win XP a 5.1 zvuk - NEHRAJE
- LORI
- Nováček

win XP a 5.1 zvuk - NEHRAJE
Zdravím všechny,
máme problém. Kámoš si koupil Geniusy 5.1 a nemůže donutit XP-čka, aby mu to hrálo. Zatím funguje pouze klasický 2ch stereo. Někteří říkali, že si to XP-čka najdou a poznají samy a nabídnou připojení 5.1 - nic takového se nestalo !
Jak a kde a co nastavit, aby těmi třemi jacky lezl zvuk 5.1 ??? Nebo je potřeba nainstalovat nějaké spec. ovladače???
Zvukovku 5.1 ma na desce - ASUS
PORADÍ NĚKDO ??? Díky za odpověd
máme problém. Kámoš si koupil Geniusy 5.1 a nemůže donutit XP-čka, aby mu to hrálo. Zatím funguje pouze klasický 2ch stereo. Někteří říkali, že si to XP-čka najdou a poznají samy a nabídnou připojení 5.1 - nic takového se nestalo !
Jak a kde a co nastavit, aby těmi třemi jacky lezl zvuk 5.1 ??? Nebo je potřeba nainstalovat nějaké spec. ovladače???
Zvukovku 5.1 ma na desce - ASUS
PORADÍ NĚKDO ??? Díky za odpověd
Intel P4A 2400 MHz Northwood ; Asus P4S333-M ; Leadtek Winfast A6600GT TDH 128MB 500/900 MHz ; 2x 512MB DDR-400 Kingston ; 160GB SeagateBarracuda Ultra-ATA/100 ; SONY DVD-ROM ; NEC ND3520A DVD-R/+R DL ; Iiyama 19“ ; Win XP Prof.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- LORI
- Nováček

To právě nestačí,
tohle jsem nastavil, vybral jsem Repro 5.1 - Použít, OK ... a NIC
Signál stále leze pouze z klasického 2ch jacku
tohle jsem nastavil, vybral jsem Repro 5.1 - Použít, OK ... a NIC
Signál stále leze pouze z klasického 2ch jacku
Intel P4A 2400 MHz Northwood ; Asus P4S333-M ; Leadtek Winfast A6600GT TDH 128MB 500/900 MHz ; 2x 512MB DDR-400 Kingston ; 160GB SeagateBarracuda Ultra-ATA/100 ; SONY DVD-ROM ; NEC ND3520A DVD-R/+R DL ; Iiyama 19“ ; Win XP Prof.
- zombux
- Odborník PCT

- LORI
- Nováček

musim se jeste jednou (odpoledne) prohrabat CD-ckem k desce
ale nikde jsme tam zadny soft na pripojeni repro nenasli
(ve slozce k hudbe a zvuku byly jen soft na prehravani a vypalovani)
myslel jsem prave (ale mozna ted reknu uplnou blbost - v tom se az tak nevyznam), jestli se to nejak nenastavuje - nezapina nekde treba jako v BIOSu nebo tak (proste nekde "za rohem" - nekde jinde nez ve win)
ale nikde jsme tam zadny soft na pripojeni repro nenasli
(ve slozce k hudbe a zvuku byly jen soft na prehravani a vypalovani)
myslel jsem prave (ale mozna ted reknu uplnou blbost - v tom se az tak nevyznam), jestli se to nejak nenastavuje - nezapina nekde treba jako v BIOSu nebo tak (proste nekde "za rohem" - nekde jinde nez ve win)
- zombux
- Odborník PCT

- LORI
- Nováček

- LORI
- Nováček

Ahoj,
tak jsem ty 5.1 výstupy oživil, nainstaloval jsem ten ovladač (realtek) a dostal jsem se až tak daleko, že ze všech tří jacku jsou výstupy na 5.1 repro, ALE ....... ono mi sice hraje všech 5 repráku, ale ne jako stereo, ale jako
MONO přední / MONO zadní / Centr / Basák
(takže z toho mám hybrid - 2+2+1.1
)
Trápil jsem se s tím asi hodinu a zaškrtával a odškrtával všelijaké kombinace a možnosti v těch ovladačích, ale výsledek nulový.
Věřím tomu, že to bude jednoduché, ale já to nenašel.
Ty neznáš náhodou tyto ovladače realtek a nevíš, kde z toho "MONO" udělat "STEREO" ?
Nebo to mám hodit jako samostatné téma ?
Díky za odpověď a radu
LORI
tak jsem ty 5.1 výstupy oživil, nainstaloval jsem ten ovladač (realtek) a dostal jsem se až tak daleko, že ze všech tří jacku jsou výstupy na 5.1 repro, ALE ....... ono mi sice hraje všech 5 repráku, ale ne jako stereo, ale jako
MONO přední / MONO zadní / Centr / Basák
(takže z toho mám hybrid - 2+2+1.1
Trápil jsem se s tím asi hodinu a zaškrtával a odškrtával všelijaké kombinace a možnosti v těch ovladačích, ale výsledek nulový.
Věřím tomu, že to bude jednoduché, ale já to nenašel.
Ty neznáš náhodou tyto ovladače realtek a nevíš, kde z toho "MONO" udělat "STEREO" ?
Nebo to mám hodit jako samostatné téma ?
Díky za odpověď a radu
LORI