To snáď nie je možné!! alias Maxtor
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To snáď nie je možné!! alias Maxtor
Mal som 80GB disk Maxtor.....krátko po zmene základovky začal divno cvakať a po čase sa odporúčal úplne.
Reklamáciu uznali.......a ja som včera nahodil nový Maxtor 80GB 8mb cache.
Zase začal vadne cvakať...akoby reštartovalo elektroniku. Podotýkam, že to robil aj ten prvý.
Kým mi nevybavili reklamáciu mal som nahodený Western 80GB 2MB chace a ten šiel v pohode.
Tak neviem......zlý radič na doske? Alebo?
Ak ten Maxtor budem takto používať s tými cvakaniami za mesiac je po ňom. V čom je teda chyba?
Základovka Abit KR7-A Raid, ViaKT266A chipset
Reklamáciu uznali.......a ja som včera nahodil nový Maxtor 80GB 8mb cache.
Zase začal vadne cvakať...akoby reštartovalo elektroniku. Podotýkam, že to robil aj ten prvý.
Kým mi nevybavili reklamáciu mal som nahodený Western 80GB 2MB chace a ten šiel v pohode.
Tak neviem......zlý radič na doske? Alebo?
Ak ten Maxtor budem takto používať s tými cvakaniami za mesiac je po ňom. V čom je teda chyba?
Základovka Abit KR7-A Raid, ViaKT266A chipset
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No predavač mi povedal že som uňho prvý čo reklamoval Maxtor.....inak BIOS mám najnovší......aj ten je už riadne starý novší nie je.pavel.minarik píše:A nepíšou někde na webu o tom, že se ta deska s těma maxtorama nesnáší? Nepomohl by třeba nový BIOS pro desku a nebo je ten druhej maxtor taky vadnej? Já osobně moc maxtory nemusím.
Len mi nejde do hlavy prečo WD pracuje na tom v pohode. Skúsim ešte externý PCI RAID radič čo to spraví.
Žeby bol aj druhý disk zlý sa mi nechce veriť........v práci mi šiel.......a v práci máme aj viac MAXTOROV všetky v pohode.
Neviem...neviem.
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Tvá deska by měla mít přídavný onboard raid řadič. To nevylučuje, že na něm budeš provozovat disky jako non-raid. HDD zkus připojit na něj a uvidíš, jak se to bude chovat. Pokud máš Win2k/XP, tak si onboard řadič napřed zprovozni buď na desce nebo asi spíše v biosu a nainstaluj drivery.
Pak teprve na něj připoj disk a ev. z něj i nastav boot.
Pak teprve na něj připoj disk a ev. z něj i nastav boot.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo WD může být v pohodě, jen mi jde o to, jestli není problém v kompatibilitě těchto konkrétních HW komponent. Kdysi se mi na mém PC stalo, že při kombinaci mého WD na RAIDu a tuším Seagate 30GB na normální IDE deska vymrzla chvilku před bootem systému.Snakeeyes píše:No predavač mi povedal že som uňho prvý čo reklamoval Maxtor.....inak BIOS mám najnovší......aj ten je už riadne starý novší nie je.pavel.minarik píše:A nepíšou někde na webu o tom, že se ta deska s těma maxtorama nesnáší? Nepomohl by třeba nový BIOS pro desku a nebo je ten druhej maxtor taky vadnej? Já osobně moc maxtory nemusím.
Len mi nejde do hlavy prečo WD pracuje na tom v pohode. Skúsim ešte externý PCI RAID radič čo to spraví.
Žeby bol aj druhý disk zlý sa mi nechce veriť........v práci mi šiel.......a v práci máme aj viac MAXTOROV všetky v pohode.
Neviem...neviem.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Včera som zi zistil stav MAXTORU programom AMSET od MAXTORU, bol nastavený na PERFORMANCE........tak som nastavil QUITE (ticho) a po prvé MAXTOR absolútne nie je počuť........a cvakanie zdá sa prestalo.
Ešte aby som bližšie opísal to cvakanie, pri kopírovaní súborov odrazu CVAK, kopírovanie zastalo na momemt, potom sa disk znovu rozbehol a kopírovalo sa ďalej. Pri napaľovaní to odpaľovalo CD. NA RAIDE radiči to robilo to isté.
Už to nerobí zdá sa, jedine že by cvakal ticho. No a v SANDRE vykázal výsledok taký istý ako predtým 33000.......len má strašne malú rýchlosť RANDOM WRITE len 5MB oproti Westernu 8/9MB
Ešte aby som bližšie opísal to cvakanie, pri kopírovaní súborov odrazu CVAK, kopírovanie zastalo na momemt, potom sa disk znovu rozbehol a kopírovalo sa ďalej. Pri napaľovaní to odpaľovalo CD. NA RAIDE radiči to robilo to isté.
Už to nerobí zdá sa, jedine že by cvakal ticho. No a v SANDRE vykázal výsledok taký istý ako predtým 33000.......len má strašne malú rýchlosť RANDOM WRITE len 5MB oproti Westernu 8/9MB
- Geo
- Začátečník
Kdyz to ctu tak mne napada jen jedna vec. Nekdo tu tvrdi, ze disk je v poradku, nekompatibilni je udajne deska ci zdroj. Dovolim si to otocit a rict ze nekompatibilni je Maxtor. A to neni jen tento uvedeny pripad, jiz dvakrat drive jsem se setkal s nestastnymi majiteli Maxtoru, (taky jsem se zapotil pri reseni jedoho problemu s ne-bootovanim Maxtoru) oba disky nebyly vadne. Proto tem kteri se mne ptaji, doporucuji kupovat disky od jinych vyrobcu(WD,SG,IBM ...), ktere jsou kompatibilni se vsim. Ja osobne bych si Maxtora nikdy nekoupil, ani za pul ceny ne.
ASUS P4P800-Deluxe, P4 2.4/800, DDR 2x256MB/400MHz, Seagate 30GB, WD SATA 200GB, RAID ATA100 2 x WD 80GB
- KuKla
-
Geo píše:Kdyz to ctu tak mne napada jen jedna vec. Nekdo tu tvrdi, ze disk je v poradku, nekompatibilni je udajne deska ci zdroj. Dovolim si to otocit a rict ze nekompatibilni je Maxtor. A to neni jen tento uvedeny pripad, jiz dvakrat drive jsem se setkal s nestastnymi majiteli Maxtoru, (taky jsem se zapotil pri reseni jedoho problemu s ne-bootovanim Maxtoru) oba disky nebyly vadne. Proto tem kteri se mne ptaji, doporucuji kupovat disky od jinych vyrobcu(WD,SG,IBM ...), ktere jsou kompatibilni se vsim. Ja osobne bych si Maxtora nikdy nekoupil, ani za pul ceny ne.
no už jsem taky četl o nekompatibilitě jednoho kusu WD JB 40GB s deskami s nForce2
takže zbývé seagate a hitachi...
- Snakeeyes
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
doteraz som mal vždy Maxtory a až na túto poslednú radu nebol nikdy problém všetky prežili roky a roky v pohode.
A tento problém zdá sa som už tiež vyriešil - len som ho trochu spomalil ono VIA chipset a práca s diskom nikdy nebolo nič moc myslím KT133,KT266(A) možno aj novšie. Tak si myslím, že problém je v tom, že nejako nekorektne radič pristupoval k disku a disk od výrobu bol nastavený na PERFORMANCE preto reštartoval pri rýchlych požiadavkach disk.
Nastavenie na QUIET (ticho) alebo DISABLE ACOUSTIC MANAGEMENT spôsobí minimálne zarzdenie disku.........ale jeho chod je bezproblémový.
Pri používaní na FASTEST režime je pri Reštartovaní elektroniky za mesiac po ňom.
A záver znie: ZASE SOM O JEDNU VYCHYTAVKU MUDREJSI.
A tento problém zdá sa som už tiež vyriešil - len som ho trochu spomalil ono VIA chipset a práca s diskom nikdy nebolo nič moc myslím KT133,KT266(A) možno aj novšie. Tak si myslím, že problém je v tom, že nejako nekorektne radič pristupoval k disku a disk od výrobu bol nastavený na PERFORMANCE preto reštartoval pri rýchlych požiadavkach disk.
Nastavenie na QUIET (ticho) alebo DISABLE ACOUSTIC MANAGEMENT spôsobí minimálne zarzdenie disku.........ale jeho chod je bezproblémový.
Pri používaní na FASTEST režime je pri Reštartovaní elektroniky za mesiac po ňom.
A záver znie: ZASE SOM O JEDNU VYCHYTAVKU MUDREJSI.