Dovnitř vs. Ven
Moderátor: morke
- ElCon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dovnitř vs. Ven
V bočnici sem vyříz' otvor na větrák. Má vzduch z case vyfukovat nebo vhánět? Je to divný a ptám se proto, že mi měřáky měří v case (AUX) 81 C, ale vevnitř je celkem zima. Podle mě tak kolem 30 C. Tak co, mám to fučet ven, nebo přihrávat vzduch procálovýmu aktivu? Dík moc...Je to trochu zmatenej dotaz, ale...
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- globalkiller
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tedy nikdy ventilátory na bočnici nepochopil podle mě je to kravina,ale kdyžuž tam máš díru tak jednoznačně foukat dovnitř.
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Úplně kravina to není, mě se to dost hodí. Mám na grafice Silencera, takže nejsou ofukované pasivy pamětí, které topí jako kráva... No a větrák na bočnici je u Chiefteca umístěnej tak šikovně, že fouká na paměti grafiky, které se jinak připékaj, fouká na chladič southbridge a dodává čerstvej vzduch Silenceru.globalkiller píše:Já jsem tedy nikdy ventilátory na bočnici nepochopil podle mě je to kravina,ale kdyžuž tam máš díru tak jednoznačně foukat dovnitř.
Ale zásadně musí foukat dovnitř. Už jenom proto, že bývá celkem nízko a tam se teplej vzduch nezdržuje...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tím ale přídeš o hlavní výhodu fanu na bočniciStoobi píše:No já bych to s tím foukáním dovnitř neříkat tak jednoznačně...řekl bych, že hlavně záleží na tom, jak foukaj a jestli jsou jiný fany v case, pokud tam budou jen ve předu a foukaj dovnitř, tak bych netvrdil, že bude tak mimo dát tenhle ven...![]()
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Dávat to foukat ven nemá smysl, studený vzduch nasátý vepředu dole by vlastě hned zase odešel aniž by něco schladil
Prostě větrák na bočnici musí foukat dovnitř 
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- ElCon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za rady. Sice mám s odpovědí smíšený pocity, ale alespoň znám fakta. A rozhodl jsem se pro....[Rozhodovnání od 13.13 - 14.48]
//EDITED : Tak, udělal jsem to tak, že jsem ho dal nad aktiv procálu a aby vzduch tahal do case...uvidím...teplota na moatherboardu kleska o 4 C.
//EDITED : Tak, udělal jsem to tak, že jsem ho dal nad aktiv procálu a aby vzduch tahal do case...uvidím...teplota na moatherboardu kleska o 4 C.
Naposledy upravil(a) ElCon dne sob 20. lis 2004, 14:50, celkem upraveno 1 x.
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
- 3lemen7
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

No, a když bude někde víc vepředu? Heh, ale tam foukání ven taky nepomůže..Když se díváme na levou bočnici: tak vlevo nahoře - jednoznačně dovnitř (fouká na CPU), vlevo dole (dovnitř - fouká na VGA), uprostřed? - (dovnitř, tady by odsávání nemělo smysl), vpravo dole? - (odsávání k ničemu...)3lemen7 píše:taky trochu zalezi kde na bocnici ten vetrak je, kdyz ho mas primo proti procesoru nebo chipsetu tak jednoznacne dovnitr...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED