Zamrzání s Pentiem

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
stalin
Nováček
Nováček

Zamrzání s Pentiem

Příspěvek od stalin »

Vím že toto téma tu už asi někde bude, ale prosím Admina ať to nemaže, je to už dost dlouho co tam někdo něco napsal...

K problému :
Sestava - P4 3,2GHz Prescott, MSI 915G Neo2-Platinum, HDD 160 SATA Maxtor, DVD-ROM, Fortron 350W - g.kartu zatím používám integrovanou.

Jde o to, že když, řekl bych, je nečekaně zatížen, tak komplet zamrzne a nejde dělat nic jiného než tvrdý restart. Když je v klidu, nesekne se sám od sebe, ale když mi třeba vypadne modem, něco udělám, nebo třeba jen chci něco zkopírovat, zmrzne.

Přidáním Voltage se to (zdá se mi) ještě zhorší.
Ví někdo o co de, popřípadě jakou část reklamovat?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Takze udelat memtest. Videl bych to na pameti. Zkusit prime, CPU stab test, Jinak MSI desky nejsou moc dobre navic I915 jeste neni tak vyladeny
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

a co teplota cpu? neprehriva se?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

zkus memtest ale osobne to spis vidim na problem nekde jinde. kazdopadne zkus ten memtest nechat projet nekolikrat a zkus taky prime + co radi kluci nahore(nahod teplotu atd)

(btw: nechci te strasit ale nedavno jsem mel celkem podobnej problem s touhle deskou a pomohla az reklamace:( )
0118 999 881 999 119 7253
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Geeker píše:Jinak MSI desky nejsou moc dobre
V tom pripade je spickou na trhu asi ECS, co?
Prosim neberte tento prispevek vazne.... :oops:
Burn in hell.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Osobne sa mi tiez nezda ze je to v pamatiach.....
Kazdopadne ten Memetest a prime95 urcite skus ......
MSI 915G Neo2-Platinum som uz s podobnym problemom mal na reklamacii aj ja sam.......
( MSI uz naozaj nieje co byvala pred par rokmi.... reklamacii na ich dosky celkom neutesene pribuda... :? ..., aj ked viac ich posielam na reklmaciu pre platformu AMD..., najme. sA.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
stalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od stalin »

Tak sem zkusil snížit napětí z 1,45 na 1,4 V (což je mimochodem hodnota která je jako maximální uvedena na krabici od procáku a manuálu) a vypadá to, že se to neseká...
I tak, co mám zkusit za testovací programy?
Stáhl sem nějaký Hot CPU Tester Pro, ale ten je omezený a testuje procesor neefektivně (zdá se mi že to jede tak na 50%, může to být tím HT?). Teplota je 45při surfování, když sem tak ze srandy projížděl 3DMARK 01 tak to mělo asi 60 - s pořád otevřenou skříní.
Mám dost malý case (za 450 bez zdroje :-D ), myslíte že kdybych koupil prostornější, že by ta teplota ještě klesla? A co takhle Artic Cooling Freezer 7? Nevíte jestli je dobrý?
Na soc.775 je dost malý výběr chladičů :x ...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18937

asi bys mel... na 775 je uz i Zalman 7000 + jista redukce... uz se to tu resilo...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

stalin píše:Tak sem zkusil snížit napětí z 1,45 na 1,4 V (což je mimochodem hodnota která je jako maximální uvedena na krabici od procáku a manuálu) ...
Kolik máš vlastne default Vcore na tom CPU ?? Jestli neni chyba u MSI (zkus novej bios) a autodetekce tam hazí uplne jiny Vcore než má .. Jestli má to CPU treba 1,275 a ty ho zenes na 1,45 tak se vubec nedivim, že padá ... zkus na to kouknout :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

stalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od stalin »

S těma VCore je to asi takhle:

1.40 píšou na krabici MAX
1.38 píše bios jako MIN
1.55 píše bios jako MAX
1.40 píše CoreCenter (to je soft ve win) jako MIN
1.60 píše CoreCenter jako MAX

Teď mám v Biosu nastaveno 1.385 a v CoreCenter 1.45
Bios aktuálně kolísá okolo +/- 1.385
CoreCenter aktuálně kolísá okolo 1.39 (+/- 0.2)

Takže to vypadá, že vše je OK. Alespoň doufám... :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“