Jak objektivně otestovat počítač

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
alesu
Nováček
Nováček

Jak objektivně otestovat počítač

Příspěvek od alesu »

Mám P4 1.8GHz, grafiku GeForce MX 420, HD Maxtor 2F3030, XPprof. Po delší době provozování PC a po reinstalacích DVDRW a instalacích a deistalacích různých prg se mě zdá že poč běží pomalu a to zejména spolupráce s grafikou, Tv karta občas trhaně zobrazuje, přechody mezi různými aplikacemi trvají úděsně dlouho, zejména otvírání a zavíraní aplikací, jsou to prodlevy desítky sec kdy zůstane neobnovená obrazovka a tak dále. Přeinstalace OS problém nevyřešila. Viry by být něměly, používám aktualizovaný Norton AV. Prosím o odpověď na následující dotazy:

Jak objektivně otestovat PC, resp. najít slabé místo, jakým programem a jaké hodnoty bych měl asi v této sestavě naměřit.

Potřebuji aby tester otestoval spolupráci, cpu, řadičů, grafiky, hd.

Děkuji za odpověď

alesu
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Časem se PC tak trochu zanepořádí a je dobré občas spustit defragmentaci. Je několik programů, jak soubory rozházené po disku opět srovnat. Doporučuju format c: a pak instalace všeho potřebného. Jen reinstalace nestačí...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
alesu
Nováček
Nováček

Příspěvek od alesu »

Děkuji za tip, ale tu defragmentaci jsem dělal a myslím, že zádrhel bude někde jinde. Teď stahuju AIDU a zkusím to otestovat, ale stejně nevím jaké hodnoty odpovídají správně běžícímu systému. Pozor, vůbec nehovořím o nějakém owerclockingu, ale o běžném standardu. Potřeboval bych tip na ty výsledky.

alesu
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

To je dost obtížné. Koukni třeba na nějaké recenze HW. Jinak format c: nic nezkazí alespoň jednou za půl roku. Důležité je také správné zapojení Hw (disky a mechaniky - koukni do info threadu)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

karf píše:To je dost obtížné. Koukni třeba na nějaké recenze HW. Jinak format c: nic nezkazí alespoň jednou za půl roku. Důležité je také správné zapojení Hw (disky a mechaniky - koukni do info threadu)
Myslím, že u WinXP nebo 2000 by už staré známé problémy 9x být neměly. Stačí si jednou za čas spustit msconfig, podívat se co se spouští při startu PC, podívat se do správy PC na nastavené služeby, kraviny zakázat a mělo by to běžet v pohodě. Já mám už nainstalovány XPčka na svém stroji cca 2 roky a žádné podobné problémy nepozoruji.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pavel.minarik píše:
karf píše:To je dost obtížné. Koukni třeba na nějaké recenze HW. Jinak format c: nic nezkazí alespoň jednou za půl roku. Důležité je také správné zapojení Hw (disky a mechaniky - koukni do info threadu)
Myslím, že u WinXP nebo 2000 by už staré známé problémy 9x být neměly. Stačí si jednou za čas spustit msconfig, podívat se co se spouští při startu PC, podívat se do správy PC na nastavené služeby, kraviny zakázat a mělo by to běžet v pohodě. Já mám už nainstalovány XPčka na svém stroji cca 2 roky a žádné podobné problémy nepozoruji.
Záleží an způsobu práce, když máš disk na 2 oddíly, tak je to celkem v poho. Já když nahraju na disk velký soubor (film...) tak další nahrávam logicky za něj a po odmazání vznká volné místo. Jestli používáš PC podobným způsobem, tak se fragmentaci disku nevyhneš.
alesu
Nováček
Nováček

Příspěvek od alesu »

Citace: Důležité je také správné zapojení Hw (disky a mechaniky - koukni do info threadu )

Co to je ten info thread a kde najdu pravidla pro správné zapojení zapojení mechanik a HD, když v podstatě fungujou, ale pravda že občas blbě, jsou úděsně pomalé, než načtou nový disk atd.

Mám tam následující:

TOSHIBA DVD-ROM SD-R5002 (DVD:2x/1x/12x, CD:16x/10x/40x DVD-RW/CD-RW)

ASUS CRW-4012A (40x/12x/48x CD-RW)

Maxtor 2F030J0 (30 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/133)

Další info viz výpis HW poče z AIDY, který jsem chtěl dát jako přílohu, ale zde to nejde. tak pokud by byl někdo vod tý dobroty a chtěl se na něj podívat tak budu velice rád a zašlu mu jej na jeho mejl nebo kam mi kdo řekne.

Díky všem alesu
Switch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Switch »

Na testování CPU bych doporučil Prime95 a jinak na stabilitu celého systému Stability test. Dále dobrý benchmarky jsou 3D mark a aquamark 3.
Motherboard Gigabyte GA-8SG800, CPU P4 Celeron 1,8 GHz@2,0 GHz, 256 MB DDR 333 MHz, GeForce 2 GTS 32 MB
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“