ochrana zdroje proti přepětí

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Libor Vodehnal
Nováček
Nováček

ochrana zdroje proti přepětí

Příspěvek od Libor Vodehnal »

Mám takový dotaz, ochrání kvalitní zdroj při vzrůstu napětí v síti počítač?
Znám totiž řadu lidí, kterým shořel zdroj (v tom lepším případě jenom zdroj) při vzrůstu napětí v síti. Servisák mu potom řekl, že není jediný, ale že k tomu dochází dost často při přerušení nulového vodiče dojde k nárustu napětí až na 400 V na vstupu a běžná přepěťová ochrana je prý k ničemu, protože ta chrání proti napěťovým špičkám a zde se jedná o relativně pomalý nárůst.
Asus M2N-E, AMD4600 X2 2400/2800MHz AM2/Noctua NH-U12F, 2x1GB Kingston Hyper 800MHz MHz 5-5-5-15, Saphire 3850 Ultimate, Leadtek Winfast Expert, WD 120 GB SATA, WD 640GB SATA ,Samsung SH-S183A,Fortron 400W Bluestorm, M-audio Revolution 5.1
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pomůže UPSka... ještě jsem nikoho takhle postiženýho neviděl :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Libor Vodehnal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Libor Vodehnal »

Tak to já znám minimálně tři a to osobně-a to u jednoho kromě počítače shořela televize , video a hifi věž . Může za to špatný stav rozvodů zejména ve starších domech, kde jsou z hliníku.
Asus M2N-E, AMD4600 X2 2400/2800MHz AM2/Noctua NH-U12F, 2x1GB Kingston Hyper 800MHz MHz 5-5-5-15, Saphire 3850 Ultimate, Leadtek Winfast Expert, WD 120 GB SATA, WD 640GB SATA ,Samsung SH-S183A,Fortron 400W Bluestorm, M-audio Revolution 5.1
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

no, tak to by bylo asi jednodušší překopat rozvody, nebo dát ochranu přímo do rozvaděče na zásuvkovou větev
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Já jsem si koupil přepěťovou ochranu za 400,- Je to taková průchozí zástrčka. Dělá ji tuším HAMA. Mám v baráku taky starý hliníkový rozvody takže.... :roll:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“