Ztišení PC

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ztišení PC

Příspěvek od ElCon »

Admin mi zkrouhl připojení. Download jen v noci. Nedá se u toho usnout. Jak zo ztišit. Nemám moc peněz a tak. Co a kam dát? Díky moc
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Asi nejlepsi bude kdyz budes spat nekde jinde :-D , nebo nepotrebny vetracky vypni, pokud jich mas v case vic :?
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Allatutti píše:Asi nejlepsi bude kdyz budes spat nekde jinde :-D , nebo nepotrebny vetracky vypni, pokud jich mas v case vic :?
No, tak to tak leda vypnout disk a fan na grafice. To se mě nechce. Docela mi řve zdroj. Ale na procálu je taky celkem hlučnej...spát jinam jít nemůžu, páč mám UTP vedený přes balkon, atd.... :) :-D
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Tak to ho zkus dat do nejaky bedny, ktera ma dibry vetrani, za skousku to stoji 8-) ,pokud to plaujes na delsi dobu, tak se koukni do prispevku cim to ostatni tlumej :roll:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak základ je asi procesor, ten bude asi nehlučnější pokud tam nemáš nějakej extra chladič...takže ten bych asi utišil tak, že bych udělal windtunel a sehnal pasiv na kterej půjde 80mm fan pokud takovej nemáš a ten hodit na 5V, to by byl skoro neslyšný a chladilo by to dobře...

HDD, záleží na značce, pokud máš tichý, tak pohoda, pokud nemáš, tak by to chtělo je zabalit do nějaký karimatky nebo tak, pokdu teda moc nehřejou, aby se zase moc nepřehřívaly...

grafika, pokud je na ní větráček hlučnej, tak tam dej pasiv z procesoru, jestli máš něco výkonnýho, tak přidat na 5V 80mm nebo 120mm fan...

A do case bych dal nejlépe dopředu a dozadu po jednom 120mm fanu, třeba přes regulaci nebo na 5V (doporučuju od Ximy)..

A neměl bys ho slyšet...:)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

No nevim kdyz tam da ty 120mm fany tak se podle me hlucnost jeste zvysi :x
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Allatutti píše:No nevim kdyz tam da ty 120mm fany tak se podle me hlucnost jeste zvysi :x
Proč? Mám tady ty od Ximy a jsou neslyšný, nevím, proč by to mělo být ještě hlučnější... :o
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Allatutti píše:No nevim kdyz tam da ty 120mm fany tak se podle me hlucnost jeste zvysi :x
To sem si myslel taky, než to napsal Stoobi (:)) Zkusím to. I když nevím, jestli WDčka patří k tišším. Asi ne :) No a na procálu asi ten fan přeměním celej. Ale nepřípadá mi nějakej zvlášť problémovej. A grafika na pasiv - to je trochu extrémistický, ne? Kolik vám topí? A jak je hlučná? Já ji mám celkem ok.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

ElCon píše:A grafika na pasiv - to je trochu extrémistický, ne? Kolik vám topí? A jak je hlučná? Já ji mám celkem ok.
No grafika s pasivem moc hlučná není... :-) Ale topí zase hodně. Ty máš, jestli dobře koukám, GF4MX440 a ty se s pasivem dělaly běžně. Pokud je tam nějakej pinďatej, tak ho sundej a dej tam větší...

Pomaloběžný 120mm větráky jsou v podstatě neslyšný.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

TomV píše:
ElCon píše:A grafika na pasiv - to je trochu extrémistický, ne? Kolik vám topí? A jak je hlučná? Já ji mám celkem ok.
No grafika s pasivem moc hlučná není... :-) Ale topí zase hodně. Ty máš, jestli dobře koukám, GF4MX440 a ty se s pasivem dělaly běžně. Pokud je tam nějakej pinďatej, tak ho sundej a dej tam větší...

Pomaloběžný 120mm větráky jsou v podstatě neslyšný.
No, tak na své GFMX440 mám klasickej aktiv. Ale řikám, je úplně tichej. S těma 120mm asi začnu. Dík za tip.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nevím proš si každej myslí, že když jsou 120 velký, že to bude hlučný, sice mají větčí odpor vzduchu ale není to tak hrozný navzdory tomu, jak foukaj i když se daj na malý otáčky...

A tu MX440 prostě tam hoď nějakej pasiv z procesoru, pokud bude v case průvan (ty 120mm fany :) ), tak to bude až moc v pohodě a neslyšný, a i kdyby tam průvan nebyl, tak si myslím, že by to uchladilo...a nebo zkus Zalman NBJ47 (stojí asi 200,-kč) a dával jsem ho na R9100 a úplně v pohodě...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

CPU : AMD Athlon(tm) XP 1500+ 1.4 GHz ; BOARD : Gigabite ; CHIPSET : VIA ; COOLER : Arctic Cooler - Copper Silent; HDD : WD 40 GB 7200 ; GRAPHIC : NVIDIA GeForce4 MX 440 Driver 6.6.1.0 ; RAM : DDRAM 333 Mhz 512 MB ; CD-R : MSI 52x ; CD-RW : MSI 40x, 12x , 48x ; DISPLAY : Philips 150S (15inch LCD MONITOR 150S4) ; SOUND : PowerMax 260/2 + ENCORE P-205 ; SOUND CARD : Manli CMI 8738/PCI-SX, 5.1 ; KEYS : Turbo-Xwing ; MOUSE : Gamebird optic ; CASE : DK Romeo

jestli je to tahle sestava...

tak ztisit disk... paradni navod na to mel jafido :)
GF4MX das i velkym pasivem...
AC na procku nemuze byt hlucny
vymen zdroj za neco s 12 cm...
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

jestli je to tahle sestava...

tak ztisit disk... paradni navod na to mel jafido :)
GF4MX das i velkym pasivem...
AC na procku nemuze byt hlucny
vymen zdroj za neco s 12 cm...
Díky za rady. Vše udělám a dám vědět. Ještě jednou dík...:)
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Otázka ohledně "spacáku" pro disk :
Mám to odhlučněný dvěma proužkama pěnové hmoty pro balení boardu. Jak moc disk potřebuje dýchat po stranách? Nemůžu něco vodvařit? Dík
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ElCon píše:Otázka ohledně "spacáku" pro disk :
Mám to odhlučněný dvěma proužkama pěnové hmoty pro balení boardu. Jak moc disk potřebuje dýchat po stranách? Nemůžu něco vodvařit? Dík
Notak hlavně by měl bejt po straně uchycenej, aby přes něco odváděl teplo (hliníkový profily) a aby držel, musí bejt upevněnej, protože když je na vplno, tak se ničí... :wink:
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Stoobi píše:
ElCon píše:Otázka ohledně "spacáku" pro disk :
Notak hlavně by měl bejt po straně uchycenej, aby přes něco odváděl teplo (hliníkový profily)
Tak o to mi právě jde...nešlo by, že bych odváděl teplo přes pasiv, kterej by ale ležel na disku? Právě že chci ztišit disk tím, že mezi ten disk a ten slot dám tu pěnovou hmotu.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“