Problém s CD/RW TEAC CD-W552E

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Ross86
Nováček
Nováček

Problém s CD/RW TEAC CD-W552E

Příspěvek od Ross86 »

Zdravím. Mám jeden docela závažný problém se svou vypalovačkou.

O co jde?
Od doby, co jsem do svého PC přidal SB Audigy mám problémy při
vypalování CD - jednoduše mi padá a nic se nedá vypálit. Při zhruba 70% mi zamrzne PC na modré obrazovce a nepomůže nic než reset. Zkoušel jsem už hodně možností, ale bez úspěchu. Jedna z nich sice funguje, ale je dost neefektivní - pokud přepnu palírnu do režimu PIO, pak se sice vypalování zdaří, ale strašně to zatěžuje PC a navíc při čtení to zase musím přepnout zpátky na DMA, takže nic úchvatného. Taky jsem zkoušel odinstalovat SB Audigy a vše bylo bez problémů, jenže když už ji mám a k tomu ještě Megaworks 5.1, integrovanou fakt používat nechci. Proto bych byl moc rád, kdyby mi s tím někdo dokázal pomoct. Byl bych mu moc vděčný. Díky.

Konfigurace mého PC (je to šrot, ale co už :-):
MB FIC AZ11EA, čipset VIA KT133, RAM Samsung 128 MB, HDD Samsung 20GB, GPU nVidia GeForce2 MX, palírna TEAC CD-W552E 1.14, OS WinXP Pro a Win2000 Pro.
Naposledy upravil(a) Ross86 dne pát 12. lis 2004, 12:19, celkem upraveno 1 x.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Mám takovou teorii. Když jsi psal, že palírna nemá problémy v PIO režimu, tak je dost možné, že Audigy nějakým způsobem blokuje DMA kanál palírny. Proto si stáhni nějakou detekční utilitku pro DMA kanály a zjisti, na jaké je připojena palírna, Audigy, disk a další komponenty. No a potom to sem postni, uvidíme, co se s tím bude dát dělat
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ale to by pak musel mít problém každý, kdo má Audigy v počítači + nějakou mechaniku.

TO Ross86: Zkusil jsi tu kartu dát do jiného PCI slotu, třeba se hádaj o přerušení ... nebo mechaniku odeber ze správce zařízení, restartuj počítač, OS ji znovu najde, nainstaluje drivery, třeba to pomůže ...
Bathory
Ross86
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ross86 »

2 Bathory
Obě z uvedených možností jsem už zkoušel, nejsem žádný začátečník :-). Zjistil jsem, že to možná způsobuje knihovna pxhelp20.sys, která se instaluje jako "horní filtr mechaniky" a je součástí instalace WinAmpu 5.03 a výš pro podporu CD rippingu a vypalování CD. Když jsem ji smazal, občas se vypalování zdařilo, ale po čase to zase začlo padat, takže fakt nevím.
IRQéčkem to asi taky nebude - palírna používá IRQ 15 a Audigy IRQ 3 (spolu s dalšími asi 7 zařízeními - to bude možná ono, fakt nevím)...

2 HADES
Můžeš mi poradit ňáký prográmek pro zjištění DMA? :-) Na žádný jsem zatím nenarazil...Díkes

Ross
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ross86 píše:Zjistil jsem, že to možná způsobuje knihovna pxhelp20.sys, která se instaluje jako "horní filtr mechaniky" a je součástí instalace WinAmpu 5.03 a výš pro podporu CD rippingu a vypalování CD. Když jsem ji smazal, občas se vypalování zdařilo, ale po čase to zase začlo padat, takže fakt nevím.
To asi ne, víš co lidí má tuhle kombinaci? To by bylo problémů jak maku. Jak máš rozhozený hdd a mechaniky na desce? A co zdroj, jestli máš slabší, může to způsobovat on.
Bathory
Ross86
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ross86 »

Po dlouhé době jsem se rozhodl zase napsat, protože už sem totálně zoufalý a
fakt nevím, co dělat.

Myslel jsem, že to bylo způsobeno zvukovkou Audigy 1, protože když jsem odinstaloval drivery, bylo všechno v pohodě....tak jsem ji reklamoval a oni mi ji vyměnili za novou Audigy 2 ZS. Tak jsem si říkal, je po problémech, ale je to ještě horší > nejenom, že mi selhává vypalování, ale občas se taky seknou hry (zatuhnou a ozývá se takový pískavý zvuk - nic než Reset na to neplatí)

Zkoušel jsem hodně možností, prohodit zvukovku do jiného PCI slotu, dát vypalovačku na jiný kanál, ale nic nezabírá ...) Když odinstaluju drivery, tak je všechno zase OK.

Docela dost mě to sere, protože díky tomu nemám důvěru ve značky Creative a TEAC ....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tohle není TEACem nebo Creativem, na vině je podle mě zcela jednoznačně deska se shitovým chipsetem VIA KT133
ignorelist: kremrole a dezoláti
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

skus prehodit tu zvukovku do ineho PCI slotu popripadne nejak inak zariadit, aby mala SAMA SVOJE VLASTNE IRQ :) malo by to pomoct
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“