Hlučnost Hitachi vs Samsung

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

ushi
Nováček
Nováček

Hlučnost Hitachi vs Samsung

Příspěvek od ushi »

Nemato nekdo zkusenosti, jak jsou tyto dva hadry hlucne? Nechtel bych, aby me to v komplu piskalo... Nebo jestli je nejaky jiny jeste mene hlucny....
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Samsunga jsem ještě neslyšel, ale za Hitachi ručím. Jedou mi v místnosti tři a neslyším NIC. :wink: Teda samozřejmě až na seekování, ale to mi nevadí...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

samsung je podle mě nejtišší disk na trhu (když zapneš tichý mod) ale dost vybruje takže není vhodný pro case z tenkým plechem
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

no... ja slysim trosku huceni od me 7k250... (asi se to po tom big toweru pekne rozliha :)) ale jakoze v druhe masine mi tepe WD JB a to je teprve narez... :lol:
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:no... ja slysim trosku huceni od me 7k250... (asi se to po tom big toweru pekne rozliha :)) ale jakoze v druhe masine mi tepe WD JB a to je teprve narez... :lol:
WD NEBRAT!!!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

james.flashpoint píše:samsung je podle mě nejtišší disk na trhu (když zapneš tichý mod) ale dost vybruje takže není vhodný pro case z tenkým plechem
Když zapneš tichý mód (AAM), tak ten disk po výkonové stránce degraduješ někam na úroveň 5400 otáčkových disků. Vzhledem k tomu, že AAM se vztahuje jenom na rychlost seekování, ti to zvuk ploten stejně neřeší, a ten je mnohem, mnohem otravnější, než seekování. Komu nejely v jedné místnosti čtyři WD JB současně, ten nepochopí... :roll:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

james.flashpoint píše:
ICE píše:no... ja slysim trosku huceni od me 7k250... (asi se to po tom big toweru pekne rozliha :)) ale jakoze v druhe masine mi tepe WD JB a to je teprve narez... :lol:
WD NEBRAT!!!
mam ho z doby kdy IBM jeste SUX a WD rulezzz
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

me jely v místnosti 2 WD a stačilo mě to :)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

:onfire: Western Digital :onfire: to je peklo !! Bože !
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Samsung je z tejto dvojice mierne tichsi ( dnes zrejme najtichsie disky na trhu.... ) ..., ale ja osobne by som radcej to Hitachi.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

jj ber HITACHI
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ICE píše:mam ho z doby kdy IBM jeste SUX a WD rulezzz
OT....ono se někdy stalo, že by IBM suxx a WD rulezz ? :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

MaWa píše:
ICE píše:mam ho z doby kdy IBM jeste SUX a WD rulezzz
OT....ono se někdy stalo, že by IBM suxx a WD rulezz ? :?
Stalo se, že IBM suxx (75GXP...), ale ještě se nestalo, aby WD rulezz :-D
Veterán
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

mam samsung a ani nevim ze tam je ... nikdy :oops:
slysel sem seagate na SATE a mel sem dost ... myslel sem, ze ten disk je pri seeku pred smrti :-D
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Spectral píše:
MaWa píše: OT....ono se někdy stalo, že by IBM suxx a WD rulezz ? :?
Stalo se, že IBM suxx (75GXP...), ale ještě se nestalo, aby WD rulezz :-D
Jsem stasnym majitelem WD 250GB a na hluk si nijak zvlaste stezovat nemuzu. obalil jsem ho klasicky molitanem, pruzne upnul a je docela tichy, sice ne jako Barca, ale niïjak zvlaste to nerusi. Jinak WD 120GB JB je srotak. Jeden mam a znovu bych ho nekoupil.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Jafido píše:Jsem stasnym majitelem WD 250GB a na hluk si nijak zvlaste stezovat nemuzu. obalil jsem ho klasicky molitanem, pruzne upnul a je docela tichy, sice ne jako Barca, ale niïjak zvlaste to nerusi. Jinak WD 120GB JB je srotak. Jeden mam a znovu bych ho nekoupil.
OK. A připadá ti, že ten disk rulezz? Jsou disky, které jsou tišší, aniž bys je balil do molitanu a k tomu jsou i rychlejší.
Po pravdě nevím, jak jsou na tom s hlukem současné WD, ale po zkušenostech se sérií 80 a 120 GB JB už nechci potkat žádné WD hodně dlouho.
Veterán
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Rozhodne Hitachi. Samsungum moc neverim prece jenom Hitachi=IBM=rulezz
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Spectral píše:OK. A připadá ti, že ten disk rulezz? Jsou disky, které jsou tišší, aniž bys je balil do molitanu a k tomu jsou i rychlejší.
Po pravdě nevím, jak jsou na tom s hlukem současné WD, ale po zkušenostech se sérií 80 a 120 GB JB už nechci potkat žádné WD hodně dlouho.
Ono je to tim, ze balim kazdy disk do molitanu, jelikoz jinak je vzdy slyset, i Barca byla.Nove serie od WD jsou na tom co se tyce hlucnosti docela dobre, v nicem si nezadaji s disky od jinych znacek.Ja si ho koupil kvuli velice vyhodne cene, takze pro me rulezz.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jafido píše:
Spectral píše:OK. A připadá ti, že ten disk rulezz? Jsou disky, které jsou tišší, aniž bys je balil do molitanu a k tomu jsou i rychlejší.
Ono je to tim, ze balim kazdy disk do molitanu, jelikoz jinak je vzdy slyset, i Barca byla.Nove serie od WD jsou na tom co se tyce hlucnosti docela dobre, v nicem si nezadaji s disky od jinych znacek.Ja si ho koupil kvuli velice vyhodne cene, takze pro me rulezz.
Proč to balíš do molitanu ? Plotny slyšet nejsou (aspoň u 7K250) a seekování snad nevadí, ne ? :?
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:
Spectral píše: Stalo se, že IBM suxx (75GXP...), ale ještě se nestalo, aby WD rulezz :-D
Jsem stasnym majitelem WD 250GB a na hluk si nijak zvlaste stezovat nemuzu. obalil jsem ho klasicky molitanem, pruzne upnul a je docela tichy, sice ne jako Barca, ale niïjak zvlaste to nerusi. Jinak WD 120GB JB je srotak. Jeden mam a znovu bych ho nekoupil.
jak dlouho ho máš? jestli ho nemáš jeste ani půl roku tak se máš na co těšit :lol:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“