Nenapadnej dotaz

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Wonder Figi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nenapadnej dotaz

Příspěvek od Wonder Figi »

Kdyz mate disk na NTFSku jak pak muzete pri bootovani z diskety najit disk kdyz mate bootovacku z 98SE a pod XP nejde udelat a bootovacka z 98 neumi NTFS?
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

1) přidáš na bootovačku driver na NTFS
2) nastartuješ z instalačního CD
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

xp master píše:1) přidáš na bootovačku driver na NTFS
Muzes trochu podrobnej popsat?kerej soubor a tak?
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starmen »

Proč bootovat z diskety a né z CD?? Navíc přes CD se dá lecos spravit přes opravnou konzoli Win.

P.S. další díra M.S. na kterou přišel kamoš (ale nevím, jestli není už známá nebo to není "vlastnost"): Má-li někdo zaheslované XP, nabootujte z CD W2K do opravné konzole a máte přístup ke všem datům :-D :roll: .
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PROC NE Z CD?

Příspěvek od Paja »

proc ne z CD? nekdy to proste nejde....napr na starem PC ktere nema bootovani z CD....ale to jsou uz jen vyjimky...ale jednu mam doma..... :-D

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

Proc ne z CD?protoze z cd xp muzes akorat tak preinstalovat system nebo pustit konzoli,do "dosu" se nedostanes.a z me vlastni zkusenosti je konzole uplne na **** protoze jednou kdyz sem ju potreboval tak sem ju sice spustil ale nemohl jsem provest jedinej prikaz protoze me to furt hlasilo ze na to nemam prava.a to sem se prihlasil jako administrator.tak nevim.a to sem potreboval presunout jeden jedinej soubor a xp by me zase jely.tak sem musel preinstalovavat system.priste radsi bootovaci disketu s normalnim dosem...
KuKla

Příspěvek od KuKla »

všechny tyhle problémy řeší softík od Winternals - NTFSDOS Pro :idea:
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Calis píše:Proc ne z CD?protoze z cd xp muzes akorat tak preinstalovat system nebo pustit konzoli,do "dosu" se nedostanes.a z me vlastni zkusenosti je konzole uplne na **** protoze jednou kdyz sem ju potreboval tak sem ju sice spustil ale nemohl jsem provest jedinej prikaz protoze me to furt hlasilo ze na to nemam prava.a to sem se prihlasil jako administrator.tak nevim.a to sem potreboval presunout jeden jedinej soubor a xp by me zase jely.tak sem musel preinstalovavat system.priste radsi bootovaci disketu s normalnim dosem...
No asi to bola nahoda lebo recovery console je super vec a uz sa mi podarilo s tym poopravovat par Windowsov co isli do kolien. Talze sa to treba naucit len pouzivat :)
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starmen »

PAJA << a na tom jede WinXP ?? :-D :-D :-D . Buď je to hóódně stará deska (pak se divím, že jednou XP) a nebo to byl nějakej výrobce, kterej zaspal dobu... :roll: .

Calis << Mno jestli myslíš Dos jako Dos, tak používat FAT32 na WinXP... mno nevím a "NTFS for DOS" nevím, jestli by se na bootovačku vlezl. Snad Jedině jak psal Kukla "Winternals", ale to se přiznám, že neznám.

Osobně jsem s opravnou konzolí neměl problém, jen snad jednou. Měl jsem dual boot C:Win98SE, D:WinXP a bootovací menu jsem nechal to z WinXP. Po čase se musely reinstalit W98SE, čímž se přemázlo bootování XP. V opravné konzoli jsem přepsal bootování spět na WinXP (zapsal boot), upravil boot nabídku, ale nebyl jsem schopen nastavit, aby WinXP nabootovali. Nastavil jsem, že mají bootovat z D, ale nešlo to. A nebo teď už nevím, možná XP bootovali, ale W98 ne, už nevím. Prostě jsem nebyl schopen to sprovoznit, ale to byla asi moje chyba :oops: .
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PROC XP???

Příspěvek od Paja »

Starmen píše:PAJA << a na tom jede WinXP ?? :-D :-D :-D . Buď je to hóódně stará deska (pak se divím, že jednou XP) a nebo to byl nějakej výrobce, kterej zaspal dobu... :roll:
proc rovnou XP??? uz 98 byly BOOT!!!!! ma reakce byla jen na to proc z diskety kdyz se da z CD.... a prave z CD to ne vzdy jde a je dobre aspon vedet jak si poradit s disketou.......

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Calis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calis »

KuKla píše:všechny tyhle problémy řeší softík od Winternals - NTFSDOS Pro :idea:
Ale pokud se nemylim,tak to neni freeware? :( ovsem pravda,crack se da najit na vsechno... 8)
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROC XP???

Příspěvek od Starmen »

PAJA píše:
Starmen píše:PAJA << a na tom jede WinXP ?? :-D :-D :-D . Buď je to hóódně stará deska (pak se divím, že jednou XP) a nebo to byl nějakej výrobce, kterej zaspal dobu... :roll:
proc rovnou XP??? uz 98 byly BOOT!!!!! ma reakce byla jen na to proc z diskety kdyz se da z CD.... a prave z CD to ne vzdy jde a je dobre aspon vedet jak si poradit s disketou.......
Otázka tohodle fóra zní:
Wonder Figi píše:Kdyz mate disk na NTFSku jak pak muzete pri bootovani z diskety najit disk kdyz mate bootovacku z 98SE a pod XP nejde udelat a bootovacka z 98 neumi NTFS?
tak proto :wink: :roll: .

Jinak při opravování Win9x taky používám boot disketu :wink: .
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Opravna konzole.

Příspěvek od G.O'S »

Ta opravna konzole je v pohode. Mensi problemy s ni jdou opravit skoro RAZ DVA.
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

co?

Příspěvek od Guzii »

Mohli by jste mi prosím říct, jaká konzole? Jak se zpouští?
KuKla

Re: co?

Příspěvek od KuKla »

Guzii píše:Mohli by jste mi prosím říct, jaká konzole? Jak se zpouští?
strčíš bootovací instalační cd do mechaniky jako když chceš spustit instalaci woken a první menu co na tebe vyjede je buď spustit recovery console nebo nainstalovat windows... :wink:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: co?

Příspěvek od cabman »

KuKla píše:
Guzii píše:Mohli by jste mi prosím říct, jaká konzole? Jak se zpouští?
strčíš bootovací instalační cd do mechaniky jako když chceš spustit instalaci woken a první menu co na tebe vyjede je buď spustit recovery console nebo nainstalovat windows... :wink:
dodám že pro příkazy které se nechají použít napíšeš help a informace k příkazu zjistíš příkaz /?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No takze moje zkusenosti jsou asi nasledujici... pokusy s NTFSDOSem od sysinternals u me vyzneli na prazdno, protoze mi nikdy nefungoval jak ma (mazani adresare plneho souboruu = po napr. 5MB vtuhnlo PC).. a to jsem zkousel ruzny verze... at jsem delal co jsem delal nejelo mi to.. to same pri zapisu.. par mega a dost.. :(
No tak jsem hledal a narazil jsem na PE Builder (http://www.nu2.nu/)..
Je to mala utilita, ktera vam za pomoci instalacniho CD WinXP vytvori boot CD (nebo teda jeho image (cca 180MB)).. ten uz pak jen vypalite na CD a hura do bootu.. :)
Umi to i NTFS.. kdyz to najede, vypada to skoro jako Windows.. najdete si tam proste v menu jejich alternativu pruzkumnika a uz jedete.. mazete, kopirujete.. vsechno co se vam zachce.. :wink: cely to jede z RAM...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“