Zvýraznené podsvietenie na okrajoch
Moderátor: maXXmilian
- matoh2o
- Nováček

Zvýraznené podsvietenie na okrajoch
Caute
Chacel by som sa opytat, na jednu vec. Dnes som zbadal, ze na mojom LCD (H750 17'') je po okrajoch zvýšené podsvietenie (je tam zvýšený jas). Je to na vsetkych stranach, pocelom obvode monitora. Cim to moze byt sposobene a ako by sa to dalo odstranit??
Predtym sa to tam nebolo.
Dik.
Chacel by som sa opytat, na jednu vec. Dnes som zbadal, ze na mojom LCD (H750 17'') je po okrajoch zvýšené podsvietenie (je tam zvýšený jas). Je to na vsetkych stranach, pocelom obvode monitora. Cim to moze byt sposobene a ako by sa to dalo odstranit??
Predtym sa to tam nebolo.
Dik.
- Dony
- Středně pokročilý

- matoh2o
- Nováček

- Butch
- Středně pokročilý

No tohle není zas tak úplně nenormální jev.
Moje první LCD o dost výrazněji zářilo na stranách než třeba uprostřed.
Teď ten Acer není taky úplně homogenní, ale je to vidět jen při černé.
No a viděl jsem nové LCD od Samsungu s kontrastem 1000:1 a řeknu vám, že jsem poprvé viděl na LCD opravdu super černou. Takže pokrok jde kupředu a vo tom to je
.
Stejně tak odezva apod...
Moje první LCD o dost výrazněji zářilo na stranách než třeba uprostřed.
Teď ten Acer není taky úplně homogenní, ale je to vidět jen při černé.
No a viděl jsem nové LCD od Samsungu s kontrastem 1000:1 a řeknu vám, že jsem poprvé viděl na LCD opravdu super černou. Takže pokrok jde kupředu a vo tom to je
Stejně tak odezva apod...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- matoh2o
- Nováček

- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mně nepřipadá, že má tohle ( http://ncgoddess.com/id_4860585.htm ) pasivní displej...NANAO píše:Je normální,že monitory osazené LCD panelem technologie TN mají takovou hardwarovou chybu.
TN panel poznáš podle toho,že když se na něj podíváš od spoda ,tak obraz je značně znehodnocen (stratí barvy i kontrast).
Btw, ještě jsem neviděl stolní LCD monitor s DSTN displejem...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Murdoc
- Nováček

-
Ale TN+ displej není pasivní (čili TN neni DSTN jak mylně uvádíš)TomV píše:Mně nepřipadá, že má tohle ( http://ncgoddess.com/id_4860585.htm ) pasivní displej...NANAO píše:Je normální,že monitory osazené LCD panelem technologie TN mají takovou hardwarovou chybu.
TN panel poznáš podle toho,že když se na něj podíváš od spoda ,tak obraz je značně znehodnocen (stratí barvy i kontrast).![]()
Btw, ještě jsem neviděl stolní LCD monitor s DSTN displejem...
- Butch
- Středně pokročilý

NANAO píše:Je normální,že monitory osazené LCD panelem technologie TN mají takovou hardwarovou chybu.
TN panel poznáš podle toho,že když se na něj podíváš od spoda ,tak obraz je značně znehodnocen (stratí barvy i kontrast).
To Butch: Co je to za typ toho Samsungu? Díky.
No měl to být LCD panel 173P.
Podle Samsungu však má 700:1 a 25ms.
Slečna, která nám ho předváděla tvrdila 1000:1 a 16ms
Takže teď jsem trošku v rozpacích. Protože spíš věřím Webu Samsung.
No nic na tom nemění, že ten kontrast byl výborný a fotky na něm vypadaly super.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06