Dovnitř vs. Ven

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dovnitř vs. Ven

Příspěvek od ElCon »

V bočnici sem vyříz' otvor na větrák. Má vzduch z case vyfukovat nebo vhánět? Je to divný a ptám se proto, že mi měřáky měří v case (AUX) 81 C, ale vevnitř je celkem zima. Podle mě tak kolem 30 C. Tak co, mám to fučet ven, nebo přihrávat vzduch procálovýmu aktivu? Dík moc...Je to trochu zmatenej dotaz, ale...
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

pokud ho máš na bočnici tak to dej aby foukal vzduch DO case a tám chladil desku. odsávací dej normálně dozadu
globalkiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od globalkiller »

Já jsem tedy nikdy ventilátory na bočnici nepochopil podle mě je to kravina,ale kdyžuž tam máš díru tak jednoznačně foukat dovnitř.
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

globalkiller píše:Já jsem tedy nikdy ventilátory na bočnici nepochopil podle mě je to kravina,ale kdyžuž tam máš díru tak jednoznačně foukat dovnitř.
Úplně kravina to není, mě se to dost hodí. Mám na grafice Silencera, takže nejsou ofukované pasivy pamětí, které topí jako kráva... No a větrák na bočnici je u Chiefteca umístěnej tak šikovně, že fouká na paměti grafiky, které se jinak připékaj, fouká na chladič southbridge a dodává čerstvej vzduch Silenceru.

Ale zásadně musí foukat dovnitř. Už jenom proto, že bývá celkem nízko a tam se teplej vzduch nezdržuje...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No já bych to s tím foukáním dovnitř neříkat tak jednoznačně...řekl bych, že hlavně záleží na tom, jak foukaj a jestli jsou jiný fany v case, pokud tam budou jen ve předu a foukaj dovnitř, tak bych netvrdil, že bude tak mimo dát tenhle ven... :oops: :)
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

Stoobi píše:No já bych to s tím foukáním dovnitř neříkat tak jednoznačně...řekl bych, že hlavně záleží na tom, jak foukaj a jestli jsou jiný fany v case, pokud tam budou jen ve předu a foukaj dovnitř, tak bych netvrdil, že bude tak mimo dát tenhle ven... :oops: :)
tím ale přídeš o hlavní výhodu fanu na bočnici
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Dávat to foukat ven nemá smysl, studený vzduch nasátý vepředu dole by vlastě hned zase odešel aniž by něco schladil :roll: Prostě větrák na bočnici musí foukat dovnitř :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Děkuju za rady. Sice mám s odpovědí smíšený pocity, ale alespoň znám fakta. A rozhodl jsem se pro....[Rozhodovnání od 13.13 - 14.48]

//EDITED : Tak, udělal jsem to tak, že jsem ho dal nad aktiv procálu a aby vzduch tahal do case...uvidím...teplota na moatherboardu kleska o 4 C.
Naposledy upravil(a) ElCon dne sob 20. lis 2004, 14:50, celkem upraveno 1 x.
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
3lemen7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3lemen7 »

taky trochu zalezi kde na bocnici ten vetrak je, kdyz ho mas primo proti procesoru nebo chipsetu tak jednoznacne dovnitr...
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

3lemen7 píše:taky trochu zalezi kde na bocnici ten vetrak je, kdyz ho mas primo proti procesoru nebo chipsetu tak jednoznacne dovnitr...
No, a když bude někde víc vepředu? Heh, ale tam foukání ven taky nepomůže..Když se díváme na levou bočnici: tak vlevo nahoře - jednoznačně dovnitř (fouká na CPU), vlevo dole (dovnitř - fouká na VGA), uprostřed? - (dovnitř, tady by odsávání nemělo smysl), vpravo dole? - (odsávání k ničemu...) :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“