Promise 20378 RAID controller a podpora NCQ

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Promise 20378 RAID controller a podpora NCQ

Příspěvek od Tommi »

Promise 20378 RAID controller a napojenie iba 1 disku - da sa to???
netreba potom HDD preformatovat a nepridem o udaje???
Naposledy upravil(a) Tommi dne ned 21. lis 2004, 15:42, celkem upraveno 1 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

co bys tam jako formátoval, RAIDu je file system úplně ukradenej, formátovat netřeba a 1 disk by taky měl jít napojit v režimu RAID 0 - stripping (samozřejmě že o žádnej stripping nepude, prostě bude sedět 1 disk na kšandě)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

pavel.minarik píše:co bys tam jako formátoval, RAIDu je file system úplně ukradenej, formátovat netřeba a 1 disk by taky měl jít napojit v režimu RAID 0 - stripping (samozřejmě že o žádnej stripping nepude, prostě bude sedět 1 disk na kšandě)
no ved toto presne som si myslel
ale ten RAID mi najde namiesto 154GB disku 149GB a bri bootovani sa system samovolne restartne
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Tu kapacitu by som si nejak moc nevsimal....... ( aj adaptec Sata 2410sa raid 5 ktory som nedavno pouzival hlasil 160Gb disk iba ako 148GB ... co bola vlastne jeho skutocna kapacita a pri 80GB - 77GB co je tiez vporiatku ... )
A to restartovanie moze byt problem vtom...., ze system proste na ten radic kde si prehodil disk nema ovladac...... :wink: ....
Ked davas disk na nejaky radic a je na nom system idealne je ten system na nom aj preinstalovat..... , popripade mozes skusit disk rozbehnut s povodneho radica kde bol pripojeny, nainstalovat driver k radicu ( ak to je mozne... ) ... a potom disk prehodit.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

random píše:popripade mozes skusit disk rozbehnut s povodneho radica kde bol pripojeny, nainstalovat driver k radicu ( ak to je mozne... ) ... a potom disk prehodit.....
presne toto som spravil a nic
vzdy sa to restartuje
nastavil som aj v biose IDE rezim radica
ze tma je iba jeden disk a nic
skusim preinstalovat win
este jedna otazka??? win XP ma ovladace na radice v sebe alebo ako bude instalovat system
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nie pri instalacii windows bude musiet vlozit disketu s *.inf subormi o instalovanom radici...... ( tusim stlacenim F6 na zaciatku instalacie, este v textovom rezime.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

no dobre uz rozumiem ale fakt nechapem preco aj ked nainstalujem driver toho radica tak mi to niejako nejde furt sa to pri spustani restartuje???
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

dobre uz je to vyriesene este jedna otazka neviete ako zistim ci tento radic podporuju NCQ???
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Tommi píše:dobre uz je to vyriesene este jedna otazka neviete ako zistim ci tento radic podporuju NCQ???
nepodporuje.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“