AMD AthlonXP 2500+ po © mrtvej:((((

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

AMD AthlonXP 2500+ po © mrtvej:((((

Příspěvek od DivX »

Dneska tomu je dva dny, co sem taktoval svího Bartona.
Zvedl sem fsb ze 166 na 200. Jelikož to jelo, ale po 1-2hod. v Prime mi to hodilo error, tak sem se rozhodl, že přikápnu šťávu. Na Ocinside.de sem si našel dratování (jelikož moje deska nepodporuje změnu voltáže v Biosu.

Dal sem:
Socket view | AMD Barton | a Vcore selection na 1.675 (jelikož na defaultu 1.6 mi to dává 1.472 +- 0.02V

Vyšlo mi, že mám celkem zkratnout tři piny (ve tvaru písmena V).
Když sem pak zapl kompl, tak jak Biosu, tak i ve SpeedFanu mi to hlasilo 1.79 (+- 0.02V). Jen co sem na Ocinside.de si našel nižší možnost 1.625V vypl sem kompl a zadrátoval na 1.625.
Ale co se pak stalo, to mi není jasné. Zapl sem kompl, ale nenaběhl! Tak sem ho vyp a celé drátování vytáhl a spustil kompl v defaultu. Jenže nenaběhl): Tak sem resl CMOS (protože v Biosu bylo ještě furt 200fsb).
Ale kompl furt nenaběhl... tak na druhý den sem šel k sousedvi, a tam toho Bartona koštli - a nejel:(! Tak hned ten den (neděle) sem ho poslal na reklamečku - jak velkou šanci mám, že mi buď dají peníze nebo novej kousek??! Je to i tým zdrojem (co jsem zakoupil ve stejném obchodě) - napětí na CPU bylo hodně kolísavé. Jaké mám možnosti?

pozn: mám tu samou sestavu, co v podpise...
..dříve jsem už dratova (AMD Duron 1600)...
..ještě musím koštnou desku, jestli je v pohodě.
Naposledy upravil(a) DivX dne pon 22. lis 2004, 19:00, celkem upraveno 1 x.
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Asi jsi myslel, že deska neumí měnit napětí, ne ? :) Že nepodporuje změnu násobiče je celkem jasný...

Jinak, šance na reklamaci je velká, ale za předpokladu, že na tom procesoru není vidět žádné poškození.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

TomV píše:Asi jsi myslel, že deska neumí měnit napětí, ne ? :) Že nepodporuje změnu násobiče je celkem jasný...
jj... sorry... máš pravdu - opraveno, podtrženo.
TomV píše:Jinak, šance na reklamaci je velká, ale za předpokladu, že na tom procesoru není vidět žádné poškození.
No fyzicky je na tom úplně dobře. Ani jádro není nazelenalé, jen je kolem něj vyteklej ten zelejnej "nevímco" (btw nevíš co to je???).
Ale že prej se ty procáky dávaj do nějákí mašiny, a ta zistí, co snim je..!
Když bude spálenej, co mám říct?
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

to uznaj nebal bych se toho, procak jednoho dne prestal chodit a slovo taktovani si nikdy neslysel :wink:
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

register píše:to uznaj nebal bych se toho, procak jednoho dne prestal chodit a slovo taktovani si nikdy neslysel :wink:
Ne, to já rači se o tom ani nezmiňuju... snad to dopadne dobře...
Říkal sem mu, že už od začátku mi to blblo, že když sem někdy (tak 5x týdně) zapl kompl, tak že mi to nechtělo naběhnout, takže sem to musel 2x, 3x restartovat, než se to rozjelo a že sem pařil NFS Under. a že se mi sekl obraz, a po chvilce to celé spadlo ):
..a už to nejelo.

A co když mi řekne, že je spálený (někde něco uvnitř, bo na venek je uuuuplně normální) že sem ho spálil.?!

//EDIT_01 -> nejsi ze serveru pretaktovani.cz (jako z diskuze) ???
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

DivX píše:
register píše:to uznaj nebal bych se toho, procak jednoho dne prestal chodit a slovo taktovani si nikdy neslysel :wink:
Ne, to já rači se o tom ani nezmiňuju... snad to dopadne dobře...
Říkal sem mu, že už od začátku mi to blblo, že když sem někdy (tak 5x týdně) zapl kompl, tak že mi to nechtělo naběhnout, takže sem to musel 2x, 3x restartovat, než se to rozjelo a že sem pařil NFS Under. a že se mi sekl obraz, a po chvilce to celé spadlo ):
..a už to nejelo.

A co když mi řekne, že je spálený (někde něco uvnitř, bo na venek je uuuuplně normální) že sem ho spálil.?!

Furt dělej hloupýho a dělej že nevíš o čem mluví, jen že ho nutně potřebuješ...řekni že vše bylo v pořádku, chladič... a tak.
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

DivX píše:A co když mi řekne, že je spálený (někde něco uvnitř, bo na venek je uuuuplně normální) že sem ho spálil.?!

to te nemusi vubec zajimat, pokud neni mechanicky poskozen uznat to musi stejne jako jim to uzna dodavatel

//EDIT_01 -> jo mohlo by byt
globalkiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od globalkiller »

register píše:
DivX píše:A co když mi řekne, že je spálený (někde něco uvnitř, bo na venek je uuuuplně normální) že sem ho spálil.?!

to te nemusi vubec zajimat, pokud neni mechanicky poskozen uznat to musi stejne jako jim to uzna dodavatel

//EDIT_01 -> jo mohlo by byt

Já nevim,ale třeba distributor LEVI to klidně uznat nemusí ( http://www.levi.cz/clanek.php?id=261 ),ale tento procesor naštěstí nebyl přímo z LEVI :-D
Main PC: AMD Athlon 2500+@2,31 GHz (11x210),Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.7+ 160GB,GeForce 2 MX400 64MB,Yamaha CRW-F1
Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21",IntelliMouse Explorer 2.0
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

new CPU

Příspěvek od DivX »

No snad to výjde... ve čtvrtek si tam mám přijít.
Nevíte jak může maximálně trvat reklamační proces a v za jakých podmínek můžu požadovat novej procák nebo peníze?
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Myslim ze reklamacny proces trva 31 dni aspon na Slovensku :wink:
Daju ti asi iny procak alebo ti povedia ze si mozes priplatit na lepsi......
Ale je to individualne vsade!
:roll:
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: new CPU

Příspěvek od register »

DivX píše:No snad to výjde... ve čtvrtek si tam mám přijít.
Nevíte jak může maximálně trvat reklamační proces a v za jakých podmínek můžu požadovat novej procák nebo peníze?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8820 :roll:
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

DivX píše:No snad to výjde... ve čtvrtek si tam mám přijít.
reklamace v ČR trvá 30 dní a většina těch prodejců si ho nechá co nejdýl (nevým proč). Já jsem u nejmenovaného prodejce musel čekat, než my opraví vypalovačku 30 dní a když sem tam přišel po 30 dnech, tak mi řekli, že nešla opravit a dali mi novou... 30 dní sem čekal pro nic, už sem k nim nepáchl :)

Jinak kámoš měl problém s Bartonem, celou dobu mu jel v pohodě a jednoho dne přestal fungovat, procák vypadal OK, žádné poškození, ani nebyl spálenej, jen nefungoval :) Fakt divý :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Mike.Ace píše:Jinak kámoš měl problém s Bartonem, celou dobu mu jel v pohodě a jednoho dne přestal fungovat, procák vypadal OK, žádné poškození, ani nebyl spálenej, jen nefungoval :) Fakt divý :)
A taktil ho?
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

A taktil ho?[/quote]

Ani jednou ho netaktil.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

to mě se stalo taky - prostě jsem jednou zapnul komp a nešel naběhnout a furt pípal (zkoušel jsem ho zapínat a vypínat hodněkrát a ani tolik za sebou) , jako že je něco s procákem. Odnes jsem ho teda reklamovat a tam jim šel. Tak sem ho jak blb zase přinesl domů a šel. Nevíte čím to mohlo být?

edit//odnes jsem ho i s počítačem, takže kontaktem to bejt nemuselo, protoře jsem ho nevytahoval (možná chtěl trochu provětrat :lol: )
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Filip píše:to mě se stalo taky - prostě jsem jednou zapnul komp a nešel naběhnout a furt pípal (zkoušel jsem ho zapínat a vypínat hodněkrát a ani tolik za sebou) , jako že je něco s procákem. Odnes jsem ho teda reklamovat a tam jim šel. Tak sem ho jak blb zase přinesl domů a šel. Nevíte čím to mohlo být?

edit//odnes jsem ho i s počítačem, takže kontaktem to bejt nemuselo, protoře jsem ho nevytahoval (možná chtěl trochu provětrat :lol: )
No.. pokud ti to "něják pípalo", tak to může bejt grafikou, pamětmi...
Když je to procákem, tak většinou to ani nepípne:(
Záleží v jakých intervalech ti to pípá... skus to tu něják napsat 8-)
A hlavně pokoštuj jiné komponenty - jinou grafiku, paměti (a to je tak asi všechno... nebo pak deskou): Protože kompl by se ti měl rozběhnout s komponenty: deska, cpu, paměti a grafika... zbytek je jen přepych :-D
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

DivX píše:
Filip píše:to mě se stalo taky - prostě jsem jednou zapnul komp a nešel naběhnout a furt pípal (zkoušel jsem ho zapínat a vypínat hodněkrát a ani tolik za sebou) , jako že je něco s procákem. Odnes jsem ho teda reklamovat a tam jim šel. Tak sem ho jak blb zase přinesl domů a šel. Nevíte čím to mohlo být?

No.. pokud ti to "něják pípalo", tak to může bejt grafikou, pamětmi...
Když je to procákem, tak většinou to ani nepípne:(
Záleží v jakých intervalech ti to pípá... skus to tu něják napsat 8-)
A hlavně pokoštuj jiné komponenty - jinou grafiku, paměti (a to je tak asi všechno... nebo pak deskou): Protože kompl by se ti měl rozběhnout s komponenty: deska, cpu, paměti a grafika... zbytek je jen přepych :-D

tohle se mi stalo jenom jednou a už nikdy - ostatníma komponentama to nebylo - testoval jsem i jinde
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re::> filip

Příspěvek od DivX »

Jako že ti jen jednu počítač po zapnutí pípal a pak už ne..?
Zkoušel si desku? jestli není vadná?

Jinak reklamace byla vyřízena, uznána a koncem tohoto týdne by mi měl přijít novej (když to teď píšu, tak si vzpomínám, že jak sem ho dával reklamovat, tak sem tam místo boxu dal svůj chladič a vom měl měděné jádro... myslíte že mi ho vrátí? Nebo mi daj uplně noví balení boxu bez mího chladiče?!?) kousek.
calvus
Nováček
Nováček

Příspěvek od calvus »

Skládám počítače přes dva roky a tohle co popisuješ se mi už asi třikrát stalo,musí to být kontaktem v socketu,určitě se to bude zdát mnoha lidem tady nemožné,ale je to tak,já sám bych tomu nevěřil,kdyby se mi to nestalo.Od té doby,když se mi to při skládání počítače stane,tak neblázním hned s tím,že je procák vadný,ale znovu sundám chladič,odemknu procák,vyjmu,znovu vložim do socketu,zamknu,očistím CPU i chladič od pasty a opět nanesu,pak znovu spustím PC,pokaždé když se mi toto stalo,tak v případě,že byli ostatní komponenty v pořádku,mi počítač již normálně najel,zatím. Jak říkám,z nepochopitelných důvodu se mi to již párkrát stalo,proto bych si byl jist teprve až bych do třetice sundal chladič,ale již ze svého PC a nový procák bych vyzkoušel ještě jednou naposledy a to ve svém všemi komponentami ověřeném PC. Kdyby ani tentokrát nenajel,bylo by to jasné.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

calvus píše:Skládám počítače přes dva roky a tohle co popisuješ se mi už asi třikrát stalo,musí to být kontaktem v socketu,určitě se to bude zdát mnoha lidem tady nemožné,ale je to tak,já sám bych tomu nevěřil,kdyby se mi to...
Jenže problém je v tom, že tobě prostě nechce najet kompl a abych po pravdě řek, tak špatným "kontaktem" v socketu to asi nebude...
Stavalo se ti to jen u jedoho komplu, nebo u více??! Jestli jen u jednoho, tak buď je deska nějáká vadná (potom nezbývá než reklamovat) nebo špatnej procák (nejspíš taky reklamovat):
A jak si zapínal kompl a nenaběhl ti, skoušel si ho restartovat?
- jde o každou maličkost, protože chyby v kontaktu může bejt i jinde...
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“