Je lepší víc taktovaná paměť nebo jádro?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
keras
Nováček
Nováček

Je lepší víc taktovaná paměť nebo jádro?

Příspěvek od keras »

Co je prosím Vás lepší, když jde víc nataktovat paměť nebo jádro, popřípadě co na co má vliv???
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Ono jde hodne o konkretni typ karty, takze to takhle plosne specifikovat nelze - jde o to, co je uzkym hrdlem na dane karte - pokud mas pomale jadro a 10x zrychlis pameti, tak ti to stejne moc nepomuze. Obecne ale plati, ze vetsi vliv na vykon ma prave frekvence jadra. Jinak, pokud chces taktit, tak proste zvedni jak jadro, tak pameti tam kam az to stabilne pude a to z ceho mas vyssi cast vykonu neres :wink:
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

já když zvednu takt pamětí, tak se výkon zvedne víc, než když přetočím jádro
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

HADES píše:já když zvednu takt pamětí, tak se výkon zvedne víc, než když přetočím jádro
přesně tak to mám i já, škoda že mi paměti na grafice nejdou skoro vůbec taktovat, chtělo by to nějaké pasivy :wink:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

bigbalu píše:
HADES píše:já když zvednu takt pamětí, tak se výkon zvedne víc, než když přetočím jádro
přesně tak to mám i já, škoda že mi paměti na grafice nejdou skoro vůbec taktovat, chtělo by to nějaké pasivy :wink:
Jo já to tak mám taky, ale to je způsobeno vysokým taktem jádra které by chtělo vysoký takt pamětí. Takže když zvýším paměti o 10MHz tak je výkon zase o dost vyšší...protože paměti to jádro pak brzdí méně...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Mno...Já má zase takovou zkušenost, že takt pamětí mi moc nepomáhal a naopak takt jádra byl hned znát(dříve s R9200 i teď s FX5900XT)...ale asi platí,že co typ karty to jinej vliv...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

No právě ze začátku je to jádro jde hoodně znát...ale jak se dostaneš to závratných výšin tak to pro ještě vyšší výkon rychlé paměti prostě potřebuje :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mě vždy při zvýšení taktu GPU zvrostl výkon daleko víc než při zvýšení taktu RAM :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Mino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mino »

Aj mne sa viac zvyšoval výkon pri taktovaní jadra ako pri taktovaní pamätí. Karta FX 5900 XT.
Gigabyte G1.Sniper A88X,A10-6800K with Cooler Scythe Ninja rev.B, DDR3 ADATA Memory 2x 4GB/2133 , HDD Seagate 1TB , DVD RW LG, Power Seasonic SSP-350GT, Monitor LG 2252TE-PF.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“