Vypnutí ploten za běhu:(
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vypnutí ploten za běhu:(
Mám takovej problém - někdy, když dělám na pc, tak občas (asi tak 2xdeně) se i vypne harddisk za běhu a celej kompl se sekne... to travá asi 10s, pak se to snaží opět dát do provozu... ale ne uplně.. furt je to trhané.. nevíte čim to je?!!!
Naposledy upravil(a) DivX dne úte 16. lis 2004, 16:59, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kontroloval jsi teplotu? Nepřehřívá se ten disk?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no.. vono mi to připadá spíše jak hw chyba...TomV píše:Koukni do nastavení napájení a nastav tam profil "Vždy zapnuto". Disk by pak měl běžet pořád...
třeba jemně (prostě pustím ruku tluměně na stůl) "bouchnu" do stohlu a uděláto... dělá mi to během prohlížení stránek, prohlížením filmů....
//EDIT_01 -> nebo taky, když zapínám PC, tak jak je ta obrazovka, kde to zišťuje velikost paměti ( je to tam jak můžu jít do biosu... vypíše připojené mechaniky hdd atd...) - chvilku čekám (asi 20s) pak se ten hdd rozjede, a pak už to frčí dál...
Naposledy upravil(a) DivX dne úte 16. lis 2004, 17:53, celkem upraveno 1 x.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak zkus za chodu opatrně zahýbat napájecím konektorem u disku. Takhle mi už skončil 40 GB IBM Deskstar - na vadu v PCB poblíž konektoru. Kolem toho se nesmělo ani myslet nahlas, aby to nechcíplo...DivX píše:no.. vono mi to připadá spíše jak hw chyba...TomV píše:Koukni do nastavení napájení a nastav tam profil "Vždy zapnuto". Disk by pak měl běžet pořád...
třeba jemně (prostě pustím ruku tluměně na stůl) "bouchnu" do stohlu a uděláto... dělá mi to během prohlížení stránek, prohlížením filnů....
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tohle se mi přesne stávalo u cca 3 roky starého WD40 pořád to bylo častejsi... akorát na nem nebyli wokna. tak sem ho radši vyřadil... už asi dosloužil...
Naposledy upravil(a) james.flashpoint dne úte 16. lis 2004, 17:56, celkem upraveno 1 x.
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no... sekne se to (to sem zapoměl uvést, že při kontaktu s kablíkem to udělá..)TomV píše:Tak zkus za chodu opatrně zahýbat napájecím konektorem u disku. Takhle mi už skončil 40 GB IBM Deskstar - na vadu v PCB poblíž konektoru. Kolem toho se nesmělo ani myslet nahlas, aby to nechcíplo...
Btw co to je PCB? Čím to bylo?
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na novej hdd nesu prachy.. to bych musel překecat rodiče...james.flashpoint píše:tohle se mi stávalo u cca 3 roky starého WD40 pořád to bylo častejsi... akorát na nem nebyli wokna. tak sem ho radši vyřadil... už asi dosloužil...
taky se mi to začíná stávat častěji:(
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
asi se musíš smířit s tím že už dosloužiil.. 4 roky je na HDD tak akorát..DivX píše:na novej hdd nesu prachy.. to bych musel překecat rodiče...james.flashpoint píše:tohle se mi stávalo u cca 3 roky starého WD40 pořád to bylo častejsi... akorát na nem nebyli wokna. tak sem ho radši vyřadil... už asi dosloužil...
taky se mi to začíná stávat častěji:(
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stará 812Mb jede už od 95tého a nemá ani jeden vadnej cluster!james.flashpoint píše:asi se musíš smířit s tím že už dosloužiil.. 4 roky je na HDD tak akorát..
Čím to je?? Dá se to něják spravit? Není to třeba zdrojem?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Opravit to nepůjde, ten disk asi opravdu dosloužil. PCB je zkratka pro desku plošných spojů - vada bude zřejmě někde tam. Teď už to bude jenom horší. Ten můj Deskstar začal mít stejné příznaky a během 14 dnů se to zhoršilo tak, že jsem musel často strávit pod stolem několik minut, než jsem ten konektor "nějak" přesvědčil k práci. Nakonec jsem si z něj překopíroval data, odepsal ho a koupil 160 GB 7K250. Teď budu přikupovat ještě jeden...DivX píše:Stará 812Mb jede už od 95tého a nemá ani jeden vadnej cluster!james.flashpoint píše:asi se musíš smířit s tím že už dosloužiil.. 4 roky je na HDD tak akorát..
Čím to je?? Dá se to něják spravit? Není to třeba zdrojem?

- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to je fakt...TomV píše:Když to po zahýbání konektorem, nebo praštění do stolu chcípne, tak dost silně pochybuju, že je to zdrojem...MaWa píše:a co třeba zkusit jinej zdroj ?
teď sem si aci cca 30min s tím hrál... měl sem na něm aktivní chlazení s czechcomputer.cz
je zapojeno tak, že napájení od větráků je strčené do napájení pro hdd a od zdroje de pak kablík do napájení od větráku (viz schema):
Zdroj (kablík napájení) ------> Napájení větráku ------> Napájení HDD ------> HDD
Pravděpodobně byla chyba v tom (bo sem ho odpojil). Zatím to neudělalo...
Jestli to bylo tím, tak větráky (na hdd) od Czechcomputer pěkný sh1ty!!!
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi jo... ale podle čeho soudíš?TomV píše:Jakýkoliv "podvěsný" větráky na HDD jsou shity, ať už jsou z CC, TNTrade, nebo čehokoliv jinýho...DivX píše:Jestli to bylo tím, tak větráky (na hdd) od Czechcomputer pěkný sh1ty!!!
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle osobních zkušeností s několika typy a kusy a taky podle logiky - takhle malé ložisko nemůže udržet tak velkou vrtuli ve svislé poloze. Muselo by být buď o dost robustnější, nebo minimálně dvě. Proto například dost často odcházejí malé větráčky na grafikách...DivX píše:Asi jo... ale podle čeho soudíš?TomV píše: Jakýkoliv "podvěsný" větráky na HDD jsou shity, ať už jsou z CC, TNTrade, nebo čehokoliv jinýho...

- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
re: TomV
no v mém případě jde o tento chladič a problém je v tom konektrou na napájení...
..když si ho někdo bude kupovat, tak doporučuji zapojit na volnej napájecí kablík a né strkat do hadru...
//EDIT_01 -> jinak vzpadá, že už to je v poho (díky bohu, bo já měl své hdd dycky v nejlepším pořádku)...
..když si ho někdo bude kupovat, tak doporučuji zapojit na volnej napájecí kablík a né strkat do hadru...
//EDIT_01 -> jinak vzpadá, že už to je v poho (díky bohu, bo já měl své hdd dycky v nejlepším pořádku)...