Nemate nekdo zkusennosti s overclockingem barton 2500. Nikdy jsem to nedelal tak bych rad, pokud nekdo znate doporucovane hodnoty nasobicku atd. Mam desku Soltek VIAKT600 Barton 2500 a pameti kingston hyper X na 333. Má cenu menit nasobic kdyz fsb jede stejne rychle jako pameti? Co byste doporucovali, ci dobre www zdroje o taktovani procesoru Barton
Diky moc
Jak na Barton 2500
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- SurfStar
- Nováček

-
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na Barton 2500
Už to tu bylo určitě někde probraný. Podle zkušeností jiných a mých je dobrý zvednout FSB ze 166 na 200. (V mým případě stabilita při tomto nastavení stoupá se snižující se voltáží Vcore. Je to sice divný ale je to tak). Pokud nebude stabilní, zkus zvednout napětí, třeba to bude mít v tvým případě pozitivní důsledky. Hlavně hlídej teplotu procáku, ať to nepreženeš. Pokud ani pak nedosáhneš stability, sniž multiplikátor. U mě to jede stabilně při nejnižším napětí a nastavení FSB/multiplikátor 200/10,5. Tuším, že to házelo pěknej výsledek AMD ATHLON 3000+SurfStar píše:Nemate nekdo zkusennosti s overclockingem barton 2500. Nikdy jsem to nedelal tak bych rad, pokud nekdo znate doporucovane hodnoty nasobicku atd. Mam desku Soltek VIAKT600 Barton 2500 a pameti kingston hyper X na 333. Má cenu menit nasobic kdyz fsb jede stejne rychle jako pameti? Co byste doporucovali, ci dobre www zdroje o taktovani procesoru Barton
Diky moc
Stabilitu testuju stability testem a Prime95.
Jo, co se týče zvýšení FSB na 200, ideální je abys měl 200 MHz paměti (ddr 400), slabší by mohly přetaktováním samy o sobě kurvit stabilitu. Pokud máš pomalejší paměti, doporučuju nastavit je při nestabilním chování kompu natvrdo na jejich původní hodnotu, pokud ti to bios umožňuje.
Víc me teď nenapadá. Držím palce
- z1d
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele: