Výměna větráku ve zdroji

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Výměna větráku ve zdroji

Příspěvek od bigbalu »

Chtěl bych si vyměnit chladič ve zdroji, jde to a jak?

Ten můj je nějak trošku hlučnější, není to moc, ale večer je to slyšet, tak se chci zeptat, zda by místo něj šlo namontovat nějak supersilent chladič.

Měl by to někdo link na návod, jak na to, nebo kdyby byl někdo z Ostravy nebo Opavy a okolí, tak bych mohl i osobně, což by bylo nejlepší.

Díky za rady
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

NO myslim ze to zvladne kazdy. Rozebrat zdroj, prestrihnout kabliky od stareho vetraku, odizolovat, spojit a zaizolovat el. paskou. a stahovacima paskama
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Geeker píše:NO myslim ze to zvladne kazdy. Rozebrat zdroj, prestrihnout kabliky od stareho vetraku, odizolovat, spojit a zaizolovat el. paskou. a stahovacima paskama

Presne tak... je to velmi jednoduche..... Niet co dodat ... :) ( asi najtazsia vec na tom je vyber toho spravneho chladica ktorym nahradis ten povodni..... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Niektore zdroje maju normalne konektor na vetrak. Ja som tiez menil a len som odpojil stari a pripojil novy....bez prestrihnutia. :)
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Marian píše:Niektore zdroje maju normalne konektor na vetrak. Ja som tiez menil a len som odpojil stari a pripojil novy....bez prestrihnutia. :)
To je vsak skor zvlstnost :( ..... niektory vyrobcovia zdrojov by sam tiez mohli poucit ....... ( aj ked je to len drobnost.... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

random píše:
Marian píše:Niektore zdroje maju normalne konektor na vetrak. Ja som tiez menil a len som odpojil stari a pripojil novy....bez prestrihnutia. :)
To je vsak skor zvlstnost :( ..... niektory vyrobcovia zdrojov by sam tiez mohli poucit ....... ( aj ked je to len drobnost.... )
A to mam noname zdroj :D :lol: :P
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no a jaký větrák byste mi doporučovali?

Měl by být dost tichý, tedy nějaký supersilent

a hlavně by to měl stihnout uchladit, mám 350W zdroj

Jinak jsem si s jedním klukem o tom povídal a po výměně větráku si odpálil zdroj i MB, asi něco prohodil, tam se toho trošku bojím.

Ale snad to zvládnu, jen mi nějaký větrák doporučte, případně dejte link
Luke_chiptuning
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luke_chiptuning »

No já tam teď dával svítící a nevešel se mi tam Arctic Cooling 2L TC s auto-regulací (je tlustší než standard),

ale v poho jsem tam provozoval

ARCTIC COOLING 80x80 TC (s teplotním čidlem - automaticky kontroluje otáčky + je tichý), navíc jsem kabel vytáhl ze zdroje (je precizně obalený) a zapojil do socketu +12V pro PWR fan na desce

Stojí nějak 120 8)
DECENT II EXTREME + VIDEOS ---> http://7luke.com/decent <--- stará verze... teď je E8300/X48-DS5/8800GTX/VITESTA EE/ENERMAX MODU 82+
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Luke_chiptuning píše:No já tam teď dával svítící a nevešel se mi tam Arctic Cooling 2L TC s auto-regulací (je tlustší než standard),

ale v poho jsem tam provozoval

ARCTIC COOLING 80x80 TC (s teplotním čidlem - automaticky kontroluje otáčky + je tichý), navíc jsem kabel vytáhl ze zdroje (je precizně obalený) a zapojil do socketu +12V pro PWR fan na desce

Stojí nějak 120 8)
takže jsi ten původní větrák normal odstřihnul, zaizoloval a nechal ty kabliky normal volně zaizolované a vetrák zapojil do FAN na desce, jo?

no to by šlo a možná to bude i jednodušší.

A kdybych ho nějak blbě zapojil nebo to nestíhal, spálí se mi zdroj nebo se to jen sekne?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

podla mna by to bolo lepsie zapojit na tie kable v zdroji :wink:
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

johny128 píše:podla mna by to bolo lepsie zapojit na tie kable v zdroji :wink:
podle mě by to bylo ideální, ale trošku se toho bojím.

No a nepomohl by mi s tím někdo, třeba z OV nebo OP a okolí?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

bigbalu píše:
johny128 píše:podla mna by to bolo lepsie zapojit na tie kable v zdroji :wink:
podle mě by to bylo ideální, ale trošku se toho bojím.

No a nepomohl by mi s tím někdo, třeba z OV nebo OP a okolí?
nebooj, ked si odmyslis ten fakt ze aj vypnuty zdroj ma v kondenzatoroch tolko elektriky ze ta to zabije aj 3krat je to v pohode :lol: :up:

Ale nie, len zartujem, fatk sa nicoho neboj, otvor, cvakni to, troska orez ten kabel aby si tam mohol omotat kabel z noveho venti, nejako ho stoc, toho kablu cvakni tak aby tam nebol navolno, len tolko kablu kolko potrebujes od venti na tu dosku v zdroji(bo inac neviem keby si ho stocil a dal do gumicky co s tym spravit to teplo :? ) , pripevni tam venti, zatvor, daj do pc, pozapajaj a ides 8-) :)
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Geeker píše:...prestrihnout kabliky od stareho vetraku, odizolovat, spojit a zaizolovat...
Ty dva káble (červný & černý) se spojují do sebe??? :?
\( ^_^)Λ(^_^ )/
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Mastero píše:
Geeker píše:...prestrihnout kabliky od stareho vetraku, odizolovat, spojit a zaizolovat...
Ty dva káble (červný & černý) se spojují do sebe??? :?
neee, vole, len to nie! :)
Z vetraka idu 2 kable, cierny a cerveny...z dosky v zdroji idu tiez 2 kable, cierny a cerveny, tak cerveny spojis s cervenym a cierny s ciernym a zaizolujes..ak by si ich spojil navzajom => skrat => pekny ohnostroj :twisted:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já myslím, že by jste to měli zvládnou! :) Není na tom opravdu nic těžkýho, prostě spojit červenej s červeným a černej na černej a zaizolovat, aby se nespojily, nebo se nedostaly k něčemu jinýmu...a pokud má ten fan ještě třetí kabel (monitoring otáček), tak ten se asi nebude moct zapojit, popřípadě by se to muselo vyvést an desku...
alexcad
Nováček
Nováček

Příspěvek od alexcad »

Nevie niekto ci bude stacit 20.2 CFM (Nexus 8cm 1500 ot. 17,6 db) na uchladenie 300W zdroja (Premier LC-B300ATX)

Zda sa mi to malo.

Diki
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja jsem do svyho 250w zdroje nacpal 8*8cm Artic Cooler PRO TC a abych mel pripadne dalsi vymenu jednodusi ta jsem puvoni vetrak ustrih a na ty dva draty jsem namodeloval cfan konektor kam jsem ten vetrak pripojil. Okamzite jsem mel tisi, pc ted jeste utlumit CPU a neco lepsiho na grafiku
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
EnergyStar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EnergyStar »

Takze pokud to dobre chapu tak kdyz mam ve zdroji jen 2-pinovy konektor na pripojeni vetraku a ja si koupim vetrak ktery ma 3 piny tak to proste oba kabely prestrihnu a spojim cerveny a cerny kabel a ten treti z toho vetraku tam proste jen tak volne necham?
Potreboval bych to vedet protoze vzdycky po zapnuty pc mi zacne na minutu vrcet vetrak tak premyslim o vymene.Mam jeste stary zdroj 235W se 2 piny (uz jsem se dival dovnitr :) )
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ve zdroji je vetrak pripajenej primo k obvodum protoze jsem byl linej to cely rozdelavat :roll: a zaroven neni jisty ze tam ten vetrak bude na furt tak jsem ustip draty puvodiho vetraku a napaje na ne konektor co jsem koupil v elektro soucastkach. Samozrejmne ze zlediska bezpecnosi jsem nepotrebny pin vytrhl a pripajeni dratu jsem zkoval pod smrstovaci buzirku. Kdyz uz jsem byl v tom zmizela puvodni mrizka a nahradila ji nerezova z elektro soucastek. Vysledek zdroj nelze slyset na vzdalenos vetsi 20cm :-D (pri pouziti vetraku Artic Cooler PRO TC s teplotni kontrolou)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“