Rozmisteni repro po mistnosti

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Vendis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Rozmisteni repro po mistnosti

Příspěvek od Vendis »

Tak a prosim vas o dalsi radu, jde mi o rozmisteni repro Genius 5.1HT, mam mistnost 6x4m a u zadni steny mam postel a naproti ni mam televizi. Obrazek je tady http://sweb.cz/vendisX/mistnost.JPG muzete mi prosim vas poradit jak mam tyto repro spravne rozmistit. A jak bych je mel spravne natocit. Prosim vas o radu. Moc dekuju.
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Ahoj

Příspěvek od Arcarius »

Ahoj a na jakém místě máš umístěný počítač ,nejde to tam vydět.?
CoolerMaster MasterCase MC500M - Alien Weyland-Yutani Mod - working on it
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Napis kde mas comp, a kde sedis.
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
Vendis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vendis »

Ja tyhle repro nepouzivam k pocitaci ale ke stolnimu DVD prehravaci a ten mam hnedka vedle televize a na filmy se divam na televizi. U pocitace mam Creative P5800. Takze kdyz se divam na film tak mi jde o rozmisteni repro nejak okolo te TV.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Vendis píše:Ja tyhle repro nepouzivam k pocitaci ale ke stolnimu DVD prehravaci a ten mam hnedka vedle televize a na filmy se divam na televizi. U pocitace mam Creative P5800. Takze kdyz se divam na film tak mi jde o rozmisteni repro nejak okolo te TV.
a koukas odkud? z postele? :)
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Ahoj

Příspěvek od Arcarius »

Jestli se díváš na telku s postele tak to rozmísti takhle:

..............................5.Centrál :thumbsup:
.... 1repro :thumbsup: ......... TELEVIZE ...........:thumbsup: 2repro
.....................(pod tím subwofer :thumbsup: )

................................POSTEL
DVEŘE- 3repro :thumbsup: ....................DVEŘE- 4repro :thumbsup:

Na ty zadní by jsis musel udělat nějaké stojany.
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

subac bych klido dal kousek od televize... hlavne at ho mas dobre dany, aby dunel jakoby do zdi...

jo... a jestli ty zadi repro budou az na zdi, tak zadni stenu by bylo fajn oblozit materialem pohlcujicim zvuk
Vendis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vendis »

Dobre, za chvilku se na to vrhnu. Jsem nejakej linej, vcera jsem si byl koupit DVD stolni prehravac Mercury. Jsem nejakej desne linej, ale pujdu do toho tedkon. Muzete mi jeste tak nejak doporucit jak daleko maji byt od sebe predni levej a pravej repro? Jen tak baj voko abych to nedal moc daleko a potom by mi tam ten zvuk 5.1 nevyznel. Tak prosim jen tak odhad.
Vendis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vendis »

Takze, ted jsem to dodelal. Jako prace jako na kostele, fuj hnus. Takze centr mam na TV, docela me prekvapilo ze mi to zmagnetizovalo TV, to jako centr neni stinenej? A asi cca tak 1,80m od nej mam fronty, a zadni mam vedle te postele. Akorat s tim subacem si nevim rady, dal jsem ho uplne do rohy mistnosti a prijdou mi ty basy takove moc dunive, tak nevim zda ho mam dat vedle TV proste jen tak na zem. Jinak jsem ho zapojil na stolni DVD mercury a zvuk je krasnej. Jen mi nejde udelat tst zvuku a nevim proc. Tak co myslite s tim subacem?
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Ahoj

Příspěvek od Arcarius »

Najdi si na netu stránky DOLBY -tam to máš jak přesně daleko mají být od sebe!
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Tak a teď prosim já :oops:
Taky bych s tim potřeboval poradit, ty reary úplně do rohů nebo ne?
Co fronty? Dál od sebe?
A co s tim centrem? Mám ho jakoby nad hlavou a nejsou na něm chytty, abych si ho mohl pověsit vedle tý police nad montík :(

Obrázek
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Tak změna, ten center jsem dal na vejšku za montík. Nemůže se tomu nic stát, když to hraje nahoru, něco s tou blánou nebo tak?
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

bali píše:Tak změna, ten center jsem dal na vejšku za montík. Nemůže se tomu nic stát, když to hraje nahoru, něco s tou blánou nebo tak?
nemuze :roll:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tak predne repro (pravy+lavy) by mali byt tak daleko vzdialene, ako zadne reproduktory.To znamena, ze by mala stvorica reproduktorov predne(lavy+pravy) a zadne(lavy+pravy) tvorit +- pravidelny stvorec. Podla toho okolko su vzdialene predne od zadnych, priblizne tak aj predne jeden od druheho. K tomu natoceniu asi tolko: Predne by mali byt natocene tak aby zvuk z kazdeho kanalu (pravy/lavy) smeroval na hlavu pocuvajuceho (u teba cca stred postele) To znamena, ze ked mas vytvoreny ten stvorec, tak uhol prednych repro by mal zvierat 90stupnov. Tym zarucis, ze signal sa bude stretavat v mieste tvojej hlavy :) . No a center sa odporuca umiestnit nad televizor, resp. o nieco vysie ako predne r. Takze predne r. s centrom tak tvori akysi trojuholnik. Este jedna vec. center aj zadne surroundy by mali byt vo vyske usi.

//EDIT: No a subwoofer je na tebe. Ak chces hlboke filmove efekty, daj ho do rohu. Ak chces ale sice slabsi, ale viac do dynamiky hrajuci bas, umiestni ho volne (nie ku stene)
bali
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bali »

Čtverec tady neudělám ani kdybych se zbláznil :x . Mám tam ten debilní roh za dveřma,tam se ten reprák prostě nevejde :x .
Takhle jak to mám teď je to celkem dobrý a jestli tomu centru vážně vevadí že leží na zádech :roll: , tak už to nehodlám řešit 8-)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 bali: mas to celkom v pohode.... Este som chcel dodat, ze vyrobcom je odporucane davat surroundy tak, aby boli po boku hlavy a smetrovali rovno na ucho (aby tvorili akesi stereo). No z vlastnej skusenosti mam odskusane, ze je ovela vhodnejsie surroundy umiestnit za hlavu a nasmerovat ich aby hrali spoza hlavy smerom do predu. Vytvara to ovela lepsi dojem a je pocut ze zvuk ozaj vychadza zo zadu. Na takomto systeme funguje az system 7.1, kde dva surroundy su po boku hlavy a dva za hlavou, ale to je uz o niecom inom.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Asi takto by to malo byt idealne: http://acoustic.wz.cz/schema.jpg
Fil@ip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozmisteni repro po mistnosti

Příspěvek od Fil@ip »

Vendis píše:Tak a prosim vas o dalsi radu, jde mi o rozmisteni repro Genius 5.1HT, mam mistnost 6x4m a u zadni steny mam postel a naproti ni mam televizi. Obrazek je tady http://sweb.cz/vendisX/mistnost.JPG muzete mi prosim vas poradit jak mam tyto repro spravne rozmistit. A jak bych je mel spravne natocit. Prosim vas o radu. Moc dekuju.
správné nastavení jepra je do čtverce a ty musíš sedět uprostřed pro přesný prostor
a sub umísti, kamkoliv stejně nepoznáš odkud to basuje, nelepe nazem, kvůli rezonaci
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arcarius »

Spirit píše:Asi takto by to malo byt idealne: http://acoustic.wz.cz/schema.jpg
Kurnik to je grafika. Tos kreslil sám :lol:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Arcarius píše:
Spirit píše:Asi takto by to malo byt idealne: http://acoustic.wz.cz/schema.jpg
Kurnik to je grafika. Tos kreslil sám :lol:
Samozrejme...nic nad skicar :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“