Napájení Větráčků

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Napájení Větráčků

Příspěvek od Pajik »

Ahoj, jak napájíte větší počet větráčků?? Existuje na to nějaká vychytávka anebo je připojujete např. k napájení IDE? Díkes
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Já je napájím přes regulátor napětí z diskového konektroru. Mam 5 větráků pro větrání skříně + CPU + čipset + VGA a zdroj samozřejmě.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Napájení Větráčků

Příspěvek od TomV »

Pajik píše:Ahoj, jak napájíte větší počet větráčků?? Existuje na to nějaká vychytávka anebo je připojujete např. k napájení IDE? Díkes
Ee. Žádná vychytávka na to není. Můžeš je připojit na regulátor, ale ten stejně připojíš na klasický napájecí konektory disků...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

karf píše:Já je napájím přes regulátor napětí z diskového konektroru. Mam 5 větráků pro větrání skříně + CPU + čipset + VGA a zdroj samozřejmě.
No jo, jenze ten regulator sis vyrobil ne? Já se v eletrice vůbec nevyznám, takže si ho těžko vyrobím :sad: To ja s tim nechci mit zadnou praci. Ted mam ten od toho Zalmana(6vetraku), ale potrebuju 5,25pozici, tudis potrebuju vymyslet jiny reseni :(
Naposledy upravil(a) Pajik dne ned 14. pro 2003, 12:00, celkem upraveno 1 x.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

TomV píše:
Pajik píše:Ahoj, jak napájíte větší počet větráčků?? Existuje na to nějaká vychytávka anebo je připojujete např. k napájení IDE? Díkes
Ee. Žádná vychytávka na to není. Můžeš je připojit na regulátor, ale ten stejně připojíš na klasický napájecí konektory disků...
Na IDE jsem myslel připojení jako že to tam připájím. Libil by se mi nějakej panýlek jako tenhle PCC-3P
http://www.sunbeamtech.com/new/products ... nector.htm
něco v tom smyslu...nevite? dík
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pajik píše:
TomV píše: Ee. Žádná vychytávka na to není. Můžeš je připojit na regulátor, ale ten stejně připojíš na klasický napájecí konektory disků...
Na IDE jsem myslel připojení jako že to tam připájím. Libil by se mi nějakej panýlek jako tenhle PCC-3P
http://www.sunbeamtech.com/new/products ... nector.htm
něco v tom smyslu...nevite? dík
To je hustej panýlek... :-) Ehm, k čemu je to dobrý ? Že si vyvedeš milion-tři větráky ven z case ? Ale ty je přece potřebuješ vevnitř, né ? :-D

Regulátor jsem si žádnej nevyrobil a proto žádnej nemám... :-) Většinou řeším regulaci jenom přepínáním 5V/12V...

BTW, jak připojení na IDE, jako že to tam připájíš ? To jsem trochu nepobral... :?
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

coz to ja bych si ten panylek dal samozrejme dovnitr :) A odkud ty mas privedenou stavu? To kupujes takovy ty redukce?? Myslel jsem to v tomhle smyslu:
http://www.zalman.co.kr/english/product ... ector1.htm
Jinak tohle je dobra vec, ale dat za to 300kc to fakt ne :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Neee. Nic takovýho. Prostě někde vyhrabu nějakou starou redukci s odbočkou na starej CPU chladič (ještě z dob Socektu 7, kde se většinou nenapájelo z desek), na tom naříznu izolaci u drátů a napíchnu (připájím) si na to dráty od mých větráků.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Pajik píše:coz to ja bych si ten panylek dal samozrejme dovnitr :) A odkud ty mas privedenou stavu? To kupujes takovy ty redukce?? Myslel jsem to v tomhle smyslu:
http://www.zalman.co.kr/english/product ... ector1.htm
Jinak tohle je dobra vec, ale dat za to 300kc to fakt ne :(
Molex sezenes za cca 15-20kc, kousek dratu nekde sezenes a 3 pinove konektory stoji cca 5kc jeden + prislusne dutinky 1kc/ks. Pokud to das nejak dohromady, vyjde te to na nejakych 50kc a mas vystarano. Jestli chces klidne ti to vyrobim, rekni si kolik konektoru chces na +5V, kolik na +12V, +7V, popr 6,3V s rozbehovym kondenzatorem. Pokud teda znas nekoho z mist kde se vyskytuji
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Dík za nabídku ale bohužel tam nikoho neznám :( Budu se s tím muset poprat sám, alespoň se zase něco přiučím :) Ale fakt dík.
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Jafido píše:Molex sezenes za cca 15-20kc, kousek dratu nekde sezenes a 3 pinove konektory stoji cca 5kc jeden + prislusne dutinky 1kc/ks. Pokud to das nejak dohromady, vyjde te to na nejakych 50kc a mas vystarano. Jestli chces klidne ti to vyrobim, rekni si kolik konektoru chces na +5V, kolik na +12V, +7V, popr 6,3V s rozbehovym kondenzatorem. Pokud teda znas nekoho z mist kde se vyskytuji

A mě by zajímalo, kde se ty jednotlivý kousky daj sehnat. Zkoušel jsem to na www.pselectronic.cz ale nenašel jsem ani jednu z těch věcí. Jediný co mám jsou drátky 8-) . Jak je to s těma voltama? Na větráky do kasy a na grafárnu je to +12V?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

bali píše: Jak je to s těma voltama? Na větráky do kasy a na grafárnu je to +12V?
Nominální napětí BLDC větráků používaných v PC je +12V. Ale dají se dát (pouze kombinací drátů v konektoru) i na +7V a +5V...
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

TomV píše:Nominální napětí BLDC větráků používaných v PC je +12V. Ale dají se dát (pouze kombinací drátů v konektoru) i na +7V a +5V...
No a trošku pitomá otázka, vůbec nerozumim elektrice :oops: . Můžu na těch +12V dát víc těch třípinovejch samců :P ?Nebo se to pak bude mezi ně dělit a u dvou by bylo např 6?Kdysi dávno na střední se tomu myslim říkalo paralelní nebo seriový zapojení 8-)
Naposledy upravil(a) bali dne pát 12. lis 2004, 20:51, celkem upraveno 1 x.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

v tomhle threadu je odkaz na stranku s navodem na regulatory, pri trose sikovnosti by to mel zvladnout v pohode i uplnej amater
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20514
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Dony píše:v tomhle threadu je odkaz na stranku s navodem na regulatory, pri trose sikovnosti by to mel zvladnout v pohode i uplnej amater
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20514
Jsme si šaptně rozuměli, já nepotřebuju regulovat, já potřebuju udělat něco takovýdleho: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24755 ale aby to bylo jen na +12V. No o nevim kde sehnat jednotliví dílky a jestli na těch 12 můžu nasadit ty konektory třeba 4.
f3Rd@
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od f3Rd@ »

2 bali: Muzes jich tam napichnout tolik, kolik ti utahne zdroj. :wink:
CPU: AMD AMD FX-8350, Deska: ASRock Fatal1ty 990FX Professional , RAM Corsair 16GB KIT DDR3, grafika: Sapphire 290 Trix, Zdroj: Zdroj Seasonic 1kW
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

f3Rd@ píše:2 bali: Muzes jich tam napichnout tolik, kolik ti utahne zdroj. :wink:
Super a ještě mi poraď nějakej link kde seženu ty jednotlivý dílky, hlavně ty třípinový samce, molex někde vyhrabu. A nejlíp by bylo aby to bylo :lol: v Praze
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

No tak dobrá, tak nepotřebuju link, když se k tomu nikdo nemáte :sad: . Tak mi alespoň někdo poraďte jak se oficiálně jmenuje ten třípinovej samec s tim zacvakávačem :P .
Děkuji za odpovědi
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zajdi si do GM electronic ( www.gme.cz ) , tam je urcite maji
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Tak super, právě jsem se vrátil z GME a v pytlíčku si nesu třípinový samce :P . Sice jsou to jen piny, bez krytek a bez drátků, ale co by jste za 1,5 Kč chtěli :-D . Alespoň si pořádně zapájim :wink: .
Všem děkuji za radu a za ochotu poradit.
Větráčkům zdar
NAZDAR 8)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“