Mám nyní všechna 4 IDE zařízení obsazena a potřebuju rozpohybovat další disk na Raid ultra ATA/133 konektoru.
Bude mi to fungovat, když tam zapojím jen jeden disk na Master?
Už jsem to zkoušel. Povolil jsem raid v biosu, nainstaloval fast track ovladače a pořád mi to ten disk ne a ne najít. zkoušel jsem to s klasickým dvojitým kabelem(master, slave con. ). Může být problém tam?
Ještě to chci vyzkoušet s jednoduchým IDE kabelem, ale nejsem si jist, jestli to má nějaký vliv.
Nebo jestli to nefunguje jen jestli mám alespon jeden disk na S-ATA?
V manuálu k desce bylo něco o tom, že se dají připojit dokonce i 3 disky do raidu
1xIDE+2xS-ATA.
Takže zjednodušeně. Můžu provozovat 1 disk na konektoru určeného pro raid?
jak dát na desce ASUS P4PE další disk na RAID?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Butch
- Středně pokročilý
jak dát na desce ASUS P4PE další disk na RAID?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Spectral
- Středně pokročilý
-
Re: jak dát na desce ASUS P4PE další disk na RAID?
Zjednodušená odpověď: Jo.Butch píše:Mám nyní všechna 4 IDE zařízení obsazena a potřebuju rozpohybovat další disk na Raid ultra ATA/133 konektoru.
Bude mi to fungovat, když tam zapojím jen jeden disk na Master?
Už jsem to zkoušel. Povolil jsem raid v biosu, nainstaloval fast track ovladače a pořád mi to ten disk ne a ne najít. zkoušel jsem to s klasickým dvojitým kabelem(master, slave con. ). Může být problém tam?
Ještě to chci vyzkoušet s jednoduchým IDE kabelem, ale nejsem si jist, jestli to má nějaký vliv.
Nebo jestli to nefunguje jen jestli mám alespon jeden disk na S-ATA?
V manuálu k desce bylo něco o tom, že se dají připojit dokonce i 3 disky do raidu
1xIDE+2xS-ATA.
Takže zjednodušeně. Můžu provozovat 1 disk na konektoru určeného pro raid?
Veterán
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Zjednodusene: Ano
Postup - povolit dodatecny raid radic v BIOSU boardu, v BIOSU radice nechat nadetekovat disk a nastavit jako standalone. Kazdy radic to ma trochu jinak, na nekterych se nastavi RAID 0 tvoreny prave jednim diskem. Detailne to budes mit popdsano v manualu desky.
Nakonec prekompilovat jadro s podporou prislusneho radice popripade zavest prislusny modul (distribucni jadra maji moduly pro vetsinu radicu). Ve windows nainstalovat ovladac.
Postup - povolit dodatecny raid radic v BIOSU boardu, v BIOSU radice nechat nadetekovat disk a nastavit jako standalone. Kazdy radic to ma trochu jinak, na nekterych se nastavi RAID 0 tvoreny prave jednim diskem. Detailne to budes mit popdsano v manualu desky.
Nakonec prekompilovat jadro s podporou prislusneho radice popripade zavest prislusny modul (distribucni jadra maji moduly pro vetsinu radicu). Ve windows nainstalovat ovladac.
- Butch
- Středně pokročilý
Tak jsem trochu pokročil. Před spuštěním win jsem nastavil v nějaké fast track utilitě HDD na 1+0 stripe.
Po startu windows disk na chvíli vidím, ale za chvilku disk zmizí a ve správci zařízení se pod diskovýma jednotkama objeví:
Promise 1+0 stripe/raid scsi disk device a je u toho vykřičník tzn. že není správně nainstalovaný driver. Ještě se na netu podívám po nějakým driveru.
Ten Promise Raid driver od Asusu nestačí...
Pokud by jste někdo věděl, kde se dají sehnat drivery tak budu moc rád.
Na netu jsem je zatím nenašel.
Po startu windows disk na chvíli vidím, ale za chvilku disk zmizí a ve správci zařízení se pod diskovýma jednotkama objeví:
Promise 1+0 stripe/raid scsi disk device a je u toho vykřičník tzn. že není správně nainstalovaný driver. Ještě se na netu podívám po nějakým driveru.
Ten Promise Raid driver od Asusu nestačí...
Pokud by jste někdo věděl, kde se dají sehnat drivery tak budu moc rád.
Na netu jsem je zatím nenašel.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý
Problém vyřešen
Takže u mě to teda fungovalo takhle:
1)Povolit Raid v biosu
2)V biosu Raidu nastavit striping 1+0
3)Nainstalovat ve WINXP jiný driver
starý driver dodaný od Asusu měl název
WIN XP Promise FastTrak 376 (tm) controller
(s ním to nefungovalo)
nový driver taky od Asusu(z ftp)
Win SERVER 2003 Promise FastTrak 376/378 (tm) Controller
(tenhle funguje)
A takhle se ten disk ukazuje v správci zařízení-diskové jednotky:
Promise 1+0 Stripe/RAID0 SCSI Disk Device.
Díky všem, kteří mi chtěli pomoct
Takže u mě to teda fungovalo takhle:
1)Povolit Raid v biosu
2)V biosu Raidu nastavit striping 1+0
3)Nainstalovat ve WINXP jiný driver
starý driver dodaný od Asusu měl název
WIN XP Promise FastTrak 376 (tm) controller
(s ním to nefungovalo)
nový driver taky od Asusu(z ftp)
Win SERVER 2003 Promise FastTrak 376/378 (tm) Controller
(tenhle funguje)
A takhle se ten disk ukazuje v správci zařízení-diskové jednotky:
Promise 1+0 Stripe/RAID0 SCSI Disk Device.
Díky všem, kteří mi chtěli pomoct