WD 1600JB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
BillyBob
Nováček
Nováček

WD 1600JB

Příspěvek od BillyBob »

Mam mensi problem s mojim 160GB HDD WD.

BIOS mi ukazuje ze ma jen 136 GB ve win xp sp2 mi ukazuje ze ma 149GB. Bios na tu moji desku novejsi neni (posledni upgrade byl v roce 2002). Uz jsem jednou prisel o vsechny data (kdyz jsem prekorcil 136GB hranici) a chtel bych nejak ten muj problem vyresit. V jednom prispevku na tomhle foru bylo napsano ze mi pomuze nejaky PCI řadič (cena max 1000kč). Ma s tim nekdo nejake zkusenosti??
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikecv »

Pokud ti nepomůže poslední bios,tak to asi bude na koupi toho řadiče :( .Cena je u Uata-100 kolem 600 a Uata-133 asi do 800.
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

no ja nevidim najmensi problem, vravis predsa ze ti os ukazuje 149GB a tak to aj ma byt...je to marketingovy tach :wink:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17994
160GB = 160000000000B = 156250000kiB = 152600MiB = 149GiB
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

149 GB je normální kapacita "160 GB" disku. To je v pořádku. Že ti BIOS ukazuje 136 GB nevadí, důležitý je, že to OS vidí dobře. Já mám v serveru na řadiči v SB VIA 82C686A pověšenej 80 GB disk, BIOS to vidí jako 32 GB, ale linuxové jádro si ho normálně nadetekuje jako 80 GB a bez problémů používá...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne tak je to bez problemu...... :)
Inak len doplnim ze presne tento disk som mal do nedavna aj ja sam ( niekolko... )..... a vsetky zatial odisli..... :( .... napocudovanie sa aj na mojej doske na konci svojho zivota hlasili kapacitu ako 136GB ( a nepomohla ziadna zmena nastavenia, kabelaze.......... ) .......
Kedze ti vsak inak pracuje spravne o radici by som zatial nerozmislaj.... to radcej investuj peniaze do niecoho ineho v PC..... :wink:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
BillyBob
Nováček
Nováček

Příspěvek od BillyBob »

no ja jsem mel spis problem s tim ze pokazde kdyz jsem prekrocli tu hranici 136GB tak se smazal cely disk.... proto jsem si ted poridil radic a jsem spokojeny....
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Dotaz: mám WD 160GB UATA
a v biosu se to načte normálka jako 160GB jenže jakmile to vleze do OS tak je tam 127GB (137 427 943 424 bajtů).... nemá mít 149GB???? :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Digitaldoom píše:Dotaz: mám WD 160GB UATA
a v biosu se to načte normálka jako 160GB jenže jakmile to vleze do OS tak je tam 127GB (137 427 943 424 bajtů).... nemá mít 149GB???? :(
)

Má. Bleskem si updatuj Wokna, než něco zapíšou tam, kam nemaj...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no bez úspěchu.... :(
mám WindowsXPSP1+Sp2+veškeré záplaty k tomu... disk sem koupil v pondělí a provedl zcela novou instalaci... tj formátem disku (NTFS) a instalací všeho...a stále mi to ukazuje 127GB :(
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak nainstaloval sem Partition Magic 8.0 a ten mi ukázal že disk má skutečně 149GB, ALE!!!

21 000 MB je Unallocated ... co s tím??? jde to pomocí toho PM nějak připojit??? :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

resize partition nefunguje? :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

musim se přiznat že nejsem přítelem dělení disků, takže sem to nikdy nezkoušel takže je to pro mě zcela nový program takže nevim co co dělá, takže mě zkuste trošku navést.... :)

Mám master disk C kterej by měl mít těch 149GB ale nemá má 127GB jako C ve FAT a zbytek disku occa 22GB je Undellocated... co stím??? :sad:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Digitaldoom píše:musim se přiznat že nejsem přítelem dělení disků, takže sem to nikdy nezkoušel takže je to pro mě zcela nový program takže nevim co co dělá, takže mě zkuste trošku navést.... :)

Mám master disk C kterej by měl mít těch 149GB ale nemá má 127GB jako C ve FAT a zbytek disku occa 22GB je Undellocated... co stím??? :sad:
spustíš PM, klikneš pravym tlačítkem na ten oddíl, dáš resize, nastavíš tam max možnou velikost 160gb, a pak aply...toť vše.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

díky .... přesně tohle sem potřeboval...takže už to jede přesně 149GB :)

Takže díky všem... sem zase o něco chytřejší.... dobrej program ten PM :wink:

....ale stále mi nejde do hlavy co se vlastně stalo :( nová instalce které předcházel kompletní format do NTFS a on to instalační program MS XP takhle podělal.... :(
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Digitaldoom píše:díky .... přesně tohle sem potřeboval...takže už to jede přesně 149GB :)

Takže díky všem... sem zase o něco chytřejší.... dobrej program ten PM :wink:

....ale stále mi nejde do hlavy co se vlastně stalo :( nová instalce které předcházel kompletní format do NTFS a on to instalační program MS XP takhle podělal.... :(
ty WinXp jsou s integrovaným SP1, nebo je instalačka jen WinXp a SP jsi tam instaloval později ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Instalaci jsem provedl instalačním CD WINXP s integrovaným SP1 a po instalaci jsem hnedle nainstaloval SP2 ale to už dávno měl disk jenom 127GB... :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Digitaldoom píše:musim se přiznat že nejsem přítelem dělení disků,
To já taky ne, ale na dva oddíly (systém + aplikace a data) dělím vždycky. Mít jenom jeden oddíl a na něm všechno je IMO blbost. Když si vezmeš, že jedinej způsob, jak pořádně přeinstalovat Windows, je zformátovat disk, tak je 150 GB neděleného prostoru dost nepraktických...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no já mám proto disky dva...a formátuju všechno ale nikdy sem neměl tak velikej jako teď takže možná už to stojí za úvahu.... :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Digitaldoom píše: možná už to stojí za úvahu.... :)
No já si myslím... :wink:
Lilith
Začátečník
Začátečník

BIOS

Příspěvek od Lilith »

Starsi bios ma omezeni na velikost disku na 135GB (ci nejak tak) je zapotrebi provest update BIOSU, pak uz je to OK
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“