co jsem nasel)
a asi to zkusim jeste jednou od formatu c:
zajimal by me ale postup instalace driveru...
ktere mam dat prvne:
1...nforce
2...directx
3...catalyst 4.9 (omega)
4...zbytek..
je toto poradi spravne?
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

no výsledek ten samý...naformátoval jsem cčko...nainstaloval WINXP SP2...nainstaloval jsem nforce drivery...reset
jakmile me nabehly wokna vše bylo v pohode dokud jsem nenainstaloval drivery grafické karty...v tom okamžiku když to resetnu,tak to najede do woken a jakmile pohnu myší,tak se to sekne....to je závěr...
to je konec!! :-(
takže je to asi deska AOPEN vs ATI R9600XT !!!!!
přitom samostatně to vše funguje .....nevím asi to dám reklamovat...problém je v tom že ten borec z reklamačního mi řekl že tam dají graf.kartu a jakmile to pojede,tak neuznavaj reklamaci...ted je jen donutit aby tam dali R9600pro nebo XT!
nebo není tady někdo z brna kdo má nějakého radeon, že bych to vyzkoušel s jinou grafikou?
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

toto mi poradili lidi z aopen.nl:

"Hi Dalibor,

I know your a little bit confused if you read my previous post coz you've done that already.Anyway,what im trying to say was try to uninstall/reinstall the nforce chipset driver in safe mode then you may try to include the nforce display driver (41.14) from aopen site then install the bundled Cd driver of your Radeon card in safe mode also then reboot and observe the result.
Now,if the problem persists boot again your system in safe mode and go to display properties then try to change the screen resolution by 800 X 600 at refresh rate of 60Hz then reboot in normal mode.If no avail then try to used the lower version of nforce driver from Nvidia and repeat the process above.Try it and let me know the result...regards!

http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_4.27.html"

to s tím nforce display driverem jsem nepochopil...ja vzdy instaloval nforce drivery 5.10 stazene z nvidia.com, ale na strance aopen. maji nforce dirver a jeste n vidia display driver (coz jsme nikdy neinstaloval pádž jsem si myslel že se jedná o ovladače pro graf. karty nvidia), ale stejne i kdyz udelam ten postup co mi pisou tak to zamrzne pri nabehu do modre obrazovky :-(
p.s. safe mode se myslí systém nouze?
Dallas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dallas »

tak jsem to dal na reklamaci a uvidíme......
jinak děkuji všem za podněty a postřehy......
já si myslím že se to tu může uzavřít, nebo počkat 33 týdny co ti diliňáci z reklamačního řeknou :-)
p.s. nepordává tu náhodou někdo nějakou spolehlivou desku se socketA,lan,nforce2 400? abych se nenudil .....
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Uvidime jak pochodis, snad to nebudou testovat na nVidia grafice :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dallas
Začátečník
Začátečník

ufff

Příspěvek od Dallas »

tak jim to neslo atestovali to fakt na ati 9600 nevim jestli pro nebo xt kazdopádně vrátili prachy a já ted dumám do čeho jít tak za 2200kc....jelikoz nejsme HC overcloker tak premyšlím o MSI K7N2 DELTA2-LSR , MB ASUS A7N8X-X, EPOX 8RDAEI ale vzhledem k tomu ze kamarad co mi to kupuje v 100mega za super ceny montuje vetsinou MSI a nema s nimi problem tak asi tu MSI...cena je dobrá 1760 kč :-)
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Místo MSI bych radši zkusil Epoxe 8RDA3i, případně Abit NF7. Nevadí že nejsi overclocker, ale když jsou ty desky schopný běhat i na vysokejch FSB bez problémů, tak na defaultu ti taky pojedou a jsou to vyzkoušený kousky. MSI už neni to co to bejvalo a Aopen bych si dal na stůl maximálně jako těžítko.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ufff

Příspěvek od Mike.Ace »

Hele, a nemohly to dělat ty Win XP SP2? Ja je ještě nepoužívám, ale co sem viděl, tak sou šíleně bugový. Sice to tím nebude, ale co já vím :)

Zkusil si Win XP s SP1 nebo jiné Wokna?
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“