silene problemy s ACER AL 1731
Moderátor: maXXmilian
- frontalkid
- Nováček

-
silene problemy s ACER AL 1731
nazdar lidi,
jsem totalne vyrizenej ze svyho novyho monitoru ACERa AL1731...poridil jsem ho za tezkej peniz a ted si nevim rady, kde je problem -
pri jakymkoli pohybu na monitoru (presouvani oken, rollovani v exploreru, hrani her atd...) se obraz neuveritelne mlzi, hry nejdou hrat, na filmy se moc neda koukat, prace s grafikou je dost otresna, v klidu vse vypada ok, ale jakmile prijde pohyb, pismo problikava a je to des a hruza....
odezva je dohromady uvadena jako 20 ms, coz, jak jsem se docetl by melo bejt v pohode a podobny hovadiny by to nemelo delat, ale dela....
kamos ma taky ACER s odezvou 25 ms a problemy nema....
uz jsem to i reklamoval, poslal do opravy, poslali mi i novej kus, ale stale to nejede jak ma...
navic chybi kus OSD menu, kterej je v manualu popsanej (phase, clock atd...)
muze mi nekdo poradit, jestli to je normalni a nebo, jestli se to da nejak nastavit, aby to tohle nedelalo....
testoval jsem ho na trech ruznejch PC a vsude to dela.....
jsem fakt uz zoufalej a budu vdecnej za kazdou radu.....
jsem totalne vyrizenej ze svyho novyho monitoru ACERa AL1731...poridil jsem ho za tezkej peniz a ted si nevim rady, kde je problem -
pri jakymkoli pohybu na monitoru (presouvani oken, rollovani v exploreru, hrani her atd...) se obraz neuveritelne mlzi, hry nejdou hrat, na filmy se moc neda koukat, prace s grafikou je dost otresna, v klidu vse vypada ok, ale jakmile prijde pohyb, pismo problikava a je to des a hruza....
odezva je dohromady uvadena jako 20 ms, coz, jak jsem se docetl by melo bejt v pohode a podobny hovadiny by to nemelo delat, ale dela....
kamos ma taky ACER s odezvou 25 ms a problemy nema....
uz jsem to i reklamoval, poslal do opravy, poslali mi i novej kus, ale stale to nejede jak ma...
navic chybi kus OSD menu, kterej je v manualu popsanej (phase, clock atd...)
muze mi nekdo poradit, jestli to je normalni a nebo, jestli se to da nejak nastavit, aby to tohle nedelalo....
testoval jsem ho na trech ruznejch PC a vsude to dela.....
jsem fakt uz zoufalej a budu vdecnej za kazdou radu.....
- Butch
- Středně pokročilý

Phase tam budeš mít, jen když pojedeš přes Analog.
Těch 20ms by mělo stačit. Nevím kde je chyba, že by vadná série?
Těch 20ms by mělo stačit. Nevím kde je chyba, že by vadná série?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Všechny takové teda nejsou. Můj Acer má 16ms a je na tom všechno v pohodě(filmy, hry...)Mican píše:To co popisuješ jsou normální vlastnosti LCD a nemusíš se znepokojovat - takové jsou všechny. Buď si zvykneš, nebo ho prostě prodáš a koupíš si CRT, který už je přeci jenom prověřený časem.
Měl jsem Hercules 920Dvi 25ms a tam byli duchové dost.
Taky záleží, jak má kdo citlivé oči. Plno lidí například vůbec nevidí rozdíl mezi 60Hz a 85Hz u crt monitoru.
A přitom 60Hz obraz bliká jako pra..
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To teda nejsou normální vlastnosti LCD, to je vadnej kousek a Ty asi taky nebudeš úplně v pořádku, zaspals dobu tak o 4 roky, tehdy to ještě možná normální bylo.Mican píše:To co popisuješ jsou normální vlastnosti LCD a nemusíš se znepokojovat - takové jsou všechny. Buď si zvykneš, nebo ho prostě prodáš a koupíš si CRT, který už je přeci jenom prověřený časem.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ty máš tu drzost mi tvrdit, že LCDčka mají lepší čistotu barev a menší setrvačnost než CRT? A ještě veřejně zpochybňovat mojí svéprávnost? To si teda dovoluješ dost! Pokud do 48 hodin nepředložíš důkazy svých tvrzení, budu požadovat omluvu.pavel.minarik píše:To teda nejsou normální vlastnosti LCD, to je vadnej kousek a Ty asi taky nebudeš úplně v pořádku, zaspals dobu tak o 4 roky, tehdy to ještě možná normální bylo.
Opravdu tě varuju, poslední člověk co mě veřejně urazil skončil s barevným flekem na přirození! (Duel s paintballovými pistolemi na 20 kroků a já vyhrál
- Butch
- Středně pokročilý

Nikdo netvrdí, že LCD mají menší setrvačnost.Mican píše:Ty máš tu drzost mi tvrdit, že LCDčka mají lepší čistotu barev a menší setrvačnost než CRT? A ještě veřejně zpochybňovat mojí svéprávnost? To si teda dovoluješ dost! Pokud do 48 hodin nepředložíš důkazy svých tvrzení, budu požadovat omluvu.pavel.minarik píše:To teda nejsou normální vlastnosti LCD, to je vadnej kousek a Ty asi taky nebudeš úplně v pořádku, zaspals dobu tak o 4 roky, tehdy to ještě možná normální bylo.
Opravdu tě varuju, poslední člověk co mě veřejně urazil skončil s barevným flekem na přirození! (Duel s paintballovými pistolemi na 20 kroků a já vyhrál)
Mimochodem CRT nemají žádnou setrvačnost.
pavel.minarik ti chtěl jen vysvětlit, že se dneska už dělají LCD s takovou odezvou, že téměř nepoznáš rozdíl v plynulosti obrazu.
Navíc kdo si zvykne na 100% ostrost obrazu LCD už si většinou nikdy nekoupí CRT.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

A kolik má to tvoje Eizo ms?Suleky píše:tak teda nevim jestli nemam taky vadny eizo s tim textem mi to dela taky.... pri pohybu se jako rozmazava.... ale byl sem v datartu a zkousel to na LCD co tam meli a delali to taky, tak sem se s tim smiril
Jo jinak černý text vs bílé pozadí je asi ta nejhorší kombinace.
Zkoušel jsem NHL 2004 a na mým Aceru je to paráda, žádní duchové.
To NHL je takový dobrý benchmark na odezvu LCD, protože vidíte tmavé hráče(záleží na dresu)hráče proti téměř bílému ledu.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

takže dohromady 35ms.Suleky píše:eizo uvadi 10ms rozsviceni a 25ms zhasnuti bodu
Tak to se ani nediv. Na takovým LCD musíš vidět duchy kam se podíváš
mě vadilo i těch 25ms až teď s těma 16ms je to v pohodě.
Zpráva pro všechny:
Takže lidi něž začnete házet LCD do jednoho pytle, radši nejdřív čtěte technickou specifikaci.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Uklidni se. Ani slovem jsem se nezmínil o tom, že by snad LCD měli lepší čistotu barev, jen a pouze trvdím, že to není zdaleka tak strašné jako popisuješ.Mican píše:Ty máš tu drzost mi tvrdit, že LCDčka mají lepší čistotu barev a menší setrvačnost než CRT? A ještě veřejně zpochybňovat mojí svéprávnost? To si teda dovoluješ dost! Pokud do 48 hodin nepředložíš důkazy svých tvrzení, budu požadovat omluvu.pavel.minarik píše:To teda nejsou normální vlastnosti LCD, to je vadnej kousek a Ty asi taky nebudeš úplně v pořádku, zaspals dobu tak o 4 roky, tehdy to ještě možná normální bylo.
Opravdu tě varuju, poslední člověk co mě veřejně urazil skončil s barevným flekem na přirození! (Duel s paintballovými pistolemi na 20 kroků a já vyhrál)
Žádné důkazy TVÝCH tvrzení předkládat nehodlám a doporučuju Ti přečíst si pár recenzí LCD monitorů, které byly zveřejněny třeba tady na PCTuningu.
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemusím číst recenze, stačí abych se podíval na monitor v práci. Je měsíc starý a už se na něm objevili dva vadný body (hned nad sebou a ze začátku tam určitě nebyly). A co se týče té setrvačnosti - stačí zatočit myšším kolečkem v notepadu a hned je na monitoru šedivá rozmazanina. Tam mi to teda nevadí, protože pracuju hlavně s textem a při tom se ta ostrost hodí, ale na hry nebo na stříhání videa bych to teda mít nemohl.pavel.minarik píše:doporučuju Ti přečíst si pár recenzí LCD monitorů, které byly zveřejněny třeba tady na PCTuningu.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No výborně, to už je jiná, takže kolim má refresh to LCD? Jaká je to značka? Jestli je refresh 35 nebo více ms, tak samozřejmě poznáš rozmazání, ale u nejnovějších 25ms velice těžko a u 16ms nemůže být nic takového patrné, pokud by bylo, tak výrobce o parametrech lže.Mican píše:Nemusím číst recenze, stačí abych se podíval na monitor v práci. Je měsíc starý a už se na něm objevili dva vadný body (hned nad sebou a ze začátku tam určitě nebyly). A co se týče té setrvačnosti - stačí zatočit myšším kolečkem v notepadu a hned je na monitoru šedivá rozmazanina. Tam mi to teda nevadí, protože pracuju hlavně s textem a při tom se ta ostrost hodí, ale na hry nebo na stříhání videa bych to teda mít nemohl.pavel.minarik píše:doporučuju Ti přečíst si pár recenzí LCD monitorů, které byly zveřejněny třeba tady na PCTuningu.
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak to je přeci jasný, AOC je nižší třída a dělá velmi levná LCD použitelná ptak leda ro kancelářské aplikace, tipuji ten refresh tak na 35ms a to samozřejmě dělá šmouhy. Teď už dělá i 25ms, ty by mohli vypadat o něco líp.Mican píše:Je to 17" AOC, ale na přesnej typ se kouknu zejtra.
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Teď na to čumím, je to model LM721A. Nevím kolik stál, já to neplatil. Ale používat ho na cokoli jiného než je práce s textem, to musí být hrůza.
Updated: Tohle jsou informace z webu výrobce: AOC LM721A has a contrast ratio of 450:1 and a 16ms response time. The ultra-thin LCD monitor allows for increased workspace, and can also be wall-mounted with separate VESA compatible bracket or arm.
RECOMMENDED FOR
Architecture, Design, Corporate Environments.
Vidíš, že ho ani výrobce nedoporučuje pro gamesy nebo video. To totiž nikdo soudný neudělá.
Updated: Tohle jsou informace z webu výrobce: AOC LM721A has a contrast ratio of 450:1 and a 16ms response time. The ultra-thin LCD monitor allows for increased workspace, and can also be wall-mounted with separate VESA compatible bracket or arm.
RECOMMENDED FOR
Vidíš, že ho ani výrobce nedoporučuje pro gamesy nebo video. To totiž nikdo soudný neudělá.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vadný kousek! To bych reklamoval hned. (s tím recomended je to asi takhle: domácí uživatelé, tj. Ti které hlavně zajímají hry a video na to nemají, takže to doporučujou do segmentu trhu, který si to třeba i koupí)Mican píše:Teď na to čumím, je to model LM721A. Nevím kolik stál, já to neplatil. Ale používat ho na cokoli jiného než je práce s textem, to musí být hrůza.
RECOMMENDED FOR
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: