vypínání her

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
vojtaa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

vypínání her

Příspěvek od vojtaa »

Mám problém. Při hraní her se hra po určité době sekne, vrátí mě to do win, kde se objeví chybová hláška, že v aplikaci např. doom3.exe došlo k chybě a je třeba ji zavřít. Vždy to dělá u souboru s příponou .exe. U některých her se hra pouze vypne do winu. Mám atholon 2400+,512 ram, radeon 9200, win xp prof. Děkuji za každou radu
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: vypínání her

Příspěvek od ElCon »

vojtaa píše:Mám problém. Při hraní her se hra po určité době sekne, vrátí mě to do win, kde se objeví chybová hláška, že v aplikaci např. doom3.exe došlo k chybě a je třeba ji zavřít. Vždy to dělá u souboru s příponou .exe. U některých her se hra pouze vypne do winu. Mám atholon 2400+,512 ram, radeon 9200, win xp prof. Děkuji za každou radu
Tak teoreticky by to mohl bejt i vir. V tom případě sem pošli log z HiJack This a nebo si zkontroluj ovladače ke grafice. Máš vůbec DirectX?
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Může to být tím, že máš moc přetaktovanej komp, takže něco sniž nebo přidej na napěti CPU. Dělá to jen u her nebo i u něčeho jiného, jako třeba přehrávání filmů atd?
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Otestuj to memtestem a Prime95 http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6295
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
vojtaa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtaa »

vir to asi nebude, protože to dělalo i po formatování disku, dělá to jen u her, procesor jsem nijak nepřetaktovával, memotest jsem zkoušel ale jakmile to jednou projel /7 testu/ tak jsem ho vypnul. ale chybu do té doby nehlásil
vojtaa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtaa »

v tom prime95 se nějak nemohu vyznat, nějak jsem to zapnul, ale pořád to píše na začátku testu něco jako: FATAL ERROR resulting sum was .... expected ......., hardware failure detected. moc chytrý stoho nejsem
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

vojtaa píše:v tom prime95 se nějak nemohu vyznat, nějak jsem to zapnul, ale pořád to píše na začátku testu něco jako: FATAL ERROR resulting sum was .... expected ......., hardware failure detected. moc chytrý stoho nejsem
Dáš options/ tortuetest. To co ti to píše znamená že je počítač nestabilní - hardwarová chyba, s hrama to nemá nic společného. Můžeš mít vadnou ramku, desku, nebo něco špatně nastaveného v biosu, nebo se ti něco přehřívá, nebo slabej/ odcházející zdroj, - chce to všechno testnout a najít v čem je chyba. Začal bych těma ramkama, nech běžet memtest aspoň 30min a nesmí hodit ani jednu chybu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

vojtaa píše:vir to asi nebude, protože to dělalo i po formatování disku, dělá to jen u her, procesor jsem nijak nepřetaktovával, memotest jsem zkoušel ale jakmile to jednou projel /7 testu/ tak jsem ho vypnul. ale chybu do té doby nehlásil
To, že jsi formátoval disk ještě neznamená, že to nemůže být vir ;)
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“