Zvýraznené podsvietenie na okrajoch

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
matoh2o
Nováček
Nováček

Zvýraznené podsvietenie na okrajoch

Příspěvek od matoh2o »

Caute

Chacel by som sa opytat, na jednu vec. Dnes som zbadal, ze na mojom LCD (H750 17'') je po okrajoch zvýšené podsvietenie (je tam zvýšený jas). Je to na vsetkych stranach, pocelom obvode monitora. Cim to moze byt sposobene a ako by sa to dalo odstranit??
Predtym sa to tam nebolo.

Dik.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

na okrajich byvaji podsvecovaci vybojky, ale delat by to nemelo, nemas nejak moc vytahlej jas?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
matoh2o
Nováček
Nováček

Příspěvek od matoh2o »

Nie Jas a kontrast mam na 60%. Prehriatie monitora by som vylucil, mam otvorene okno... Stalo sa to jednoducho zo dna na den (resp. uz vcera sa mi nieco nezdalo ale az teraz je to zretelné).... :( :sad:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No tohle není zas tak úplně nenormální jev.
Moje první LCD o dost výrazněji zářilo na stranách než třeba uprostřed.
Teď ten Acer není taky úplně homogenní, ale je to vidět jen při černé.
No a viděl jsem nové LCD od Samsungu s kontrastem 1000:1 a řeknu vám, že jsem poprvé viděl na LCD opravdu super černou. Takže pokrok jde kupředu a vo tom to je :-).
Stejně tak odezva apod...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
matoh2o
Nováček
Nováček

Příspěvek od matoh2o »

Takze to nemam brat ako hardwarovu chybu ale ako normalny? :?
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Je normální,že monitory osazené LCD panelem technologie TN mají takovou hardwarovou chybu :-D .
TN panel poznáš podle toho,že když se na něj podíváš od spoda ,tak obraz je značně znehodnocen (stratí barvy i kontrast). :lol:

To Butch: Co je to za typ toho Samsungu? Díky.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

NANAO píše:Je normální,že monitory osazené LCD panelem technologie TN mají takovou hardwarovou chybu :-D .
TN panel poznáš podle toho,že když se na něj podíváš od spoda ,tak obraz je značně znehodnocen (stratí barvy i kontrast). :lol:
Mně nepřipadá, že má tohle ( http://ncgoddess.com/id_4860585.htm ) pasivní displej... :)

Btw, ještě jsem neviděl stolní LCD monitor s DSTN displejem... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Murdoc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Murdoc »

TomV píše:
NANAO píše:Je normální,že monitory osazené LCD panelem technologie TN mají takovou hardwarovou chybu :-D .
Mně nepřipadá, že má tohle ( http://ncgoddess.com/id_4860585.htm ) pasivní displej... :)

Btw, ještě jsem neviděl stolní LCD monitor s DSTN displejem... :?
Ale TN+ displej není pasivní (čili TN neni DSTN jak mylně uvádíš)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To Butch: Co je to za typ toho Samsungu? Díky.

No měl to být LCD panel 173P.

Podle Samsungu však má 700:1 a 25ms.

Slečna, která nám ho předváděla tvrdila 1000:1 a 16ms :lol:

Takže teď jsem trošku v rozpacích. Protože spíš věřím Webu Samsung.

No nic na tom nemění, že ten kontrast byl výborný a fotky na něm vypadaly super.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“